PiCa's - Diet Dgn SD2

Anda sedang berdiet? Jom kongsikan catatan diet anda di sini.

PiCa's - Diet Dgn SD2

Postby PiCaDiLLy » Wed Mar 30, 2011 9:39 am

As Salam & Selamat Sejahtera,

DAY 1
Hari ni (30/3/2011) adalah hari pertama mulakan MC ni...
Thx to aurelia for sharing the book n info2 yg sangat membantu...
Actually, saya plan nak gunakan maple syrup dulu (coz dah beli pon), later on maybe try gune sugar cane lak...

Soo far pagi ni dah membuang 4x (uih baru pagi ni!) penangan dari Laxative Herbs Tea ;D, then buat SWF (tak larat nak minum sebyk ini! :erk: ) maybe esok tukar kpd Herbs Tea :D

Barang-barang yg sy gunakan as follows :
1) BioZ Niu S-lim Herbal Slimming Tea [30packs+5packs(FOC)] - RM25++
2) Portuguese Sea Salt 500g - RM6.50
3) Natural Value 100% Pure Organic Maple Syrup Grade B (237ml) - RM55
4) McCormick Cayenne Pepper (Spice) 30g - RM10
5) Lemon @ RM1/biji
6) Spritzer Drinking Water Distillation Process 6.5L - RM6.60

Date: 30/3/2011
Weight (kg): 93
Fat(%): 46.8
Water(%): 37.4
Muscle(%): 45
Bones: 2.2
Kjl : 1687


Wish Me Luck Kay! o0
Last edited by PiCaDiLLy on Wed Apr 27, 2011 12:35 pm, edited 2 times in total.
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Wed Mar 30, 2011 11:25 am

PiCaDiLLy wrote:As Salam & Selamat Sejahtera,

DAY 1
Hari ni (30/3/2011) adalah hari pertama mulakan MC ni...
Thx to aurelia for sharing the book n info2 yg sangat membantu...
Actually, saya plan nak gunakan maple syrup dulu (coz dah beli pon), later on maybe try gune sugar cane lak...

Soo far pagi ni dah membuang 4x (uih baru pagi ni!) penangan dari Laxative Herbs Tea ;D, then buat SWF (tak larat nak minum sebyk ini! :erk: ) maybe esok tukar kpd Herbs Tea :D

Barang-barang yg sy gunakan as follows :
1) BioZ Niu S-lim Herbal Slimming Tea [30packs+5packs(FOC)] - RM25++
2) Portuguese Sea Salt 500g - RM6.50
3) Natural Value 100% Pure Organic Maple Syrup Grade B (237ml) - RM55
4) McCormick Cayenne Pepper (Spice) 30g - RM10
5) Lemon @ RM1/biji
6) Spritzer Drinking Water Distillation Process 6.5L - RM6.60

Date: 30/3/2011
Weight (kg): 93
Fat(%): 46.8
Water(%): 37.4
Muscle(%): 45
Bones: 2.2
Kjl : 1687


Wish Me Luck Kay! o0


Wah, wah... pica dah start arini... congrats my dear... (L) so far so gud ke? Insya allah, pica boleh melakukannya... pejam celik pejam celik jer 10 hari tu... hehe.. Mc cormick pepper tu pica beli yg organik kan? Maaf tanya, me x nah lagi beli mc cormick.. aritu me beli Radiant punya, hehe..

Honestly kan pica, klu tmpt u ada org jual fresh cane juice, better la u switch to cane juice, sebab cane juice is the most ideal formula, compared to lemonade@maple syrup, sebab kandungan dlm cane juice tu is perfect for the body. Klu i wat MC 40 hari pakai lemonade, mmg i x sanggup kot... seb bek aritu pakai cane juice... tambah lagi di waktu yg panas terik, klu minum cane juice bubuh ais plak tu.. pergh... wa ckp lu, mmg nikmat donia sungguh... hahahahaa... :lol:
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Wed Mar 30, 2011 11:45 am

Ahaha... Baiklah... o0
Actually aritu baca from this and there... tak baca ur diari lagi.. dah beli maple syrup tu awal2...

Jadi rasenye nak abiskan gune dulu then baru switch to sugar cane juice :)

Lepas settlekan SWF mmg dah flush hehehe... cairan je sume yg kuar... kinda yellowish-brown colour... normal ke tu eh?

Dah minum the 1st lemonade... soo far ade pening/denyut2 kepala sket n lidah rase cam cedar (paham ke ney?)... but still doin ok :angel:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby Alysa » Wed Mar 30, 2011 12:39 pm

Salam perkenalan... semoga berjaya dgn MC... :)
My new target for year 2012 -->> 55kg

1st -----> 60kg
2nd -----> 55kg


Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group
Image
User avatar
Alysa
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 610
Joined: Sat Mar 20, 2010 10:46 am
Location: TBI, JB.

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby newrulez88 » Wed Mar 30, 2011 12:42 pm

slmt berknalan..good luck pica... ^-^
newrulez88
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 392
Joined: Wed Sep 09, 2009 10:52 am

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Wed Mar 30, 2011 12:53 pm

Salam Perkenalan juga Alysa & Nurul ;)

Thank you! :cool:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby Halimah Jongang » Wed Mar 30, 2011 1:12 pm

Hye Pica. Limah buat MC ni jugak. Harini masuk yg ke-10. Rase macam sekejap je...Limah decide nak teruskan untuk beberape hari lg, kalau badan larat. Limah punye petua kalau lapar2 ni, Limah suapkan husben Limah makan. Rase kenyang macam kita makan sekali..hehe
Fast Weight loss Online at the Weight Loss Center
Image
Halimah Jongang
Jr. Member
Jr. Member
 
Posts: 68
Joined: Thu Feb 24, 2011 8:39 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Wed Mar 30, 2011 2:01 pm

Wah! Bestnye dh sampai hari ke-10! o0

Ape perubahan yg Limah rasa?
Tu la... ingat nak extend jugak kalau larat nanti... tgk keadaan hehehe
But yg penting nak capai 10 hari dulu 8)

Btw, sy ni lom kawen jadi camne la nak suapkan suami! kikeke
Kene suapkan kucing la nampak gayenye ni ahaks! :erk: :P
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Thu Mar 31, 2011 2:06 am

PiCaDiLLy wrote:Lepas settlekan SWF mmg dah flush hehehe... cairan je sume yg kuar... kinda yellowish-brown colour... normal ke tu eh?


Normal la tu pica... sebab x mkn pape kan.. hehe..

Dah minum the 1st lemonade... soo far ade pening/denyut2 kepala sket n lidah rase cam cedar (paham ke ney?)... but still doin ok :angel:[/quote]

Klu kepala pening/denyut2, mgkn tanda2 badan sdg bersihkan kafein mereka yg pernah minum coffee/anything yg ada caffeine... tu tanda2 healing crisis tu, it's normal... bertabahlah yer... o0
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Thu Mar 31, 2011 8:35 am

Day 2

Alhamdulillah, dah selamat Day 1 :D
Semlm ade la beberapa dugaan, mlm kuar dgn En. Abg.. tgk movie...
Normally kami akan mkn2 kt Glitters(Pavi) b4 masok cinema, beli Famous Amos...
Malam tadi tgk dia jek mkn ahaha... Sedapnye lah Garlic Bread, pasta :-X lalu dpn famous amos tu jejeling jek hehe...

Perot tetibe terasa lapar tp seb baik ade bawak Lemonade, mintak ice then minom! ade ke En. Abg suh try dianye ice lemon tea "sikit jekkk" katenye... ishk saje la tu kan! *nyampah* :erk:

Sy minum air mineral.. shud be ok kan? Coz tak de distrilled drinking water lak :-\

Conclusion, semlm beberapa kali rasa sakit kepala (understandable coz sblm ni mmg almost every nite layan nescafe tarik! :"P~), ngantok (kurang tido kut coz lelap 3am bgn 6.30am), kurang minum distrilled water (amek around 1L only), xdpt nak lakukan senaman :'( tapi byk berjln coz everytime nk buat lemonade, jarak dr tempat ke pantry.. jauh, same gak nak gi ladies, jauhhh.... beberapa kali gak la ulang alik pantry-ladies ehehe :-[

Berat xturun banyak.. only few grams... sy perlu letak 2tbsp maple syrup ke ekk? coz yg diamalkan ialah 1tbsp (untuk reduce weight as mentioned in the book).. Pls advice ye.TQ

Sekian :angel:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Thu Mar 31, 2011 8:38 am

aurelia wrote:
PiCaDiLLy wrote:Dah minum the 1st lemonade... soo far ade pening/denyut2 kepala sket n lidah rase cam cedar (paham ke ney?)... but still doin ok :angel:

Klu kepala pening/denyut2, mgkn tanda2 badan sdg bersihkan kafein mereka yg pernah minum coffee/anything yg ada caffeine... tu tanda2 healing crisis tu, it's normal... bertabahlah yer... o0


Yup, paham tu.. sebab tu la mmg accept kondisi tersebut hehehe
Thx aurelia!
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Thu Mar 31, 2011 11:00 am

PiCaDiLLy wrote:
Sy minum air mineral.. shud be ok kan? Coz tak de distrilled drinking water lak :-\


Air mineral pun ok, i pun minum air mineral (RO). ^-^

PiCaDiLLy wrote:sy perlu letak 2tbsp maple syrup ke ekk? coz yg diamalkan ialah 1tbsp (untuk reduce weight as mentioned in the book).. Pls advice ye.TQ


Terpulang pd u, klu u nak letak maple syrup 2tbs, tapi klu u nak lose weight, memang kena ikut mcm yg buku tu kata la.. that's why i suggest u tukar tu sugar cane, coz bila u guna sugar cane, insya allah, u TAKKAN rasa lapar, u akan selalu rasa full jer... kdg tu sampai x lalu nak minum or mkn pape, sebab rasa kenyang sgt... (sugar cane ada enuff carbs utk bagi kita energy sepanjang hari) at the same time, ia blh turunkan berat badan & lose inches/fat as well... can u imagine? U x rasa lapar sepanjang hari, but at the same time, u boleh lose kgs and fats? Best kan?

Dah jadi mcm salesman cane juice plak aku neh... :lol:
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby newrulez88 » Thu Mar 31, 2011 12:00 pm

aurelia wrote:Dah jadi mcm salesman cane juice plak aku neh... :lol:


kehkeh...xmenahan ayat aurelia yg ni... :lol: :lol:
newrulez88
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 392
Joined: Wed Sep 09, 2009 10:52 am

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Thu Mar 31, 2011 4:57 pm

aurelia wrote:Terpulang pd u, klu u nak letak maple syrup 2tbs, tapi klu u nak lose weight, memang kena ikut mcm yg buku tu kata la.. that's why i suggest u tukar tu sugar cane, coz bila u guna sugar cane, insya allah, u TAKKAN rasa lapar, u akan selalu rasa full jer... kdg tu sampai x lalu nak minum or mkn pape, sebab rasa kenyang sgt... (sugar cane ada enuff carbs utk bagi kita energy sepanjang hari) at the same time, ia blh turunkan berat badan & lose inches/fat as well... can u imagine? U x rasa lapar sepanjang hari, but at the same time, u boleh lose kgs and fats? Best kan?

Dah jadi mcm salesman cane juice plak aku neh... :lol:


Orites! o0 InsyaALLAH esok atau lusa sy gune sugar cane lak... tp syg lak maple syrup tu hehehe... sedap :P
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Fri Apr 01, 2011 1:49 am

PiCaDiLLy wrote:
aurelia wrote:Terpulang pd u, klu u nak letak maple syrup 2tbs, tapi klu u nak lose weight, memang kena ikut mcm yg buku tu kata la.. that's why i suggest u tukar tu sugar cane, coz bila u guna sugar cane, insya allah, u TAKKAN rasa lapar, u akan selalu rasa full jer... kdg tu sampai x lalu nak minum or mkn pape, sebab rasa kenyang sgt... (sugar cane ada enuff carbs utk bagi kita energy sepanjang hari) at the same time, ia blh turunkan berat badan & lose inches/fat as well... can u imagine? U x rasa lapar sepanjang hari, but at the same time, u boleh lose kgs and fats? Best kan?

Dah jadi mcm salesman cane juice plak aku neh... :lol:


Orites! o0 InsyaALLAH esok atau lusa sy gune sugar cane lak... tp syg lak maple syrup tu hehehe... sedap :P


Maple syrup tu leh guna utk tujuan lain, simpan dlm fridge. Blh mkn ngn oat atau letak dlm minuman... mkn ngn bread pun ok gak.. o0
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Fri Apr 01, 2011 8:25 am

Day 3

Okeh! Arini Day 3... Semlm dah xde sakit kepala sangat... ^-^
Cuma beberapa kali rasa lapar 8)
Dugaan demi dugaan ditempuhi ehehe... :P

Lepas training semlm, biz partner ajak lepak kt McD, tetibe cam sedap jek tgk akak ni makan nugget, dlm ati sy ehehe...
Tp telan air liur je la, pastu minom Lemonade! (L)

Btw, aurelia nye ayat yg slalu sy duk ingat "makanan tu tak lari ke mana, lepas ni bleh makan" ;D
Tu yg buat sy kuat tak makan ahaks! :D Tenkiu ::)

Berat kurang gak few grams, sama cam Day 1...
Semlm lewat balik dr opis, gi kedai jual tebu tu dah tutop plak... pusing2 punya pusing, xjumpe gak...
Soo, insyaALLAH ptg ni la kut baru beli..

Oh ye, arini ade opis xtvt, takot tak sempat nak buat lemonade, sy dah siapkan dlm tumbler 4x sediaan (water+cayenne+maple) cuma lemon je blom perah lagi.. nak minom nnt baru perah ^-^

Sekian.
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Fri Apr 01, 2011 8:37 am

aurelia wrote:Maple syrup tu leh guna utk tujuan lain, simpan dlm fridge. Blh mkn ngn oat atau letak dlm minuman... mkn ngn bread pun ok gak.. o0


Yup2! Esok insyaALLAH dpt gune sugar cane juice... Maple syrup tu simpan n gune lepas MC neh :cool:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Fri Apr 01, 2011 12:35 pm

Pica, klu nak cpt turunkan berat tu, kena la wat exercise... at least minimum 30 min daily... cardio exercise yer, hehe... ^-^
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Fri Apr 01, 2011 5:07 pm

Oic... insyaALLAH...
Dedulu suke buat poco2... berjam-jam pon bleh ahaha :lol:

Sekrg ni dah kurang pegi lak... nak gi studio kak Adilla tu plak jauh...
hurmmm... kalau jogging je ok ke?
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Fri Apr 01, 2011 6:49 pm

PiCaDiLLy wrote:Oic... insyaALLAH...
Dedulu suke buat poco2... berjam-jam pon bleh ahaha :lol:

Sekrg ni dah kurang pegi lak... nak gi studio kak Adilla tu plak jauh...
hurmmm... kalau jogging je ok ke?


Jogging pun kira cardio gak... tapi kena plus ngn SPRINT, klu nak efek lbh cpt.. tapi sebaiknya, u buat squat, lunges, sit up, pumping... apa je cardio exercize yg melibatkan kesemua anggota badan secara fizikal, yg blh kuarkan peluh dgn cpt, akan memberikan efek yg lbh baik/pantas... o0
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Mon Apr 04, 2011 8:37 am

Day 6

Alhamdulillah, arini dah Day 6, another 4 days to go ^-^
Berat pon dah turun 3.8kg selepas 5 hari MC :cool:

Jumaat lepas pegi jogging... mmg badan rasa lebih ringan n tak semput plak... normally larat 1/4 tasik jek jog... lepas tu duk jalan je... but this time 2 round + 1 round brisk walking.. wahhh ::)
Esok paginya timbang... turun 1.9kg!
Maybe sebab dh lama tak berjoging, betis sakit lak sampai ke hari ni huhuhu, layan poco2 sabtu lepas (lagi la tambah stretch urat kot :P )

Hopefully, ptg ni dpt gi jog lagi ;)
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Mon Apr 04, 2011 12:21 pm

Congrats pica! Dasat kan, walaupun x mkn pape dah 5 hari, tapi masih blh gi jogging kan... dulu ramai org sangka kita akan mati klu x mkn pape berhari2... :lol:
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Mon Apr 04, 2011 12:50 pm

Sekrg ni pon ramai ade yg terkejut bila sy kate xleh makan pape selama sepuluh hari... minum lemonade jek!

Smpi besfren sy sound "ko kalau nak kurus pon jgn la sampai bahyekan diri, tak makan..." but sy tak marah la coz dia belum tahu ape yg kite tahu hehehe 8)
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Mon Apr 04, 2011 1:20 pm

Hehe.. my sis lagi la... dok bebel, 'ko nyer diet ni salah... nak diet kena makan gak, bkn x mkn langsung.. bla bla bla..' org dah ckp ni bukan diet, ni detox, x paham2 gak.. last2 mls la nak ulang lagi... bior ler.. masuk tinge kanan, kuar tinge kiri, degil.. hehe..
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby ilasofi » Mon Apr 04, 2011 3:35 pm

aurelia, McCormick Cayenne Pepper (Spice) blh guna tak ..sy tgk kat tesco ada..tapi tak dak lak tulis organik..confius gak..
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wEs6quR/]
Image
[/url]
ilasofi
Newbie
Newbie
 
Posts: 28
Joined: Tue Feb 01, 2011 5:00 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby wawa90 » Mon Apr 04, 2011 5:53 pm

tesco mana ila?coz wawa p tesco gak kt sungai petani
tadak pung
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Mon Apr 04, 2011 6:50 pm

ilasofi wrote:aurelia, McCormick Cayenne Pepper (Spice) blh guna tak ..sy tgk kat tesco ada..tapi tak dak lak tulis organik..confius gak..


Asalkan dia ada tulis perkataan ORGANIK, boleh guna. Klu xde tulis, most probably bukan organic la tu. Pape pun, sila confirmkan dgn penjual atau penjaga kat bahagian tu yer.
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby ilasofi » Tue Apr 05, 2011 9:35 am

wawa90 wrote:tesco mana ila?coz wawa p tesco gak kt sungai petani
tadak pung


salam wawa..tesco alor setar..wawa dok sg petani ke
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wEs6quR/]
Image
[/url]
ilasofi
Newbie
Newbie
 
Posts: 28
Joined: Tue Feb 01, 2011 5:00 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby wawa90 » Tue Apr 05, 2011 10:02 am

wawa kt sungai petani.x pe dah suh nurul belikan ;) ;) ;)
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby sopot » Tue Apr 05, 2011 10:08 am

aurelia wrote:Hehe.. my sis lagi la... dok bebel, 'ko nyer diet ni salah... nak diet kena makan gak, bkn x mkn langsung.. bla bla bla..' org dah ckp ni bukan diet, ni detox, x paham2 gak.. last2 mls la nak ulang lagi... bior ler.. masuk tinge kanan, kuar tinge kiri, degil.. hehe..



dialog biasa...
Image

My achievement:

1.62.4kg-26/1/11
2.60.0kg-01/3/11
3.59.0kg-01/4/11
4.56.5kg-01/5/11
5.54.5kg-01/6/11
6.54.0kg-18/7/11
6.53.5kg-18/8/11
sopot
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 785
Joined: Tue Feb 01, 2011 9:29 am
Location: BORA BORA Island

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby wawa90 » Tue Apr 05, 2011 10:39 am

sopot jeles whahahaa ^-^ ^-^
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby ilasofi » Tue Apr 05, 2011 10:46 am

wawa90 wrote:sopot jeles whahahaa ^-^ ^-^


sy pun dah suruh nurul beli..wawa mmg asal sp ker..
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wEs6quR/]
Image
[/url]
ilasofi
Newbie
Newbie
 
Posts: 28
Joined: Tue Feb 01, 2011 5:00 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby wawa90 » Tue Apr 05, 2011 10:53 am

yup............asal cni ha......leh la chit chat2 t :) :) :)
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Tue Apr 05, 2011 2:38 pm

Day 7

Lambat lak update arini, bz sangat kat opis... Next week kene transfer keje lak... Seb baik MC dh settle by then... kalau tak susah gak nk prepare sume... :erk:

Arggghhhh... Nape berat naik ni? :'(
Semlm gi joging... but pg tadi timbang, berat naik 700gm / fat naik 0.1%...
Ape silapnye eh? adekah sebab semlm kurang minum plain water? (less than 1.5L)
Or sebab lewat sgt minum lemonade & tea? (after 1am) ishk....

Any idea people?
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Tue Apr 05, 2011 4:33 pm

PiCaDiLLy wrote:Day 7

Lambat lak update arini, bz sangat kat opis... Next week kene transfer keje lak... Seb baik MC dh settle by then... kalau tak susah gak nk prepare sume... :erk:

Arggghhhh... Nape berat naik ni? :'(
Semlm gi joging... but pg tadi timbang, berat naik 700gm / fat naik 0.1%...
Ape silapnye eh? adekah sebab semlm kurang minum plain water? (less than 1.5L)
Or sebab lewat sgt minum lemonade & tea? (after 1am) ishk....

Any idea people?


Don't worry too much abt the weight. It will fluctuate. End of the day, dia akan turun balik. Just continue ur exercise seperti biasa, preferably squats, lunges, dan senaman2 yg sewaktu dgnnya...
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Tue Apr 05, 2011 4:58 pm

Orayets ;)

But arini dah nampak mucus2 black colour masa pembuangan... pg td cam terapung, ptg ni tenggelam huhuhu...
Dan hari ni cam berkali2 ke toilet :erk:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Wed Apr 06, 2011 2:40 am

PiCaDiLLy wrote:Orayets ;)

But arini dah nampak mucus2 black colour masa pembuangan... pg td cam terapung, ptg ni tenggelam huhuhu...
Dan hari ni cam berkali2 ke toilet :erk:


Owh, klu dah nampak black mucous, it's a good sign. Itu bererti proses pembersihan usus berjalan dgn lancar. Black mucous tu adalah saki baki najis/kotoran 'lama' yg tertinggal dlm usus & tak dikeluarkan sepenuhnya... bila mucous ni dah keluar sepenuhnya, biasanya lidah akan bertukar warna menjadi pink... ni menunjukkan yg proses MC dah berjaya. Bukan bererti badan kita dah bebas-toksin sepenuhnya, tapi paling tidak ia dah sampai tahap di mana badan kita 'agak bersih' dari toksin, sebab tu lidah blh bertukar kembali menjadi pink.
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby newrulez88 » Wed Apr 06, 2011 8:59 am

aurelia wrote:
PiCaDiLLy wrote:Orayets ;)

But arini dah nampak mucus2 black colour masa pembuangan... pg td cam terapung, ptg ni tenggelam huhuhu...
Dan hari ni cam berkali2 ke toilet :erk:


Owh, klu dah nampak black mucous, it's a good sign. Itu bererti proses pembersihan usus berjalan dgn lancar. Black mucous tu adalah saki baki najis/kotoran 'lama' yg tertinggal dlm usus & tak dikeluarkan sepenuhnya... bila mucous ni dah keluar sepenuhnya, biasanya lidah akan bertukar warna menjadi pink... ni menunjukkan yg proses MC dah berjaya. Bukan bererti badan kita dah bebas-toksin sepenuhnya, tapi paling tidak ia dah sampai tahap di mana badan kita 'agak bersih' dari toksin, sebab tu lidah blh bertukar kembali menjadi pink.


black mucuous 2 mcm mn yer???
newrulez88
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 392
Joined: Wed Sep 09, 2009 10:52 am

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Wed Apr 06, 2011 9:03 am

aurelia wrote:Owh, klu dah nampak black mucous, it's a good sign. Itu bererti proses pembersihan usus berjalan dgn lancar. Black mucous tu adalah saki baki najis/kotoran 'lama' yg tertinggal dlm usus & tak dikeluarkan sepenuhnya... bila mucous ni dah keluar sepenuhnya, biasanya lidah akan bertukar warna menjadi pink... ni menunjukkan yg proses MC dah berjaya. Bukan bererti badan kita dah bebas-toksin sepenuhnya, tapi paling tidak ia dah sampai tahap di mana badan kita 'agak bersih' dari toksin, sebab tu lidah blh bertukar kembali menjadi pink.


Thank you aurelia for the explanation o0
Harap2 dpt tgk lidah jd pink lak sebelum abis MC kali ni...
Or should i extend sampai nampak pink? :angel:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby idewaheeda » Wed Apr 06, 2011 12:25 pm

:angel: salam 1 malaysia,sy new kat cni n berminat plak nk try diet 10 ari bersama Mc ni tp sy clueless,xtau apa yg patut buat mula2,ble tak sesiapa yg ble bntu sy... ???
sy ni asal kuala trg n kat mana nk crk benda ni ekk....berat ni da semakin naik nak2 bhgian center perut buncit xsurut2...tolong!bantula kwn baru korg ni :'(
idewaheeda
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:17 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Wed Apr 06, 2011 6:54 pm

newrulez88 wrote:
black mucuous 2 mcm mn yer???


It's a black liquid. Nanti sampai tahap tu, nurul akan nampak gak.. eksplen bnyk2 kang i x lalu nak makan.. nak dinner jap lagi ni...
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Wed Apr 06, 2011 7:01 pm

PiCaDiLLy wrote:
Or should i extend sampai nampak pink? :angel:


It's up to u actually... klu target u cuma nak turunkan berat badan, x perlu tunggu sampai lidah pink.. tapi klu u target utk kesihatan, blh gak tunggu sampai lidah pink, eventho it might take some time.. maybe more than 40 days (or more than 1 MC)... :)
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Wed Apr 06, 2011 7:03 pm

idewaheeda wrote::angel: salam 1 malaysia,sy new kat cni n berminat plak nk try diet 10 ari bersama Mc ni tp sy clueless,xtau apa yg patut buat mula2,ble tak sesiapa yg ble bntu sy... ???
sy ni asal kuala trg n kat mana nk crk benda ni ekk....berat ni da semakin naik nak2 bhgian center perut buncit xsurut2...tolong!bantula kwn baru korg ni :'(


waheeda, blh baca post sy kat 1st page kat diari sy if nak tau lbh lanjut psl MC...
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Thu Apr 07, 2011 4:49 pm

Day 9
Wah... dah hari ke-9 :angel:
Esok last day... Semoga xde ape2 halangan hendaknye untuk completekan 10 days MC kali ni... ::)
Memula plan nak extend tp memandangkan ni 1st time... so nak finish all the process dulu, lgpon byk event kampeni yg kene attend (hi-tea etc).

Rasanya for me berat tak turun banyak, tapi tak kesah coz nama pon detox kan... hopefully dalaman sudah dibersihkan sedikit :cool:

Badan mmg ada rasa ringan, lutut dulu ade bunyik tulang2 cam berlaga n sakit bila joging but amazingly sekrg dah TIADA! o0

Lepas MC ni ingat nak break 1 week then mulakan dgn SD2... bleh kan terus diet? Ataupun lebih baik trus diet directly selepas MC?
Btw, SD2 ni protein diet... so bleh mkn semua protein except karbo spt. nasi, roti, mee.

Satu lg nak tanye, untuk 3 hari selepas MC kan kene minum orange juice... Kalau minum yg ready made mcm Peel Fresh etc. tu boleh ke? Or mmg kene fresh orange juice betul2? Any requirement yg kene tgk pada botol?

Thank you!~
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby sopot » Thu Apr 07, 2011 4:55 pm

tahniah... mesti sonok kan...
Image

My achievement:

1.62.4kg-26/1/11
2.60.0kg-01/3/11
3.59.0kg-01/4/11
4.56.5kg-01/5/11
5.54.5kg-01/6/11
6.54.0kg-18/7/11
6.53.5kg-18/8/11
sopot
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 785
Joined: Tue Feb 01, 2011 9:29 am
Location: BORA BORA Island

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Thu Apr 07, 2011 5:01 pm

Hehehe... Thank you! tapi blom complete lagi ni... :P
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby wawa90 » Fri Apr 08, 2011 12:10 pm

cepat update berat ehhehee :) :)
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5PGWWx/]

BEFORE : 63 KG
BERAT SERKG : 53.5KG.

TARGET: 1- 50KG
2- 46 KG[/b]
[/size][/color][/color]
wawa90
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 498
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:28 pm

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby aurelia » Fri Apr 08, 2011 3:00 pm

PiCaDiLLy wrote:Satu lg nak tanye, untuk 3 hari selepas MC kan kene minum orange juice... Kalau minum yg ready made mcm Peel Fresh etc. tu boleh ke? Or mmg kene fresh orange juice betul2? Any requirement yg kene tgk pada botol?

Thank you!~


Boleh, takde masalah... beli yg dia ada tulis, 'if u want any fresher, u have to peel it urself' tu... dan jgn lupa beli probotiocs gak yer (beli yogurt i mean)... o0
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Fri Apr 08, 2011 5:25 pm

wawa90 wrote:cepat update berat ehhehee :) :)


Hehehe... arini naik la plak 1kg :erk: Maybe sebab semlm xgi joging kot?
Neway, esok sy akan update everything n conclusion insyaALLAH :angel:
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: PiCa's - The Master Cleanser (MC) Part 1

Postby PiCaDiLLy » Fri Apr 08, 2011 5:26 pm

aurelia wrote:Boleh, takde masalah... beli yg dia ada tulis, 'if u want any fresher, u have to peel it urself' tu... dan jgn lupa beli probotiocs gak yer (beli yogurt i mean)... o0


Err... yogurt tu makan mase bile lak ye? tak perasan lak pasal yogurt ni... Makan hari ke berapa n berapa byk? ???
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Next

Return to Diari Diet

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest