Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan cantik dan tampan.

Apa sahaja program diet yang tidak menggunakan produk. Kongsikan dengan kami.

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan cantik dan tampan.

Postby Ani Husni » Fri May 22, 2009 11:10 pm

Kenapa dlm ni semua org anti nasik ni... Kak Ani suka nasik..  Masa baby lagi mak suap nasik alih2 dah tua ni tetiba je org tak kasi makan nasik.. sedih laaa...  :'( .
Ani Husni

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wBPkrFJ/]
Image
User avatar
Ani Husni
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 610
Joined: Tue May 19, 2009 5:25 pm
Location: Kuala Lumpur

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby pu3 » Tue Jul 28, 2009 1:02 pm

zidyana wrote:member yana sbln tak mkn nasi trn 5kg...huhu.......yana skrg mkn nasi seminggu sekali jer...



pu3 mmg x masalah bab tak makan nasi, tp masalah besarnyerr lg teruk..suka makanan lain cam cheesecake,ais krim...roti, choclate..yang pu3 rasa lagi parah kesannyer dari NASI kan??? :laugh: ;D :idiot2: ;D >:( :erk:
pu3
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 80
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:52 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby alin2409 » Mon Aug 10, 2009 12:26 pm

salam ualll..
alin dah try tak makan nasi seminggu caya tak...?memang turun 4 kg tu dalam seminggu
User avatar
alin2409
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 430
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:01 am
Location: lumut

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby pu3 » Mon Aug 10, 2009 2:21 pm

alin2409 wrote:salam ualll..
alin dah try tak makan nasi seminggu caya tak...?memang turun 4 kg tu dalam seminggu



wahhh, betol ker alin...pu3 kalau tak makan seminggu tak penah turun 4 kg..paling kuat pon,max is 2-3 kg...high metabolisme alin ni kowt kan?
congrats beb...puasa lagi 12 hari..haahha...raya 30 days after that...haha...
all d best...


p/s: jom lawat diet diet pu3..sometimes eh?
luv,

pu3 (L)

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w1dLbPL/]
Image
[/url][/quote]
pu3
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 80
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:52 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby syima » Mon Aug 10, 2009 5:21 pm

i eliminate starchy carb dalam 2 minggu - turun10kg, lag 1 bulan 2 minggu turun 10kg. :D
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby alin2409 » Mon Aug 10, 2009 9:27 pm

pu3 - kena kuat semangat lah pu3. Ni nak test kat badan ni. mampukah bertahan selama untuk tidak makan nasi.

jom jengah blog alin

http://alin-herbalife.blogspot.com
User avatar
alin2409
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 430
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:01 am
Location: lumut

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby fantaghiro » Wed Aug 25, 2010 12:11 am

hai

sy tgh cuba diet ni....x makan nasi....baru sebulan lebe...berat turun dari 78 kg ke 70 kg....berjaya....

sy makan lauk n salad...tiap2 hari masa berbuka....

la ni perut dh biasa x mkn byk...
cuma la ni jd susah nk buang air...sbb mkn sikit...huhuhu
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/woIpOwT/]
Image
[/url]
User avatar
fantaghiro
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 439
Joined: Wed Jul 08, 2009 11:51 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby Dian » Fri Aug 27, 2010 7:40 am

fantaghiro wrote:hai

sy tgh cuba diet ni....x makan nasi....baru sebulan lebe...berat turun dari 78 kg ke 70 kg....berjaya....

sy makan lauk n salad...tiap2 hari masa berbuka....

la ni perut dh biasa x mkn byk...
cuma la ni jd susah nk buang air...sbb mkn sikit...huhuhu


keep it up fanta o0
Image
Image.Jom pergi gym!Image
User avatar
Dian
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 838
Joined: Tue Jul 06, 2010 12:21 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby fantaghiro » Mon Aug 30, 2010 3:19 pm

Dian wrote:
fantaghiro wrote:hai

sy tgh cuba diet ni....x makan nasi....baru sebulan lebe...berat turun dari 78 kg ke 70 kg....berjaya....

sy makan lauk n salad...tiap2 hari masa berbuka....

la ni perut dh biasa x mkn byk...
cuma la ni jd susah nk buang air...sbb mkn sikit...huhuhu


keep it up fanta o0


sush tul kalu blk umah mak....cuti lama2...nafsu makan lebe la pulak...huhuhu...hari ni diet semula...hehehehe
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/woIpOwT/]
Image
[/url]
User avatar
fantaghiro
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 439
Joined: Wed Jul 08, 2009 11:51 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby malik80 » Thu Sep 02, 2010 5:30 pm

kalau korang tak makan nasi, korang makan apa ?
malik80
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 367
Joined: Wed May 05, 2010 10:35 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby cikpa » Mon Sep 06, 2010 10:59 am

...mcm cikpa nasi tak de la tinggal terus...kadang2 ambik tp dlm kuantiti yg sedikit... nasi ni sesetgh org tak ambik lgsg pasal carbs yg sgt tinggi..padahal mee/kuetiow/bihun pun lebih kurang mcm nasi gak...tinggi calorie...

...jgn salahkan nasi... ^-^
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wguIJNG/]

Image

x mo gemuk!!! o0
cikpa
Full Member
Full Member
 
Posts: 229
Joined: Fri Jun 25, 2010 11:54 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby pensil tekan » Thu Sep 16, 2010 11:08 pm

diet extreme ni...
tak makan nasi? :))
hilang satu nikmat kat dunia ni...
bagi saya, buat apa nak diet,kalau atie tak senang..
http://www.fulaweh.net
Forum baru untuk anda :) Mari melawat kami
User avatar
pensil tekan
Newbie
Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Sep 16, 2010 10:49 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby Suzy » Fri Sep 17, 2010 1:02 am

susah lor nak tinggal nasik ni.... sekali sekala boleh ambik pee.... jangan tak amek langsung ar,,,, ;) ;)
Suzy
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 918
Joined: Tue Sep 08, 2009 8:59 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby Lancelot » Sat Sep 18, 2010 8:12 pm

salam.. :)

tak makan nasi selama 6 bulan??.. rasanya cara ni bukanla jalan yang sesuai untuk menurunkan berat badan secara sihat...

sumber yang ada dalam nasi tu sangat2 diperlukan oleh badan..

tak dinafikan kalo tak sentuh nasi selama 6 bulan boleh kasi badan slim.. but as far as i concern that, i have consult with my doctor (just usual government doctor) and he said that, the way not to take rice for the long time for dieting purpose are not so recommended..

and also many tips that i have red said that rice can be take not in a big amount.. eat the rice on the afternoon yang mana sangat memerlukan tenaga untuk bekerja dan di malam harinya jangan makan nasi.. makan sedikit buah-buahan then minum la air masak..

and percaya atau tak, dengan perbanyakkan minum air masak dapat membantu mengurangkan berat badan dengan purata hingga 5-7 kg selama sebulan.. :)

so tak salah rasanya makan nasi.. but jangan makan ikut nafsu.. makan sekadar keperluan bukan kehendak... :)
Lancelot
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sat Sep 18, 2010 11:37 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby KM HUSSAIN » Sat Sep 18, 2010 8:40 pm

Lancelot wrote:salam.. :)

tak makan nasi selama 6 bulan??.. rasanya cara ni bukanla jalan yang sesuai untuk menurunkan berat badan secara sihat...

sumber yang ada dalam nasi tu sangat2 diperlukan oleh badan..

tak dinafikan kalo tak sentuh nasi selama 6 bulan boleh kasi badan slim.. but as far as i concern that, i have consult with my doctor (just usual government doctor) and he said that, the way not to take rice for the long time for dieting purpose are not so recommended..

and also many tips that i have red said that rice can be take not in a big amount.. eat the rice on the afternoon yang mana sangat memerlukan tenaga untuk bekerja dan di malam harinya jangan makan nasi.. makan sedikit buah-buahan then minum la air masak..

and percaya atau tak, dengan perbanyakkan minum air masak dapat membantu mengurangkan berat badan dengan purata hingga 5-7 kg selama sebulan.. :)

so tak salah rasanya makan nasi.. but jangan makan ikut nafsu.. makan sekadar keperluan bukan kehendak... :)


^-^ ^-^ ^-^
KM HUSSAIN
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1261
Joined: Thu Apr 01, 2010 7:30 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby reyrey » Tue Sep 28, 2010 8:02 am

6 bulan???mak aihhh lamenye..
cm ne neh..beratt menjadik2 pas raye..aduyaiii~
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wSYM2SG/]
Image
[/url]
reyrey
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:52 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby zuezuera » Sat Oct 16, 2010 3:59 pm

cm best je diet xmkn nasi ni kn... :)
br je try 3 hr..xtimbang pn lg ni...cuma klu lapar sgt zue mkn roti ngan tuna je...kdang2 sup sayur....tp bila dh tbaca klu bt cara atkins ni lbih cepat tringin gak nk cuba....tp xtau la ngam ke xngan mate5..sbb zue br start mate5..xkn nk berenti..syg la bli mahal2... :-\
zuezuera
Newbie
Newbie
 
Posts: 23
Joined: Sat Oct 16, 2010 12:05 pm
Location: kota kinabalu

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby norlida » Sat Jan 15, 2011 3:43 pm

salam semua..

saya arini masuk hari ke-6 tak mkn nasik..
tapi dah rasa rindu ssgt nak makan nasik..
tadi nyaris2@sipi2 nak makan nasik..gara2 en somi makan nasi ayam..
mujur kuat iman heheh..

mmg teringin sgt nak kurus!!!! nak cantik cam dulu2..
sekrg byk baju2 kurung moden n kebaya dah takleh pakai dah :(

muga2..berhasillah kali ni..diet tak makan nasik..
norlida
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 15, 2011 3:34 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby Nura Azata » Wed Jan 26, 2011 12:09 pm

i cuma mkn nasi semngkuk seminggu tp berat susa gak nk trn
but sometimes, kalo dah lame sgt x mkn nasi, nnti xde tenaga
lebh2 lgi mcm i yg bersenam 5 kali seminggu ni

ni cara yg baik utk mereka yg jrg senm, tp lbhkn berdiet
kalau thn, wat aje
Nura Azata
Newbie
Newbie
 
Posts: 18
Joined: Mon Jan 17, 2011 1:33 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby juney » Wed Jan 26, 2011 4:03 pm

tikus_comot wrote:aku berani potong jari aku kalau korang try tips diet aku nie.. jangan makan nasi selama 6 bulan.. kalau korang tak turub berat badan jugak, meh jumpa aku.. aku belanja makan nasi kandar..  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



my sis penah amalkan diet cam tikus nie....mmg berkesan...masa tu berat die 64 n down tu 45kg....perghhhhhh....memg turun abes....cume die pesan DISPLIN mmg kene kuat la....ayarkkkkk....
juney
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 26, 2011 11:35 am

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby n0nie » Wed Feb 16, 2011 1:39 am

wah byk tu turun..
kakak u amek bape bulan nk turun smpai 45kg tu ?
n0nie
Newbie
Newbie
 
Posts: 25
Joined: Thu Nov 25, 2010 6:39 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby wawa90 » Thu Feb 17, 2011 8:59 am

SAYA NE x taw bab2 diet atkins ne

saya sendri x taw apa nama diet saya ne

tlg2 ajar saya eheheh :lol:
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby honeydew » Wed Jun 15, 2011 10:28 am

hai semua, pada pendapat saya pada mereka yang tak pernah tinggalkan nasi, pe kata kamu semua kurangkan sikit dulu jumlah nasi yang diambil ^-^ ..bila rasa dah ok makan nasi dengan kuantiti yang sedikit, baru la cuba untuk tidak ambil nasi terus ^-^ ..bukan apa, kesian tengok kalian..tapi mereka yang kuat semangat, teruskan perjuangan kalian untuk tidak makan nasi terus o0 ..ni hanya pendapat sebab saya sendiri amalkan macam tu..sebelum ni, saya mulakan dengan makan nasi separuh dari biasa..kemudian saya kurangkan lagi pengambilan nasi tu dan sekarang tak ada masalah pada saya kalau saya tak makan nasi.. (L)
Image
honeydew
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 70
Joined: Tue Mar 30, 2010 4:28 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby meister00 » Wed Jun 15, 2011 11:25 am

honeydew wrote:hai semua, pada pendapat saya pada mereka yang tak pernah tinggalkan nasi, pe kata kamu semua kurangkan sikit dulu jumlah nasi yang diambil ^-^ ..bila rasa dah ok makan nasi dengan kuantiti yang sedikit, baru la cuba untuk tidak ambil nasi terus ^-^ ..bukan apa, kesian tengok kalian..tapi mereka yang kuat semangat, teruskan perjuangan kalian untuk tidak makan nasi terus o0 ..ni hanya pendapat sebab saya sendiri amalkan macam tu..sebelum ni, saya mulakan dengan makan nasi separuh dari biasa..kemudian saya kurangkan lagi pengambilan nasi tu dan sekarang tak ada masalah pada saya kalau saya tak makan nasi.. (L)



x salah makan nasi,tp selalunya nasi ygberlebihan ni yg akan jadi fat.
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby honeydew » Wed Jun 15, 2011 4:02 pm

saya setuju dengan kata meister00 tu..~heheheheh..
Image
honeydew
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 70
Joined: Tue Mar 30, 2010 4:28 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby meister00 » Wed Jun 15, 2011 5:12 pm

honeydew wrote:saya setuju dengan kata meister00 tu..~heheheheh..



Adoi ..i try untuk show some graph..isk x dapat la plak,,
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby honeydew » Thu Jun 16, 2011 9:27 am

graph apa tu cik meister00???
Image
honeydew
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 70
Joined: Tue Mar 30, 2010 4:28 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby meister00 » Sat Jun 25, 2011 10:07 am

honeydew wrote:graph apa tu cik meister00???



Graph pasal camner fat terbentuk based on glucose level dalam badan.

Ramai yg x faham kenapa fat terbentuk.Nasi x bolenya disalahkan sebenarnya.

Dr graph tu,senang nk faham kenapa orang senang naik berat badan.

Nasi ni xder la salah cuma ia sumber glukos dalam badan.2 keping roti bersamaan 1 mangkuk nasi.So x makan nasi bukanlah penyelesaian terbaik tp tidak dinafikan ia boleh mengurangkan kadar glukos dalam darah.

Org eropah sebagai contoh x prefer nasi pun dalam makann harian dorang tp still naik berat badan.Sebabnya?Sumber karbo dorang(roti,pasta,spagheti n etc) masih berleluasa pengambilannya.

So kesimpulannya,kurangkn carbo dalam pemakann harian dn lebihkan protein k.Seimbangkan makro n micro.

Tp x salah klu x makan nasi pn.Cuma jgn salahkan nasi k.Nasi tu x salah.Dia duduk diam2 jer tunggu orang makan dia.Hehehehe :lol: :lol: :lol:
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby cweet » Sat Jun 25, 2011 8:10 pm

hehe nasi duk diam2 je dia baik je xkacau org pon
org yg kacau dia :F

pnah diet mkn nasi sehari skali je
brat bdn turun jgk
ok je
dont blame nasi
dia xbsalahhhhh haha ;D
cweet
Full Member
Full Member
 
Posts: 154
Joined: Sat Apr 30, 2011 8:12 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby meister00 » Sun Jun 26, 2011 1:49 am

cweet wrote:hehe nasi duk diam2 je dia baik je xkacau org pon
org yg kacau dia :F

pnah diet mkn nasi sehari skali je
brat bdn turun jgk
ok je
dont blame nasi
dia xbsalahhhhh haha ;D



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hehehehe.. o0 o0 o0
PM me if u want to know more...

Meister Vearn
User avatar
meister00
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1111
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:32 pm

Re: Cuba tak makan nasi selama 6 bulan. Mesti anda kelihatan can

Postby eisya85 » Thu Oct 13, 2011 1:22 pm

Lancelot wrote:salam.. :)

tak makan nasi selama 6 bulan??.. rasanya cara ni bukanla jalan yang sesuai untuk menurunkan berat badan secara sihat...

sumber yang ada dalam nasi tu sangat2 diperlukan oleh badan..

tak dinafikan kalo tak sentuh nasi selama 6 bulan boleh kasi badan slim.. but as far as i concern that, i have consult with my doctor (just usual government doctor) and he said that, the way not to take rice for the long time for dieting purpose are not so recommended..

and also many tips that i have red said that rice can be take not in a big amount.. eat the rice on the afternoon yang mana sangat memerlukan tenaga untuk bekerja dan di malam harinya jangan makan nasi.. makan sedikit buah-buahan then minum la air masak..

and percaya atau tak, dengan perbanyakkan minum air masak dapat membantu mengurangkan berat badan dengan purata hingga 5-7 kg selama sebulan.. :)

so tak salah rasanya makan nasi.. but jangan makan ikut nafsu.. makan sekadar keperluan bukan kehendak... :)



sokong².. betul tu... heheheh....
Image

美丽是我的
eisya85
Newbie
Newbie
 
Posts: 48
Joined: Thu Oct 13, 2011 12:33 pm
Location: Johor Bahru, Johor

Previous

Return to Diet Tanpa Produk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron