TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Kongsikan sebarang tips dan info diet yang anda tahu di sini.

TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby aullea » Fri May 29, 2009 10:31 pm

1. Timbang berat anda dengan berpakaian lengkap selepas anda makan malam dan timbang semula pada awal pagi keesokan hari tanpa berpakaian dan sebelum makan pagi. Anda pasti akan merasa gembira apabila mendapati berat badan anda telah berkurangan dalam tempoh semalaman..


(actually, ni antara petua aullea amalkan selama ni. timbang 2x sehari. so far mmg berkesan. kalau naik sikit x de la kecewa sangat mcm sesetengah org cakap & lebih selamat daripada kecewa berat naik setelah sekian lama menunggu - cth: bagi yg timbang seminggu sekali, sebulan sekali... more over boleh buat graf..bila dah ada graf, boleh buat post mortem atau analisis kenapa turun kenapa naik.. siapa lagi nak kenal badan sendiri kalau bukan diri anda sendiri? )




2. Jangan sesekali menimbang berat badan dengan rambut yang basah. (so, pepagi lepas membuang tu la waktu yg sesuai then barula minum air masak & mandi)




3. Semasa menimbang, tanggalkan segala pakaian, termasuklah cermin mata. Jangan lupa untuk menanggalkan barang kemas terutamanya yang diperbuat daripada logam. (Lebih baik letak timbang di sebelah toilet, so boleh la pakai bikini je masa timbang ek..haha)




4. Belilah penimbang yang murah. Penimbang yang mahal sangat tepat dan akan menyebabkan anda merasa lebih tertekan. (Phylis tu kategori sederhana..just nice!)




5. Pastikan anda pergi ke tandas terlebih dahulu. (yer..buang segala apa yg patut)




6. Timbang berat badan anda selepas memotong rambut. Berat anda mungkin akan berkurangan sehingga setengah kilo..




7. Hembus nafas sebelum menimbang sbb berat udara boleh memberi kesan kepada berat badan sebenar anda
1st GOAL 79.9kg - Achieved 10 Mei 2011

Postnatal 84.6kg - Start 17 July 2012
User avatar
aullea
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 3008
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:17 pm

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby yanmie » Sun May 31, 2009 8:28 am

salam aullea....

ehehe..nak tahu yg mmg timbang berat mcm yg aullea ckp tu...pastu jgn pakai baju lgsung...hahahhaa :lol: :lol: :lol: yelah pakaian dlm aje berat dh 100-200g...hehehe
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby syima » Mon Jun 01, 2009 7:21 am

saya timbang berat badan masa saya tengah  ^-^ ^-^
kalu pakai baju nanti berat tu diangkut.. kekekekeke

pastu paling penting after kencing dan dah beyak..
120 -> 90 89 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 GOAL 59 58 57 56 55 NOW
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby yanmie » Mon Jun 01, 2009 8:13 am

ye syima betul2 tu..hehehe :D :D :D
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby cikcantek » Thu Jun 04, 2009 3:22 pm

memang betul tu... kawan selalu timbang malam... lain esok pagi lain...so timbang je la pagi-pagi lepas gi toilet... :lol:
cikcantek
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Jun 01, 2009 7:30 pm

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby nist02 » Thu Jun 11, 2009 11:47 am

yanmie wrote:salam aullea....

ehehe..nak tahu yg mmg timbang berat mcm yg aullea ckp tu...pastu jgn pakai baju lgsung...hahahhaa :lol: :lol: :lol: yelah pakaian dlm aje berat dh 100-200g...hehehe


Apa kata timbang pakaian dalam dulu... hihii
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wqxVWUB/]
Image
[/url]
User avatar
nist02
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Thu May 14, 2009 3:03 pm
Location: Johore

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby d » Mon Jun 29, 2009 4:27 pm

kehkehkeh
d
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1855
Joined: Wed Apr 15, 2009 9:14 am
Location: shah alam

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby wajanyda » Mon Jul 20, 2009 12:41 pm

syima wrote:saya timbang berat badan masa saya tengah  ^-^ ^-^
kalu pakai baju nanti berat tu diangkut.. kekekekeke

pastu paling penting after kencing dan dah beyak..


;D hahahaha
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0lxf8q/]
Image
[/url]
wajanyda
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Mon Jul 20, 2009 11:44 am
Location: terengganu...

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby fienachin » Wed Sep 22, 2010 5:23 pm

fiena selalu timbang berat pada awal pagi
sblm sarapan, sblm mandi n dah kencing, x berbaju
:D
sikit je lagi...target 65kg

Image

last week - 75.8kg
this week - 73.4kg
User avatar
fienachin
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 22, 2010 3:33 pm
Location: Penang, Malaysia

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby Alysa » Mon May 23, 2011 5:04 pm

aullea wrote:1. Timbang berat anda dengan berpakaian lengkap selepas anda makan malam dan timbang semula pada awal pagi keesokan hari tanpa berpakaian dan sebelum makan pagi. Anda pasti akan merasa gembira apabila mendapati berat badan anda telah berkurangan dalam tempoh semalaman..


(actually, ni antara petua aullea amalkan selama ni. timbang 2x sehari. so far mmg berkesan. kalau naik sikit x de la kecewa sangat mcm sesetengah org cakap & lebih selamat daripada kecewa berat naik setelah sekian lama menunggu - cth: bagi yg timbang seminggu sekali, sebulan sekali... more over boleh buat graf..bila dah ada graf, boleh buat post mortem atau analisis kenapa turun kenapa naik.. siapa lagi nak kenal badan sendiri kalau bukan diri anda sendiri? )


2. Jangan sesekali menimbang berat badan dengan rambut yang basah. (so, pepagi lepas membuang tu la waktu yg sesuai then barula minum air masak & mandi)




3. Semasa menimbang, tanggalkan segala pakaian, termasuklah cermin mata. Jangan lupa untuk menanggalkan barang kemas terutamanya yang diperbuat daripada logam. (Lebih baik letak timbang di sebelah toilet, so boleh la pakai bikini je masa timbang ek..haha)




4. Belilah penimbang yang murah. Penimbang yang mahal sangat tepat dan akan menyebabkan anda merasa lebih tertekan. (Phylis tu kategori sederhana..just nice!)




5. Pastikan anda pergi ke tandas terlebih dahulu. (yer..buang segala apa yg patut)




6. Timbang berat badan anda selepas memotong rambut. Berat anda mungkin akan berkurangan sehingga setengah kilo..




7. Hembus nafas sebelum menimbang sbb berat udara boleh memberi kesan kepada berat badan sebenar anda



Lea.. nak pinjam teknik timbang u yer... nak tempel kat Forum Cari... :angel:
My new target for year 2012 -->> 55kg

1st -----> 60kg
2nd -----> 55kg


Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group
Image
User avatar
Alysa
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 610
Joined: Sat Mar 20, 2010 10:46 am
Location: TBI, JB.

Re: TEKNIK TERBAIK TIMBANG BERAT

Postby eiddamajid » Tue May 31, 2011 11:26 am

selalunye berat akan turun antara 300-600 gram time tido.. hehehe... so tanpa semua teknik tu pon.. akan sedikit happy gak
http://LadyUgly.blogspot.com

RESTART! 1st January 2011!!!

Image
User avatar
eiddamajid
Full Member
Full Member
 
Posts: 241
Joined: Tue Mar 16, 2010 9:20 am


Return to Tips Dan Info

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest