Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Ceritakan pengalaman diet dengan produk untuk panduan bersama. 1 topik untuk 1 produk. Pastikan tidak membuka topik yang sama. Topik berunsur promosi tidak digalakkan.

Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby anajb » Wed Jan 12, 2011 4:56 pm

Salaam semua..saya pernah join dulu tapi dah lama tak update..ni nak update semula...

Saya pernah minum herbalife sebelum ni..dijara supaya campurkan 2 jenis bahan F1 dan F3. Tak mujarab.

Then saya jumpa advisor Herbalife yg lain..baru saya faham. Tak boleh campurkan kedua2nya. Kene minum F1 sahaja dulu..bila dah kurus/dah turun berat badan..barulah minum dngan F3. F3 tu fungsinya untuk firmkan badan.

Sau perkara ttg herablife ni, disarankan minum 2 kali sehari Terbaik ialah breakfast dan dinner. Tapi kalau minum 2 kali sehari kopaklah pulak. So saya minum breakfast je.

Tghari makan nasi dan lauk pauk kegemaran spt biasa.

Malam tak makan, tapi makan ptg yg ringan2 sebelum pukul tujuh.

Hasilnya..alhamdulillah turun akhirnya ..6kg..tapi ni amik masa 6 bulan..jadilaaaa...kalau control betul2 makan tghari dan ptg tu mesti lebih berhasil...

dan rasanya kalau minum 2 kali sehari..phew..mesti lagi cepat turun...

So now nak cuba minum 2 kali sehari pula..sbb nak pakai baju perantin x lama lagi.....insyaALLAH kenelah berkorban lebih sket

Selamat terus berusaha dan mencuba menurunkan berat badan untuk kita sama2 MENJGA KESIHATAN ;)
anajb
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 12, 2011 4:35 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby mawar03 » Thu Jan 13, 2011 12:55 pm

akak pun ada amik herbalife gak...dlm dlm bulan dh turun 4kg..
tp akak pun diajar mix kan F1 & F3...x penah tahu lak kena amik asing2..huhuuh
mawar03
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:41 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Ameh » Mon Jan 24, 2011 1:10 pm

Hye...sy new comer kt sini...b4 kawin dulu sy ambil herbalife ni jgak in 2 months hilang 10kilo...sy pun diajar campur F1 & F3 tu...Alhamdulilah la 10 kilo tu bertahan smpai la sy pregnant kire-kirenye dlm tempoh hampir 3 thn jgak la...skang dh abis pantang bdn pun dh nek balik terfikir gak nk ambil herbalife tpi bile fikir2 kn bajet aduh...x sanggup plak rasenye..dulu duk bujang x pe la skang dh ade family terasa jgak la...hehehehe....
Ameh
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:39 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby mawar03 » Mon Jan 24, 2011 1:55 pm

Ameh wrote:Hye...sy new comer kt sini...b4 kawin dulu sy ambil herbalife ni jgak in 2 months hilang 10kilo...sy pun diajar campur F1 & F3 tu...Alhamdulilah la 10 kilo tu bertahan smpai la sy pregnant kire-kirenye dlm tempoh hampir 3 thn jgak la...skang dh abis pantang bdn pun dh nek balik terfikir gak nk ambil herbalife tpi bile fikir2 kn bajet aduh...x sanggup plak rasenye..dulu duk bujang x pe la skang dh ade family terasa jgak la...hehehehe....


tu pasal...pkir tang bajet tu yg x tahan...huhuhuh,, tp kalo betol2 bersungguh rasanya bole kot...
mawar03
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:41 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby julianne » Wed Feb 16, 2011 3:33 pm

hai. saya guna herbalife since 7 januari 2011.

masa start herbalife tu berat saya 88.1kg
13hb feb haritu 81.4 kg

terasa mcm lambat plak penurunan ni. uhuks. padan muka sendiri sebab curi2 makan :lol:
Mahu kurus! Dan tolong selamatkan bumi kita!
http://plastikbeg.blogspot.com/
julianne
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Wed Feb 16, 2011 3:28 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby tutyrahiza » Fri Feb 18, 2011 5:02 pm

julianne wrote:hai. saya guna herbalife since 7 januari 2011.

masa start herbalife tu berat saya 88.1kg
13hb feb haritu 81.4 kg

terasa mcm lambat plak penurunan ni. uhuks. padan muka sendiri sebab curi2 makan :lol:


julianne..ade amik ukuran saiz badan tak sbb sy masa amik herbalife dulu berat lambat turun tapi badan shaping dulu..so kena amik dua2 bacaan..bacaan berat dan ukuran saiz badan
tutyrahiza
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 18, 2011 4:53 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby tutyrahiza » Fri Feb 18, 2011 5:10 pm

anajb wrote:Salaam semua..saya pernah join dulu tapi dah lama tak update..ni nak update semula...

Saya pernah minum herbalife sebelum ni..dijara supaya campurkan 2 jenis bahan F1 dan F3. Tak mujarab.

Then saya jumpa advisor Herbalife yg lain..baru saya faham. Tak boleh campurkan kedua2nya. Kene minum F1 sahaja dulu..bila dah kurus/dah turun berat badan..barulah minum dngan F3. F3 tu fungsinya untuk firmkan badan.

Sau perkara ttg herablife ni, disarankan minum 2 kali sehari Terbaik ialah breakfast dan dinner. Tapi kalau minum 2 kali sehari kopaklah pulak. So saya minum breakfast je.

Tghari makan nasi dan lauk pauk kegemaran spt biasa.

Malam tak makan, tapi makan ptg yg ringan2 sebelum pukul tujuh.

Hasilnya..alhamdulillah turun akhirnya ..6kg..tapi ni amik masa 6 bulan..jadilaaaa...kalau control betul2 makan tghari dan ptg tu mesti lebih berhasil...

dan rasanya kalau minum 2 kali sehari..phew..mesti lagi cepat turun...

So now nak cuba minum 2 kali sehari pula..sbb nak pakai baju perantin x lama lagi.....insyaALLAH kenelah berkorban lebih sket

Selamat terus berusaha dan mencuba menurunkan berat badan untuk kita sama2 MENJGA KESIHATAN ;)


ajajb, sebenarnye masa berat awak tak turun tu, badan awak shaping..nampak cam berat stagnant tp sebenarnye F3 tgh bina muscle utk firm body awak..bila awak amik F1 sahja, awak akan hilang lemak dalam badan tapi takde muscle sbb F3 takde..

kena faham tau fungsi F1 dengan F3 ni..F1 tu akan hilangkan lemak dlm badan dan F3 akan bina muscle jadi berat badan tak nampak sgt perubahan masa awal2 amik..

bila F3 tak amik, muscle tak dibina so berat badan akan turun tapi jadi flabby sikit..
tutyrahiza
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 18, 2011 4:53 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby julianne » Mon Feb 21, 2011 10:27 am

tutyrahiza wrote:
julianne wrote:hai. saya guna herbalife since 7 januari 2011.

masa start herbalife tu berat saya 88.1kg
13hb feb haritu 81.4 kg

terasa mcm lambat plak penurunan ni. uhuks. padan muka sendiri sebab curi2 makan :lol:


julianne..ade amik ukuran saiz badan tak sbb sy masa amik herbalife dulu berat lambat turun tapi badan shaping dulu..so kena amik dua2 bacaan..bacaan berat dan ukuran saiz badan


tuty,
alamak, kalo nak amik ukuran badan tu kena tunggu balik kg dulu baru ukur. sebab ukuran semua kat kak ipar. dia yang dok jadi coach. tapi last timbang haritu, masa amik ukuran tu mmg ada pengurangan. lebih2 lagi bab lengan ni. saya kalau naik or turun berat ni, boleh detect kat lengan. sekarang ni rasa longgar. perot pon dah takde buncit sangat

btw, hari ni pakai baju raya 2 tahun lepas. ekekkeke
Mahu kurus! Dan tolong selamatkan bumi kita!
http://plastikbeg.blogspot.com/
julianne
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Wed Feb 16, 2011 3:28 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby prins » Fri Mar 11, 2011 11:18 am


hi nak share pengalaman dengan herbalife ni.
i start diet dgn herbalife 3 november 2010. berat masa tu 76.4kg dengan ketinggian 157cm.tahap obes peringkat pertama, kalu tak silap.
sekarang ni berat dalam 62kg. masih lagi dengan herbalife.
dalam tempoh tu takde la senaman cuma yg jalan kaki p kerja dalam 10 minits sehari je.sekarang ni i dah masuk stage plateau so i kurangkan pengambilan formula 1 n formula 3. sebelum ni i ambi 4 scoop formula 1 dan 2 scoop formula 3 dua kali sehari. skang ni dalam tempoh 2 minggu i ambi 2 scoop formula one n 1 scoop formula 3. tak timbang lagi la dalm 2 minggu ni.
dalam tempoh 2 bulan pertama ni takdelah i kantoi berdiet tapi masuk bulan ke3 tu sampai sekarang banyak la kantoi tapi berat badan tak naik.
dr i berdiet ni i tengo semakin ari kita nak capai berat badan normal, semakin susah kg nak turun. yg tu proses lebih baik supaya badan tak mudah naik semula.
bila badan tak turun2 time ni la ramai org give up. kena pecahkan plateus tu supaya berat badan akan turun lg. i harap nak berat badan dalam 50kg. so i target sampai bulan jun ni la.
juz share info je
prins
Newbie
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Thu Mar 10, 2011 9:16 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Brown adam » Thu Mar 17, 2011 10:05 pm

Herbal diet is the best diet for the health and support in
healthy life instead of junk food. junk foods ruin the
the human health.
Brown adam
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Thu Mar 17, 2011 8:39 pm
Location: USA

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby ruby2307 » Sun Mar 20, 2011 11:31 pm

As Salam,

I'm a new comer. Just register malam ne.. Abt Herbalife. saya mmg gunakan product ne quite sometimes. Alhamdulillah, byk jugaklah Kg's yg dah turun dan masih byk lagi yang perlu diturunkan.

Cuma saya confius sikit ttg F1 & F3. Saya cuma guna F1 dan tea mix saja. Al-maklumlah, limited budget. Utk firming & shaping, saya pergi gym. Tapi susah sikit sbb saya selalu outstn. Problemnya, nak buat sendiri kat rumah, M tuu besar sgt...

So, nak tanyalah.. What sort of food menu yang paling baik utk my lunch kalau I continue ambik Herbalife 'HB'? Problemnya, by lunch time, my stomach masih full sbb ambik HB masa breakfast..... Any advice? ???

Nak try diet food planning yang diberi, sukar sikit coz' my work nature. ;)
ruby2307
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 20, 2011 10:35 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cahaya emily » Fri Mar 25, 2011 10:10 am

saya beli stock herbalife byk gile.tp tak luak pun SEBAB sy tak konsisten mkn since baby sy masih breastfeed akan meragam (tido tak lena, loose stool) kalau sy ambil herbalife.rasa stress plak nak menghabeskan herbalife.badan pulak cenggitu je..berat masih 68kg.berat ni sama je time masa dah sarat nk beranak.dammnn..im so gemuk.jln pun dah mengah nih...
cahaya emily
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Fri Mar 25, 2011 9:41 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby prins » Mon Mar 28, 2011 7:44 am

ruby2307,
makan le makanan seimbang dalam kuantiti yg sedikit kalu masih full
jgn escape makan
cth ambi sikit nasi, ayam, sayur, bbuah dlm jumlah sikit
prins
Newbie
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Thu Mar 10, 2011 9:16 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby julianne » Tue Apr 05, 2011 8:53 am

sebulan saya amik tapi tak turun. sedangkan diet lebih kurang sama je dengan bulan sebelumnya. stress jadiknya. sekilo pon tak turun.

korang yg lain ada tak kena mcm ni?
Mahu kurus! Dan tolong selamatkan bumi kita!
http://plastikbeg.blogspot.com/
julianne
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Wed Feb 16, 2011 3:28 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby matahari » Fri Apr 15, 2011 10:41 am

Hi..
saya pngguna herbalife...saya dah consume herbalife ni since 2009. (L) .dalam 3 bulan pertama saya makan saya dah turun almost 10kg, then preggy plak...smapai saya melahirkan anak oct 10, dn kini saya mkn kembali,baru start almost 2 weeks dh turn 3 kg...alhamdullilah,hanya herbalife jer yg mmpu menurunkan berat badan saya, sbb sblm ni ader try SD II but menyedihkan no kg turun...mungkin setiap org lain keupayaan badannya.....but HERBALIFE THE BEST OF MEAL REPLACEMENT....! o0
matahari
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon Jan 03, 2011 5:18 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby ginger » Fri Apr 15, 2011 8:31 pm

Salam,
saya pun ada guna herbalife tahun lepas , 2 minggu jer guna lepas tu berhenti , berat tak turun langsung sebab.... selalu kantoi dan sabotaj diri sendiri hahahahaaa... :lol:
tapi disebabkan saya percaya dengan kebaikan nutrisi yang ada dalam herbalife tahun ni , saya sambung semula stok yang lepas... (nasib baik belum expired ;D ) . Testimoni satu dunia pun bagus , sedangkan makcik / pakcik yang tua pun boleh kurus dengan Herbalife , kita yang muda sket ni pasti boleh jugak kan ? :crazy:

sudah seminggu diet dengan herbalife... dah ada turun 1 kg !!

saya pun ada terbaca tapi tak ingat dimana ... kalu ambil F1 sahaja , berat akan cepat turun... jadi untuk minggu ni , saya cuba minum F1 sahaja sama tea mix.
Saya ambil untuk breakfast dan lunch.
Malam2 sup sayur...
berat permulaan 64 kg dan tinggi 160 cm
Harapan -> nak capai 52 kg , rasanya dah comel dah ^-^
ginger
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Fri Apr 15, 2011 7:50 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby meister00 » Fri Apr 15, 2011 11:47 pm

ginger wrote:Salam,
saya pun ada guna herbalife tahun lepas , 2 minggu jer guna lepas tu berhenti , berat tak turun langsung sebab.... selalu kantoi dan sabotaj diri sendiri hahahahaaa... :lol:
tapi disebabkan saya percaya dengan kebaikan nutrisi yang ada dalam herbalife tahun ni , saya sambung semula stok yang lepas... (nasib baik belum expired ;D ) . Testimoni satu dunia pun bagus , sedangkan makcik / pakcik yang tua pun boleh kurus dengan Herbalife , kita yang muda sket ni pasti boleh jugak kan ? :crazy:

sudah seminggu diet dengan herbalife... dah ada turun 1 kg !!

saya pun ada terbaca tapi tak ingat dimana ... kalu ambil F1 sahaja , berat akan cepat turun... jadi untuk minggu ni , saya cuba minum F1 sahaja sama tea mix.
Saya ambil untuk breakfast dan lunch.
Malam2 sup sayur...
berat permulaan 64 kg dan tinggi 160 cm
Harapan -> nak capai 52 kg , rasanya dah comel dah ^-^




Better learn about the process inside instead of just hoping for some weight lose.For the sake of ur own pocket.
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby anieazmie » Sat Apr 16, 2011 4:58 am

salam,

saya baru disini. saya amik HL dah 7 bulan, masih ambil tp badan saya macam yoyo. saya start ambil selepas melahirkan anak. 2 minggu pertama naik 2 kg. kemudian turun 5 kg. sekarang dah naik balik 3 kg. entahlah....kadang2 rasa nak berenti je minum HL. adakah sebab saya mix f1 + f3? berat saya sgt teruk..saya perlu b ianya utk kurang 25 kg. nak cuba ambil f1 sajalah pulak. the reason saya terus consume sbb saya rasa ianya utk kesihatan
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/waEXEmW/]
Image
[/url]
anieazmie
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Wed Apr 13, 2011 7:16 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby limaulangkat » Tue May 17, 2011 8:41 pm

Hello all,

Newbies here cuba nak consume herbalife..still lagi sceptical bab2 ni seme but saya assume mcm ambik protein shake ganti minum petang gitulah kut..yet to see the result, esok baru nak minum..

i combine mcm2 about diet, atkin, gillian mckeith, pakai girdle, 20 minutes daily exercise, nona roguy la, krim halia yusmira la..but seme mcm suam2 kuku je..now I plan my own diet, herbalife tu i beli just to substitute my bfast or lunch, krim halia seme tu masih i gosok lagi, ..anyway hope in a week time leh turun 500g without fluctuation.. I am now 63.5kg with height 155cm sahaja and hope to loose 60.5kg as my 1st phase

saje nak tulis sini bagi myself semangat skit and motivasi nak berdiet..
limaulangkat
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Tue May 17, 2011 12:47 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby meister00 » Sun May 29, 2011 1:03 pm

limaulangkat wrote:Hello all,

Newbies here cuba nak consume herbalife..still lagi sceptical bab2 ni seme but saya assume mcm ambik protein shake ganti minum petang gitulah kut..yet to see the result, esok baru nak minum..

i combine mcm2 about diet, atkin, gillian mckeith, pakai girdle, 20 minutes daily exercise, nona roguy la, krim halia yusmira la..but seme mcm suam2 kuku je..now I plan my own diet, herbalife tu i beli just to substitute my bfast or lunch, krim halia seme tu masih i gosok lagi, ..anyway hope in a week time leh turun 500g without fluctuation.. I am now 63.5kg with height 155cm sahaja and hope to loose 60.5kg as my 1st phase

saje nak tulis sini bagi myself semangat skit and motivasi nak berdiet..


Update la lagi pasal diet awak.Mn tau sy boleh bantu..Xkira la pasal atkin ker,produk ker n etc.Klu dapat info pasal daily meal intake awak lagi bagus.
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby sweetemp » Fri Jul 01, 2011 12:30 am

salam sumer... (L) (L) (L)
dah lama sweetemp tak menjenguk ke KDO... well... i'm back :cool: ! menjelang 2 bulan before raya ni, sweetemp bertekad nak mulakan diet dan dapat kebenaran lak dr hubby nak beli HL :P . so ptg td sweetemp br je dapat SNP. lepas berbuka, sweetemp dah menerai shake tea mix tu... erm, rsnya mcm minum air kosong je, cuma ada bau sweet gitu :D . oklah, air teh je sweetemp nak telan nak dekat 1 liter, air kosong lak 1 liter waktu berbuka. fuh! mmg pecah rekod diri sendiri, sebab before this mmg susah nak minum sampai 2 liter. coach suruh minum plg sikit 3 liter. harap2 next week ada lah sket penurunan...(coach ckp nak cek berat etc next week). esok nak menerai shake f1 n f3 lak.... :o :o
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wz75L8z/]
Image
[/url]
User avatar
sweetemp
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 471
Joined: Mon Oct 26, 2009 4:59 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby NISRINA » Wed Jul 13, 2011 9:06 pm

Erm..plan nak try gak HL ni...betul ker jika minum F1 ja lebih cepat turun...? erm,saya BF baby..okey ke minum HL ni? plezz...hopely ada org tolong me jawab..
NISRINA
Newbie
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:29 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cik_juju » Fri Jul 15, 2011 12:01 pm

NISRINA wrote:Erm..plan nak try gak HL ni...betul ker jika minum F1 ja lebih cepat turun...? erm,saya BF baby..okey ke minum HL ni? plezz...hopely ada org tolong me jawab..



sy penah consume HBL ni..sbrnya F1 tu utk replace meal kite...F3 utk firmkan our muscle...sbb F3 akan tukar lemak2 dlm bdan kpd protein & bdan x kan npk lembik & sagging...

ibu mengandung blh consume HBL...klu x silap breastfeed pon blh...cuma if amik teamix tu kene buat light je...sbb teamix ada caffein...

nti i blh tlg cek kan utk nisrina :) :laugh:

happy dieting
Cik Juju & Premium Beautiful
http://mewahpoint@blogspot.com





Image
cik_juju
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Wed Jul 13, 2011 12:16 am
Location: KB

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby NISRINA » Mon Aug 01, 2011 7:52 am

cik_juju.. tq yer..dah beli F1 semalam perisa coklat..tp belum try lg..erm,latest punya berat ialat 57kg dgn ketinggian 154cm.. kalau boleh tu nak turun 3-4 kg dalam tempoh sebulan berpuasa ni... tp teamix tu tak beli pun..baby tak cirit ker if saya minum teamix tu? tp dgr kawan kata teamix tulah yg membantu menurunkan berat badan dgn cepat.. betul ker?
NISRINA
Newbie
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:29 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby sweetemp » Tue Aug 02, 2011 10:04 am

nisrina, mengikut coach sweetemp even orang yg pregnant pon bole amik the whole set of HL. coach galakkan sweetemp bancuh 2 liter air kosong dgn 1 scoop plg kecik tea.
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wz75L8z/]
Image
[/url]
User avatar
sweetemp
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 471
Joined: Mon Oct 26, 2009 4:59 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cahaya emily » Wed Aug 03, 2011 8:12 am

hi korang.

since i dah tak termakan herbalife sbb still bfeeding, i nak let go 1 set yg belum digunakan lagi. let go murah2 je. kalau nak tea dia pun i boleh bagi.sbb baru consume 1 sudu kecik tu jek.expiry date lambat lg.kalo nk email i (arfahsyikeen@gmail.com) xpun call jek 0193518684.

:)

tengkiu!!

p/s: i bukan jual herbalife,i just wanna let go 1 set herbalife jek.
cahaya emily
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Fri Mar 25, 2011 9:41 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cahaya_emily » Tue Aug 09, 2011 10:21 am

salam kawan2.

utk pengetahuan sy dah let go herbalife pd cik farah yang manis..u know who u r.nnti akak add kat fesbuk.

kpd kwn2 yg sms/email,maaf ye tak post lebih awal ckp yg sy dah let go hl.

whatever it is,mcm mana pun cara diet kte,kalo ada kesungguhan insyaAllah ada hasilnya (--dituju utk diri sendiri jgk).

kalau ada yg masih breastfeeding,jgn risau,u can still lose weight!keep on bfeed okeh! :)
cahaya_emily
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Tue May 26, 2009 4:39 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby bib » Fri Aug 26, 2011 2:32 am

cahaya_emily wrote:salam kawan2.

utk pengetahuan sy dah let go herbalife pd cik farah yang manis..u know who u r.nnti akak add kat fesbuk.

kpd kwn2 yg sms/email,maaf ye tak post lebih awal ckp yg sy dah let go hl.

whatever it is,mcm mana pun cara diet kte,kalo ada kesungguhan insyaAllah ada hasilnya (--dituju utk diri sendiri jgk).

kalau ada yg masih breastfeeding,jgn risau,u can still lose weight!keep on bfeed okeh! :)
bib
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 26, 2011 12:29 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Mida22 » Tue Aug 30, 2011 12:06 am

Salam,
I pun still bf baby...my baby baru 5mon..nak sgt consume hl..tapi takut effect kat baby....sape2 ade pengalaman bolehnla share..tq
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cyn1983 » Thu Sep 01, 2011 6:11 am

hi..i luv hl..it realy works jika konsisten n disiplin..nak lebih cpt lose kg,kena amik snp&aloe..1set..sy bf mom,consume dh dekat 3mths..amik 2x or 1x sehari..yg ptg,mkn 'mickey mouse'..low carbo..sy x minum tea dulu..sbb bkafein..cume ambik f1 mix f3..tp utk elak asi turun,kena minum at least 2l sehari..n more..sy jenis bsaiz kecil,so x bnyk kg turun..tp by inch,bnyk..skrg still strugling lose fat dkt tummy..kena sabar..kn fact,tummy fat hard to burn,unles exercise..tp tkt pla sbb br 4mths fter deliver..sy hnya kongsi pglman.. :)
cyn1983
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Sep 01, 2011 5:46 am
Location: Sabah

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cyn1983 » Thu Sep 01, 2011 6:21 am

Mida22 wrote:Salam,
I pun still bf baby...my baby baru 5mon..nak sgt consume hl..tapi takut effect kat baby....sape2 ade pengalaman bolehnla share..tq


hi..i nk share..cuba la cnsume f1 dan f3 dlu..sbnarnya fakta ckp ibu bf kena take meal 500kcal lebih dr non bf mom..so bla amik hl,kcal intake bkurang..tp utk elak asi kurang,bnyk minum air..f1 tu sngt baik sbb mgndgi 55jns nutrisi..sbb tu baik for bf mom..bby dpt skli nutrisi tu..o ya,sy mix jg shake tu dgn susu or holicks..
cyn1983
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Sep 01, 2011 5:46 am
Location: Sabah

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Mida22 » Fri Sep 02, 2011 12:08 am

cyn1983 wrote:hi..i luv hl..it realy works jika konsisten n disiplin..nak lebih cpt lose kg,kena amik snp&aloe..1set..sy bf mom,consume dh dekat 3mths..amik 2x or 1x sehari..yg ptg,mkn 'mickey mouse'..low carbo..sy x minum tea dulu..sbb bkafein..cume ambik f1 mix f3..tp utk elak asi turun,kena minum at least 2l sehari..n more..sy jenis bsaiz kecil,so x bnyk kg turun..tp by inch,bnyk..skrg still strugling lose fat dkt tummy..kena sabar..kn fact,tummy fat hard to burn,unles exercise..tp tkt pla sbb br 4mths fter deliver..sy hnya kongsi pglman.. :)


I pun kat tang perut tu yg xtahan sgt ni...rase stress sgt... Owh, i should tryla hl...i dah bosan jadi gemuk...tp tula i risau asi menjunam turun... Risau sgt...but kalau x try mane nak tau kan..?anywere thanks for ur info n experienced..ni yg buat i bersemangat ni...u updatedla ur losses kg..
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Mida22 » Fri Sep 02, 2011 12:13 am

cyn1983 wrote:
Mida22 wrote:Salam,
I pun still bf baby...my baby baru 5mon..nak sgt consume hl..tapi takut effect kat baby....sape2 ade pengalaman bolehnla share..tq


hi..i nk share..cuba la cnsume f1 dan f3 dlu..sbnarnya fakta ckp ibu bf kena take meal 500kcal lebih dr non bf mom..so bla amik hl,kcal intake bkurang..tp utk elak asi kurang,bnyk minum air..f1 tu sngt baik sbb mgndgi 55jns nutrisi..sbb tu baik for bf mom..bby dpt skli nutrisi tu..o ya,sy mix jg shake tu dgn susu or holicks..


I pun ade terbaca, ibu menyusukan x boleh hilang carb terlalu byk sebab mudarat susu...carb diperlukan tuk penghasillan susu..ooh... Ohh, thats means i kene mium air 2 liter n more...wah...kene rajin minum air... Thanks ;)
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cyn1983 » Sun Sep 04, 2011 4:45 pm

Mida22 wrote:
cyn1983 wrote:hi..i luv hl..it realy works jika konsisten n disiplin..nak lebih cpt lose kg,kena amik snp&aloe..1set..sy bf mom,consume dh dekat 3mths..amik 2x or 1x sehari..yg ptg,mkn 'mickey mouse'..low carbo..sy x minum tea dulu..sbb bkafein..cume ambik f1 mix f3..tp utk elak asi turun,kena minum at least 2l sehari..n more..sy jenis bsaiz kecil,so x bnyk kg turun..tp by inch,bnyk..skrg still strugling lose fat dkt tummy..kena sabar..kn fact,tummy fat hard to burn,unles exercise..tp tkt pla sbb br 4mths fter deliver..sy hnya kongsi pglman.. :)


I pun kat tang perut tu yg xtahan sgt ni...rase stress sgt... Owh, i should tryla hl...i dah bosan jadi gemuk...tp tula i risau asi menjunam turun... Risau sgt...but kalau x try mane nak tau kan..?anywere thanks for ur info n experienced..ni yg buat i bersemangat ni...u updatedla ur losses kg..



Hi..U shud try..tp azam kena kuat..sbb bila kita btl2 da nak mula diet,physco nak makan sangat tnggi..hlife ni kesan dia klu x consume DENGAN CARA YANG BETUL,U will gain more..so bila U dah ambil set,u kena btl2 tanya coach bgmana nak consume..for now,ble ambil f1 & f3 dulu..ganti meal 2x,meal sekali lagi tu makan dengan kuantiti yg sedikit or mybe normal for bf mom..tengok dlm seminggu..track kg & inch..rekod kat mana2..so evry week U measure..

carb btul2 should not be decreased during bf tp if dah nak diet,kene jg..so mybe can start diet after bby dah tak bf..memang akan ada risk kurang asi..tpulang kpd badan individu..
:)
cyn1983
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Sep 01, 2011 5:46 am
Location: Sabah

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby juzzy » Mon Sep 05, 2011 5:13 pm

hi all...

sy pn baru start consume hl pada 28 Julai yg lalu(b4 puasa) n skarang dh masuk hr yg ke 36 dh... my kg lose = 78.1 -71.5 = 6.6 kg...

komen sy yg best ttg hl ni ialah, badan kita jd sihat n bertenaga eventho br blek keje lepas seharian kt opis(act i kt opis byk duduk jer kt depan pc, x byk gerak sgt) kalo dulu blek keje mesti PENAT GILER... my hubby ntah ke mana, apetah lg anak2... tp skang rasa...wah nikmatnya hidup, byk benda bleh buat... THATS WHY I LOVE HERBALIFE...

cara makan:
pagi2
1 - b4 gosok gigi, minum air aloe campur air sejuk,
2 - tea ngn air suam
(kalo bgn lmbat i just mix both up)
3 - minum F1 dlm keta otw ke opis...around 7am
4 - minum air kosong 2 L before 12pm

lunch
1 - mkn style mickey mouse
2 - tea mix lg 500 mL
3 - air kosong 500mL

petang
1 - biskut or anything fiber-riched
2 - air kosong 500mL

mlm
1 - kadang2 je minum shake F1, tp tea mix n aloe sy ttp minum masa mlm but b4 9pm laa...(kene bajet)
2 - air kosong 500mL



Dulu i x suke minum plain water, but now its totally change me... kalo x minum air rasa cam nk marah org jer...exercise ade jugak buat kadang2..x sempat..ganti kan dgn byk membuat kerja rumah..peluh pn kluar rumah pn bersih...hubby pn syg...hehhe..
just for sharing...
juzzy
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 05, 2011 4:52 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cyn1983 » Mon Sep 05, 2011 10:49 pm

juzzy wrote:hi all...

sy pn baru start consume hl pada 28 Julai yg lalu(b4 puasa) n skarang dh masuk hr yg ke 36 dh... my kg lose = 78.1 -71.5 = 6.6 kg...

komen sy yg best ttg hl ni ialah, badan kita jd sihat n bertenaga eventho br blek keje lepas seharian kt opis(act i kt opis byk duduk jer kt depan pc, x byk gerak sgt) kalo dulu blek keje mesti PENAT GILER... my hubby ntah ke mana, apetah lg anak2... tp skang rasa...wah nikmatnya hidup, byk benda bleh buat... THATS WHY I LOVE HERBALIFE...

cara makan:
pagi2
1 - b4 gosok gigi, minum air aloe campur air sejuk,
2 - tea ngn air suam
(kalo bgn lmbat i just mix both up)
3 - minum F1 dlm keta otw ke opis...around 7am
4 - minum air kosong 2 L before 12pm

lunch
1 - mkn style mickey mouse
2 - tea mix lg 500 mL
3 - air kosong 500mL

petang
1 - biskut or anything fiber-riched
2 - air kosong 500mL

mlm
1 - kadang2 je minum shake F1, tp tea mix n aloe sy ttp minum masa mlm but b4 9pm laa...(kene bajet)
2 - air kosong 500mL



Dulu i x suke minum plain water, but now its totally change me... kalo x minum air rasa cam nk marah org jer...exercise ade jugak buat kadang2..x sempat..ganti kan dgn byk membuat kerja rumah..peluh pn kluar rumah pn bersih...hubby pn syg...hehhe..
just for sharing...


hi..im so agree wit u..1st consume hlife,sngat tkejut dgn teamix tu..hari pertama sj dah rasa so energetic..tak penat hingga ke petang..dan,so helpful kurangkan berat badan..sbb tea tu tinggikan metabolisme bdn..sy ni jenis metabolisme rendah..klu bt atkins diet pun blm tentu boleh burn kalori dgn cepat..yg best nye,dlm seminggu sj consume Hlife,dah ada yg perasan perubahan bdn.. :) :)
cyn1983
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Sep 01, 2011 5:46 am
Location: Sabah

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby juzzy » Tue Sep 06, 2011 9:19 am

cyn1983...true...true..seronok sgt amik...sbb rasa sihat dan bertenaga..

pendapat sy laa..sbnrnya F1 tu just suplemen utk kita x rasa lapar..so klu kita bleh tahan x amik n ganti dgn less kalori food bleh jer kan...cam jacobs hi-fiber ker...oat ker..

lg satu, dulu sy penah gk terpikir nk abihkan duit ribu riban nk g slimming centre..but after re-check camner process tu, what is happening to d body...sy batalkan jer niat tu...tambahan pula my hl coach told me, she have a hard time losing weight because of this.. then br sy paham...sebnrnya kt sana, badan kita akan kehilangan byk air, n also all our fats become compacted...padat...pastu lg susah laa kita nk hilang those fats...it takes time... nasib baik tak g...

n juga, nasihat sy laa...jgn laa amik those chemical pills just only to lose weight...itu semua dadah...dadah kan sgt merbahaya...takut timbul masalah lain plak...n when we talk about drugs, its always connected to our brain function n other organs...jgn terlalu mudah mencuba pelbagai jenis ubat...read d provided label n pamplets, search online about d products, last check kt forum, what other ppl experinced using d product(sgt penting)..ade jgk tebaca forummer yg list kan ubat2 kurus die penah amik...so scary...u what u eat...hati2...
juzzy
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 05, 2011 4:52 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby mybabyou_cute » Thu Sep 15, 2011 10:55 am

salam...sy pengguna herbalife selama 1 1/2 bulan.alhamdulillah sy dh kurang 5kg.sy start amik 1 ogos 2011 dan dh abis 4 botol f1. mule2 saye amik f1 dan shake skali ngan oat sbb coach sarankn sy mkn f1 ngan teamix dahulu.f3 akan melambatkan penurunan berat badan.skang sy suke blend f1 ngan apple ijau dan batang seleri utk mpercepatkan penurunan.setiap pg sy akan blend f1+oat+epal ijau+kurma=sangat memberi tenaga.cubalah....tak sia2 sy menggunakan herbalife ni....
mybabyou_cute
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 15, 2011 10:14 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby Mida22 » Thu Sep 15, 2011 7:04 pm

mybabyou_cute wrote:salam...sy pengguna herbalife selama 1 1/2 bulan.alhamdulillah sy dh kurang 5kg.sy start amik 1 ogos 2011 dan dh abis 4 botol f1. mule2 saye amik f1 dan shake skali ngan oat sbb coach sarankn sy mkn f1 ngan teamix dahulu.f3 akan melambatkan penurunan berat badan.skang sy suke blend f1 ngan apple ijau dan batang seleri utk mpercepatkan penurunan.setiap pg sy akan blend f1+oat+epal ijau+kurma=sangat memberi tenaga.cubalah....tak sia2 sy menggunakan herbalife ni....


F3 melambatkan penurunan..?hmmm...
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cikguCT » Thu Sep 15, 2011 11:53 pm

hi..HL ni mmg best..
rasenye mmg best,buat kt senang nak mkn..
dulu sy pernah ambil herbalife dalam tahun 2008 kot..
tp mase tu takdelah nak turunkan berat,just nak maintain n cantikkan kulit..tp tak maintain dgn HL..sbb harganye kan bleh tahan..huuhu
tp sy amik F1 n tea mix je..
kalo tak silap sy..F1 tu mmg turunkan berat..F3 firmkan muscles..
pd pendapat sy .elok amik F1 and tea mx dulu..bg berat turun dulu sbb kalo berat tak turun nnt kt mudah give up...
tp depends pd masing2 lah..
sbb F3 tu kan protein,nk bina muscles kite..fungsi muscles plak utk bakar lemak..sbb tu sape yg bermuscles,susah nak naik badan secara mendadak..itu ape yg sy tau lah..
Dapatkan tips Diet terbaik di sini http://goo.gl/7bBnj
cikguCT
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Mon Sep 12, 2011 9:42 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby bicikut » Fri Sep 16, 2011 9:29 am

macam bagus je herbalife ni..mahal tak..uhukk
bicikut
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 07, 2011 2:39 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby bib » Wed Sep 21, 2011 1:41 am

ktne nak dapt hl ni?
bib
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 26, 2011 12:29 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby honeydew04 » Fri Sep 23, 2011 9:37 am

salam all..
juz nk share experience...
sy start ambil hl mggu kedua pose aritu..n alhmdulillah after 2 weeks lose about 3kg..
aktiviti yg dilakukan :
sahur : shake f1+f3 n teamix.plain water about 1liter..
berbuka :kurma+air+teamix+mkn nasi
10pm:shake f1 n most important thing is sy wat exercise "zumba" + minum air b4 n after zumba...mmg berpeluh n rase sgt segar..alhmdulillah..
exercise zumba sgt mmbuatkn kte brpeluh n dpt bntu shape body+ hlife=i.allah hasil meletup..hehe..
but now,lepas ry dh mcm mls skit nk shake n zumba..shake juz skali sehari n zumba smggu skali+ mkn byk plak tu time open house..huhu..tp alhmdulillah stil leh lose 1kg dr pas rye smpi skrg..(agk lmbt skit)..huhu..skrg tgh nk bina blk smgt mcm awl2 amik hl dlu..
gud luc smue...smoga kite same 2 capai berat yg diimpikan dengan khdpn yg sht..4 zumba exercise juz cari kat youtube..slmt mencuba..
honeydew04
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Sep 23, 2011 9:02 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby NISRINA » Mon Sep 26, 2011 11:29 pm

wah..arituh diet rosak sb byk open house...ni nak start balik ni... o0
kena bersungguh-sungguh....
NISRINA
Newbie
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:29 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby cik_ami » Tue Sep 27, 2011 11:35 am

Jom dengar Pakat HERBALIFE berbicara:)
Basic untuk loose weight ada 5 je produk which is aku guna semua...
and the product is :

1.Formula 1
Formula 1 or F1 ni adalah nutrisi yg menggantikan makanan.badan kita lapar sebab nak nutrisi,bukan minyak,lemak or what so ever :) so nutrition ni penting untuk badan manusia.dgn nutrisi yg cukup insyaAllah kita akan terhindar dari penyakit2,dan nutrisi ni jugak adalah bahan paling bintang lah dalam HL sebab ni product utama Hl..

2.Formula 3
F3 pulak adalah wheit protein di mana digunakan untuk gain muscle2 kita,so if turun kita tak turun dgn menggelebeh macam org lain,akan turun dah terus shape up body kita..F3 jugak adalah alternativ untuk menahan lapar tp bila amik F3 ni,air dalam badan kena cukup,at least 4 litre per day.lebih lg bagus...sebab lg byk kita minum air mineral,lg cepat kita akan turun berat.terkencing2 tu tak payah cakap lah,mmg bagus :)

3.Tea mix
tea nie pulak berbentuk serbuk,campurkan sikit je kat dalam air dan leh minum,kalau untuk satu botol 2 litre tuh just campur lebih kurang 3/4 sudu kecik je :) sgt jimat..tea nie gunanya untuk detox kan toxin2 dalam badan+cara paling mudah untuk bakar kalori...1 litre tea nie = 20 minit bersenam,minum tea nie mmg akan buat kta terkencing2 pada permulaan sebab nak detox kan,n akan buat badan kita rasa berpeluh,juga sebab detox :)

4.Aloe drink.
Aloe ni pulak gunanya untuk bersihkan dalaman perut2 kita,ok macam ni,dalam usus kita ada dinding yg lebih kurang macam kain tuala,ade bulu2...for org yg bertahun2 tak amik nutrition,surely tempat tu sgt kotor dgn minyak n whatsoever.aloe ni digunakan untuk membersihkan segala2nya dan membolehkan nutrisi diserap dgn baik,membantu melancarkan penurunan berat kita...aloe ni bagus untuk mereka2 yg ada masalah buang air besar,anything lah,tak lawas ke,berdarah ke ape ke...

5.omega 3.
omega 3 pulak ada lah table minyak ikan,tapi dont worry...tak bau ikan pun,bagus after ko amik meal sebab dia akan terus leburkan makanan2 korg jadi cebisan2 kecil :


Program Turun Berat Untuk Semua(A)
1 unit Formula 1 + 1 unit Tea Mix 100g + Shaker Cup(1st time only)
Percuma,body scan and wellness coaching sepanjang program penurunan.

RM 398

Program Turun Berat Untuk Semua(B)
1 unit Formula 1 + 1 unit Tea Mix 50g + Shaker Cup(1st time only)
Percuma,body scan and wellness coaching sepanjang program penurunan.

RM 301

Program Turun Berat Sempurna(A)
1 unit Formula 1 + 1 unit F3 + 1 unit Tea Mix 100g + Shaker Cup(1st time only)
Percuma,body scan and wellness coaching sepanjang program penurunan.

RM 513

Program Turun Berat Sempurna(B)
1 unit Formula 1 + 1 unit F3 + 1 unit Tea Mix 50g + Shaker Cup(1st time only)
Percuma,body scan and wellness coaching sepanjang program penurunan.

RM 413

Program Turun Berat Luar Biasa
1 set Formula 1 + 1 set Formula 3 + Tea Mix 100g + Aloe Drink + Omega 3
Percuma,body scan and wellness coaching sepanjang program penurunan serta shaker cup dan botol air istimewa HERBALIFE 2litre.

RM 883



So, Sape2 yg nak diet dgn herbalife, boleh mesej aku.
korang takkan rugi dengan herbalife. nnty aku terangkan lg detail kt forum aku k.
cik_ami
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Tue Sep 27, 2011 11:14 am
Location: subang

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby honeydew04 » Thu Sep 29, 2011 8:54 am

huhu..lately sgt mls nk exercise..juz take herbalife F1+F3 skali sehari..byk lg kg nk turun...........smoga smgt kembali pulih..
honeydew04
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Sep 23, 2011 9:02 am

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby NISRINA » Sat Oct 08, 2011 12:54 am

honeydew04..awak dah turun berapa kg? saya baru turun 200gram...huhuhu..turun agak lambat tp takpa,saya bersabar..last 2 week 56.9kg..td timbang lg baru 56.7kg..suami saya senyum sinis jer... :'( ..tak perlu diet katanya..jom dia nak belanja burger... tp saya masih semangat lg..so saya pun menolak pelawaan dia dgn baik... target 55kg pertengahan bulan 11 nanti..adakah akan tercapai?

skrg ni saya cuma amik f1 waktu pg..makan nasi pun selang sehari tu pun in small portion..saya cuba kurangkan minyak..tp saya byk gak makan makanan yg bergoreng seperti sayur campur,keropok ikan..saya juga cuba kurangkan minuman manis..air pulak 3-4liter sehari..tp saya still BF baby lg..nak diet terlampau kesian baby pulak..so sederhana saja..dulu lepas bersalin saya cuma 53kg..now 56.7kg after 7 month...huhuhu..cepat sgt beratku naik...tinggi dahla 153cm ja..

sorry..dah macam diari pulak..luahan perasaan pulak jadinya...
NISRINA
Newbie
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:29 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby meister00 » Sat Oct 08, 2011 8:08 am

NISRINA wrote:honeydew04..awak dah turun berapa kg? saya baru turun 200gram...huhuhu..turun agak lambat tp takpa,saya bersabar..last 2 week 56.9kg..td timbang lg baru 56.7kg..suami saya senyum sinis jer... :'( ..tak perlu diet katanya..jom dia nak belanja burger... tp saya masih semangat lg..so saya pun menolak pelawaan dia dgn baik... target 55kg pertengahan bulan 11 nanti..adakah akan tercapai?

skrg ni saya cuma amik f1 waktu pg..makan nasi pun selang sehari tu pun in small portion..saya cuba kurangkan minyak..tp saya byk gak makan makanan yg bergoreng seperti sayur campur,keropok ikan..saya juga cuba kurangkan minuman manis..air pulak 3-4liter sehari..tp saya still BF baby lg..nak diet terlampau kesian baby pulak..so sederhana saja..dulu lepas bersalin saya cuma 53kg..now 56.7kg after 7 month...huhuhu..cepat sgt beratku naik...tinggi dahla 153cm ja..

sorry..dah macam diari pulak..luahan perasaan pulak jadinya...


Jgn gelojoh nk turunkan berat badan.

Klu awak nk diet atau turun berat secara menggila,bukan x boleh tp kenalah:

-keluar budget lebih + rajin bersenam + tekad x berbelah bahagi + target berat yg awak nk dapat + disiplin.

Ramai yg nk kurus tp x sanggup nk bayar harga untuk menguruskan berat badan mereka.Xder benda mudah kat dunia ni.
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby lynchubby » Sun Oct 09, 2011 9:51 am

salam semua,

lyn baru je order herbalife ni dr kawan. bleh x akak2 kt sini kongsi cara2 pengambilan yang betol? berat skarang 54kg. xde la gemok sgt, tapi peha,perut n lengan besar.. target bile dh consume herbalife ni nk joging every evening. kalau mampu..huhu

lyn beli f1,f3 and teamix. kena makan f1+teamix je dulu, or skali ngn f3? mane lebih berkesan?

harap akak2 dpt membantu...thanks :)
lynchubby
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Sat Apr 10, 2010 2:30 pm

Re: Herbalife Diet (bukan nak jual produk) SHARE Experience je

Postby honeydew04 » Fri Oct 14, 2011 10:20 am

NISRINA wrote:honeydew04..awak dah turun berapa kg? saya baru turun 200gram...huhuhu..turun agak lambat tp takpa,saya bersabar..last 2 week 56.9kg..td timbang lg baru 56.7kg..suami saya senyum sinis jer... :'( ..tak perlu diet katanya..jom dia nak belanja burger... tp saya masih semangat lg..so saya pun menolak pelawaan dia dgn baik... target 55kg pertengahan bulan 11 nanti..adakah akan tercapai?

skrg ni saya cuma amik f1 waktu pg..makan nasi pun selang sehari tu pun in small portion..saya cuba kurangkan minyak..tp saya byk gak makan makanan yg bergoreng seperti sayur campur,keropok ikan..saya juga cuba kurangkan minuman manis..air pulak 3-4liter sehari..tp saya still BF baby lg..nak diet terlampau kesian baby pulak..so sederhana saja..dulu lepas bersalin saya cuma 53kg..now 56.7kg after 7 month...huhuhu..cepat sgt beratku naik...tinggi dahla 153cm ja..

sorry..dah macam diari pulak..luahan perasaan pulak jadinya...


salam nisrina..
hehe..tula dh mcm diari..tp bes dpt share sbb nk bg lebih semngt kat dri sendri..hehe..erm..alhmdulillah dh trun dkt 5 kg dlm 2 bln amik hl..tp mmg pas raye lmbt sgt nk trun..huhu..sbb amik HL f1 + f3 for breakfast je...budget skit..hehe..dlu mase puasa amik HL 2 kali sehari + zumba exercise..mmg cpt la trun..in 2 weeks leh trun 3 kg..but now,huhu...bru trun 2 kg kot after raye smpai skrg..alhmdulillah stil trunla wlupn agk lmbt tp klu time mkn byk maintainla brt,nsb baik xnaik.pastu mula nyesal sbb mkn xigt dh dri tu berdiet.huhu.mmg kene kuatkn smgt tiap kali naik penimbang..klu dh timbang hari2 manela nk gerak jarum tu..(dgn harapan tiap kali naik penimbang trun 1kg..haha..klu xtrun,muke dh tension..hahaha).husben pn dengan senyum sinis berkata "setiap 10 min naik penimbang,mmgla xgerak jarum pnmbang tu,tula mkn xbringat,pastu mulala tension brt naik...huhuhu)..mggu ni start smgt blk nk wat exercise zumba sbb rase cam rugi je klu nk biar je..mggu ni dh dua kali wat exercise..berpeluh habis..hehe..nisrina cube la exercise tu..mmg seronok n xpnt..more 2 dance..tp smlm timbang xtrun ag..uwa...nk nak kene target nk trun 6 kg lg bru dpt 45 kg..huhu..xtaula ble nk tercapai.jom2 kite same2 usaha..kdg2 terpk knape la biarkan dri ni smpai segemuk ni..nyesal pn ade..dlu xmau nk igt..hari2 fastfood..huhu...tp alhmdulillah dpt gak kesedaran dri nk ubah cara mkn yg lebih sht..tips utk elak smgt down :elakkan timbang berat setiap hari...nt lg tension klu tgk brt xtrun..(igtan utk dri sndri gak..hehe)..gud luc sis..tp kn yg tension tu rmh sy dkt ngn mc d,kdg2 terbabas gak g drive thru...uwaaaaaaaaaaaa
honeydew04
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Fri Sep 23, 2011 9:02 am

Next

Return to Diet Dengan Produk

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron