diet untuk dapatkan anak...

Kumpulkan kisah-kisah motivasi kejayaan untuk membakar semangat kita semua.

diet untuk dapatkan anak...

Postby nuaiman81 » Fri Feb 19, 2010 1:44 pm

Assalamualaikum semua...
sy baru lg kat sini...
mcmana nak cari semangat utk diet nih...
lps kawen sy naik hampir 20 kg ...x sampai 1 tahun..
mana x nya..hari2 smpi dr ofis lmbt..so mkn lewat..
pastu mak mentua soh abeskan (dok ngan mentua)..sbb sy yg last makan..
baru kawen kan..abeskan jela..takut kecik ati pulak nnti..
as a result..lately period sy jadi gelong...
dulu on time jer..
n till now blm ada rezeki utk dpt baby... :-[
baru2 ni g urut refleksology..
kakak tu kata byk lemak..sbb tu tersekat...
sperm x byk yg smpi ke rahim...

harap lepas join kat sini, ada semangat nak turunkan berat badan... o0
Image
nuaiman81
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Thu Dec 24, 2009 12:24 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby syima » Fri Feb 19, 2010 4:29 pm

um

minum whole milk (Susu full cream)
makan ice cream jenis susu ..macam paddle pop cream tu.. atau walls 3 warna tu..

i ada baca research.. yang mengatakan ianya boleh membantu...

tapi.. u kena lose weight dalam 10% kot..
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby ladybirdz » Fri Feb 19, 2010 5:26 pm

hai awak...ni nak panggil apa ek..

welkam to da KDO...

wanie pun sama nak turun berat nak dapat anak...

kita sama2 diet cara sihat ek... o0
ladybirdz
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1535
Joined: Thu Oct 01, 2009 5:15 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby nuaiman81 » Fri Feb 19, 2010 9:56 pm

thank for all your responses... :)

rs semangat sket...
syima, timakasih bg suggestion...sy akan surf on it n work it out...
wanie, panggil kita aina...hehe..
letak nama nuaiman tu sbb tu nama kanak2 yg nakal zaman rasulullah..
tp Nabi sgt sayang pd dia...

u all dah byk jgk turun kann...
kakak reflexology tu kata hormon sy dh berlebihan..
so, tu yg galak naik badan tu...

whatever it is...berusaha!
Image
nuaiman81
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Thu Dec 24, 2009 12:24 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby ladybirdz » Mon Feb 22, 2010 8:54 am

aina..seda nama tu...

kita sama2 usaha yer.. o0
ladybirdz
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1535
Joined: Thu Oct 01, 2009 5:15 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby suaimee » Mon Feb 22, 2010 4:55 pm

As salam..
Baru joint ari nie.. Niat mmg nak diet untuk dapatkan anak. Masalah PCOS. Tgh usaha turunkan berat badan. Skrang juz aerobik 3 kali seminggu. Tahun nie adalah tahun ke 6 perkahwinan.
suaimee
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 22, 2010 4:32 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby syima » Thu Mar 11, 2010 11:19 am

kalau dia kata hormon berlebihan. u kena tahu hormon apa yang berlebihan. then baru u mintak pendapan doctor :)
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby nia65 » Thu Mar 11, 2010 11:35 am

wc aina
mama doakan kejayaan aina
aina dh jupe pakar sakit puan ke
kalu jupa dia mungkin leh ix tang mana yang perlu diperbaiki
Image
User avatar
nia65
Full Member
Full Member
 
Posts: 246
Joined: Wed Aug 19, 2009 5:45 pm
Location: Terengganu

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby sweetpinkke » Thu Mar 11, 2010 3:39 pm

Hai aina,

nampaknya kita sama la... i dah 2 tahun ++ kawin n memang stay dengan mertua.. mak mertua i memang best.. pandai masak.. so bila balik kerja memang dihidangkan dengan masakan yg marvellous... dinner time after solat isyak.. akibatnya my husband n i nyer berat badan naik gila2..

kami masih belum berjaya mendapatkan baby, the main prob is overweight... hu..hu..

so, sekarang kami memang tengah mencari produk untuk turunkan berat badan... ingat nak test siy... rxlite... mega 1.. tapi tak tau nak pilih yg mana..

our target, tahun ni mesti i pregnant.. insya Allah...
sweetpinkke
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 11, 2010 2:05 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby shazia » Mon Mar 15, 2010 2:44 pm

Salam sejahtera,

hai,saya baru disini.Saya pun tengah diet utk dptkan anak atas nasihat doktor.Bole la bersembang dan berkongsi pendapat disini.
shazia
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 15, 2010 2:38 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby ijan86 » Mon Mar 15, 2010 2:50 pm

welcome shazia...jgn malu2, jgn segan...jgn tertipu,
ijan86 <------ lelaki ni...

to aina,

kalau nk try produk, mna2 pun boleh...tp yg penting, kna jga mkn dan jgn lupa exercise...kalau try produk, tapi xcontrol mkn, xkn turun berat tu...

anyway, gud luck...
User avatar
ijan86
Full Member
Full Member
 
Posts: 195
Joined: Sat Nov 14, 2009 8:49 am
Location: Kota Kinabalu

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby shazia » Mon Mar 15, 2010 3:04 pm

dah sebulan tak makan nasi tp ikut diet seimbang.ada nampak perubahan cuma lom g timbang aje.
shazia
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 15, 2010 2:38 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby ijan86 » Mon Mar 15, 2010 3:08 pm

congratz to shazia... keep it up...
User avatar
ijan86
Full Member
Full Member
 
Posts: 195
Joined: Sat Nov 14, 2009 8:49 am
Location: Kota Kinabalu

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby darlaa » Wed Mar 24, 2010 11:20 am

salam sumer..
darlaa pun bru kat cni.
berat bertambah mendadak since start treatment amek hormon. prob hormon tak stabil. naik terus 5kg stp bln amek ubat. :-\
tambah plak last year darlaa eksiden... ada pendarahan sket kat hati. sib baik selamat.. :'(
dah hampir 4 tahun kahwen, belum ada rezki utk cahayamata. :-[
untung jgk jumpa site nih, hrp2 boleh share ilmu n pengalaman dgn kengkawan yg lain. ;)
darlaa
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Mar 23, 2010 1:11 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby mai_ima » Tue Mar 30, 2010 4:58 pm

salam...

hi semua...saya baru kat sini...interested ngan topic ni sebab sy pon ade masalah same..lepas kawen dari berat 52kg skrg sudah 62kg...10kg oo naik..pastu period pun x teratur...skrg dah 9 bln kawen tapi masi lum ade rezeki untuk anak..maybe sebab berat bdn dan period yg x stabil tu kot...skrg dlm proses nak turunkan sebanyak 15kg... nak dptkan body zaman blajar dulu.. hehe...
mai_ima
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 30, 2010 3:28 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby rynna99 » Tue Apr 06, 2010 11:52 am

utk dpt anak..mm tips ni ina guna tiap kali nk peknen.. 3 bulan b4 plan nk peknen mmg dh stat amik acid folic..tu je......alhamdulillah anak dh 2...
cuma lps bsalin 2nd bb je berat tak turn...huhu :P
rynna99
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 72
Joined: Tue Mar 30, 2010 10:38 am
Location: Malacca

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby yschan7050 » Tue Jul 06, 2010 2:46 pm

Hi,
Ini info dr mega 1. Mega 1 capsul mengandungi 10herba yg memang sesuai utk pelangsingan badan. manakala mega 2 capsul cuma 7herba saja. tetapi dipasarkan dgn harga sama seperti mega 1 capsul. You bole check kat laman KKM dibawah. Di bawah adalah memo circulate kpd semua agent mega 1. Dgn ini, mega 1 memang lebih kerkesan jika dibandingkan dgn mega 2.
mega 2 agent juga menyalahgunakan mega 1 data utk mega 2 produk yg seperti di laman cari.com.my. Ini adalah mengelidukan consumer dan tak jujur.
http://mforum1.cari.com.my/viewthread.p ... 58&page=16

Kepada Semua Pengguna Produk Pelangsingan Mega 1.
Untuk pengetahuan anda, terdapat produk pelangsingan yang baru di pasaran dinamakan “Mega 2”. Mega 1 sudah 5 tahun dalam pasaran dan kami sedang berusaha untuk meluaskan pasaran di lokasi baru. Oleh kerana pemintaan yang banyak dan kuat dari masyarakat tentang mutu and bekesanan Mega 1, Pihak pengurusi Mega 1 sudah sepakat menjual sebahagian formula Mega 1 (Capsul dan Teh Rose sahaja) kepada rakan kongsi berlesen “Mega 2” untuk berkongsi pasaran di Malaysia.
Mega 1 capsul mempunyai 10 JENIS ramuan berasaskan dari herba yang semulajadi untuk tujuan pelangsingan badan. Mana-kala, “Mega 2” cuma hanya mengandungi 7 bahan yang seperti dipamerkan di laman web Drug Control Authority, National Pharmaceutical Control Bureau, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Anda adalah dimaklumkan untuk melayari laman web KKM di bawah :-
http://portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm

To ALL Valued Customer of Mega 1 Slimming Products.
As you might aware, that there is a new slimming product released recently in market named as “Mega 2”. Mega 1 has been in the market for more than 5years and we are continued to explore and populate our business sale points rapidly into new locations. Due to overwhelming responses from our customers on the products quality and it effectiveness, Mega 1 S/B management had decided to release a partial ingredients in Mega 1 slimming products (Capsule and Rose Tea ONLY) to a third parties license holder named as “Mega 2” to capture a bigger market share in Malaysia.

As for the ingredients content , Mega 1 Capsule contain 10(TEN) unique natural herbs which provides a complete coverage for slimming objective, while “Mega 2” is ONLY used 7 types of it as per published in Drug Control Authority, National Pharmaceutical Control Bureau, Ministry of Health Malaysia (KKM).

You are welcome to verify in KKM website below :- http://portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm

Mega 1 CapsuleNo MAL NO PRODUCT NAME COMPANY NAME
1 MAL06030963TC
MEGA 1 CAPSULE MEGA BIO CARE ENTERPRISE

Mega 2 Capsule
No MAL NO PRODUCT NAME COMPANY NAME
1 MAL07082898TC
MEGA MEGA - 2 MEGA 1 SDN BHD

I bukan nak burukkan name mega 2, tapi tak tahan org yg tak jujur.
yschan7050
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Fri Jul 02, 2010 4:07 pm

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby cikted » Wed Jul 14, 2010 3:57 am

Salam semua....
Saya br kt cni...sy pn xde bby lg,thn ni genap 5thn kwin....peod x ok lps kwin,dlu ok jer...akibat drpd tu doc ckp sy ade cyst,kna buang cyst tu dlu....skg in process nk trnkan brt bdn sb lps kwin bdn naik mcm di pam2....huhu....arap kite smua dpt share pndpt n pblem kite semua yer....
cikted
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue May 04, 2010 4:34 am

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby naomie2703 » Wed Jul 14, 2010 12:27 pm

salam kawan2.....naomie juga alami masalah yang sama naik berat badan lepas kawen...lemak bnyk...naomie pernah preggy 4 kali gugur...kawen dah 5 tahun...alhamdulillah skrg naomie preggy 3 bulan atas usaha naomie mencari ikhtiar....bab ubat ni jgn kata apa yg naomie tak cuba....bidadari...jus mate...biodex...mcm2 lagi...tp last naomie try satu cream nie kegunaan nyew bnyk..namanya lumiglow...kebiasaan 3 bulan nmpk hasil tp naomie 1 bulan dah berhasil dan ini juga kuasa allah kan....rezeki dah sampai....cream ni utk masalah kesuburan....pcos...mcm2lah..u alls leh cari keistimewaan cream ni kat internet....harganya RM 285 50g...mmg mahal tp rezeki naomie dpt harga rm 200...puas cari paling murah...rata2 harga takleh kurang ...klau nak mencuba atau nak tanye pengalan leh lah tanyew naomie....skrg adik naomie yg 3 tahun kawen pun sedang mencuba...hasilnye selepas sapu pada abdomen....lendir kesuburan akan terus keluar dalam masa 30 minit...kita akan rasa basah mcm period...
mula diet: 04.01.2012 - 91 KG

WEEK 1 : 11.01 / 87.5kg
WEEK 2 : 18.01 / 87 kg
WEEK 3 : 25.01
User avatar
naomie2703
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1804
Joined: Mon Jan 21, 2008 11:32 am
Location: shah alam

Re: diet untuk dapatkan anak...

Postby kesoma » Fri Oct 01, 2010 10:33 pm

pertama sekali kena menurunkan berat badan. Lepas tu cuba amalkan minum madu manuka. ramai yang kata minum madu jenis ni mudah dapat anak..

btw, asid folic memang bagus diamalkan oleh sesiapa yang ada perancangan nak mengandung. tapi acid folic tak membantu untuk mengandung.
kesoma
Newbie
Newbie
 
Posts: 10
Joined: Tue Sep 28, 2010 9:40 am


Return to Kisah Kejayaan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest