De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Cerita apa saja tentang diet. Pengalaman berdiet, dugaan, kenapa berdiet dan sebagainya

De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 11:48 am

Salam semua, saya baru joint kelab nie. Just nak tanya pendapat pada semua member yang dah berjaya, tengah berusaha atau baru nak mula macam saya.. please share your knowledge ye..

Hari nie hari ke 10, saya ambil product De bella Litchin, tak makan nasi, tak minum air manis, makan roti fiber ngan makanan yang bergrill (800 kalori per day). Pada hari ke 6, saya turun 2 kg, excited giles.. tapi sampai hari nie berat tu mendatar je.. hampeh betul... diet tetap sama, tambah dengan aerobic 2 kali seminggu dan sauna lagi... bila terbaca diet atkin, macam nak cuba, at least saya tak payah keluar RM290 untuk beli product Lichin for another 10 days programme, takut kalau terus mendatar, saya frust dan duit habis...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 12:01 pm

zubaidah wrote:Salam semua, saya baru joint kelab nie. Just nak tanya pendapat pada semua member yang dah berjaya, tengah berusaha atau baru nak mula macam saya.. please share your knowledge ye..

Hari nie hari ke 10, saya ambil product De bella Litchin, tak makan nasi, tak minum air manis, makan roti fiber ngan makanan yang bergrill (800 kalori per day). Pada hari ke 6, saya turun 2 kg, excited giles.. tapi sampai hari nie berat tu mendatar je.. hampeh betul... diet tetap sama, tambah dengan aerobic 2 kali seminggu dan sauna lagi... bila terbaca diet atkin, macam nak cuba, at least saya tak payah keluar RM290 untuk beli product Lichin for another 10 days programme, takut kalau terus mendatar, saya frust dan duit habis...


salam kenal....dun worry cni byk tips2 bgune tuk zue...(Wah suke2 nk ltak nme pggiln org).. :lol: :lol: :lol:
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 12:14 pm

Thanks Mismah, memang banyak info saya dapat dari KDO, sekarang pun tengah copy paste info Diet atkins dan resepi... tengah pikir nak continue litchin ke nak diet atkin... litchin kena bayar, atkin tak payah bayar... hish.. confused....

Lupa plak, panggil Zue pun boleh je..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 12:16 pm

zubaidah wrote:Thanks Mismah, memang banyak info saya dapat dari KDO, sekarang pun tengah copy paste info Diet atkins dan resepi... tengah pikir nak continue litchin ke nak diet atkin... litchin kena bayar, atkin tak payah bayar... hish.. confused....

Lupa plak, panggil Zue pun boleh je..


ikut keselesaan bdn....dlu suri pun mkn jm5..tp dh jumpe atkins dh tggal produk sume...
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 12:25 pm

saya pun dah cuba JusM5, 20 hari saya turun 2 kg je, terus stop, rasa tak berbaloi bayar...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby sellina gomez » Wed Jul 07, 2010 12:26 pm

sama la..sejak jumpa atkins..lupa kan yang lain :lol: :lol:
i love u atkinss (L) (L) (L)
Image
[/url]
User avatar
sellina gomez
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2084
Joined: Thu Jun 10, 2010 2:41 pm
Location: johor bahru

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 12:32 pm

sellina gomez wrote:sama la..sejak jumpa atkins..lupa kan yang lain :lol: :lol:
i love u atkinss (L) (L) (L)


dh mcm iklan sabun basuh daia lak... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 12:42 pm

Betul ke Sellina, I banyak juga baca komen you dan mismah untuk post yang lain... very informative, bersemangat plak nak start diet atkin esok, nasi memang dah 10 hari tak makan, lichin hari nie last day..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 12:45 pm

zubaidah wrote:Betul ke Sellina, I banyak juga baca komen you dan mismah untuk post yang lain... very informative, bersemangat plak nak start diet atkin esok, nasi memang dah 10 hari tak makan, lichin hari nie last day..


zue...ermmm pggil je suri...hak3...dh cam mak mah lak rse... :lol: :lol: :lol:
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby sellina gomez » Wed Jul 07, 2010 12:51 pm

zubaidah wrote:Betul ke Sellina, I banyak juga baca komen you dan mismah untuk post yang lain... very informative, bersemangat plak nak start diet atkin esok, nasi memang dah 10 hari tak makan, lichin hari nie last day..


zue..kalau nk start atkins ni..kene tgk diary2 member yg buat atkins.nanti senang zue nk nilai kan atau nk prepare ape2.tp kene igt..hari ke2-3 pale pening2 sikit tau :lol: :lol:
Image
[/url]
User avatar
sellina gomez
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2084
Joined: Thu Jun 10, 2010 2:41 pm
Location: johor bahru

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 12:58 pm

Ok Suri.. terbayang pulak muka mak mah pelakon tu.. he he..

Sellinna, memang saya tengah copy paste semua info, resepi pun saya copy sekali... pening tu tak pe, nak cantik punya pasal... masa 2-3 hari makan litchin pun pening jugak, badan terkejut kut sebab tak jumpa nasik..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby princefrog » Wed Jul 07, 2010 12:59 pm

zubaidah wrote:Salam semua, saya baru joint kelab nie. Just nak tanya pendapat pada semua member yang dah berjaya, tengah berusaha atau baru nak mula macam saya.. please share your knowledge ye..

Hari nie hari ke 10, saya ambil product De bella Litchin, tak makan nasi, tak minum air manis, makan roti fiber ngan makanan yang bergrill (800 kalori per day). Pada hari ke 6, saya turun 2 kg, excited giles.. tapi sampai hari nie berat tu mendatar je.. hampeh betul... diet tetap sama, tambah dengan aerobic 2 kali seminggu dan sauna lagi... bila terbaca diet atkin, macam nak cuba, at least saya tak payah keluar RM290 untuk beli product Lichin for another 10 days programme, takut kalau terus mendatar, saya frust dan duit habis...


De Bella Litchin tu produk macam mana Zue, fodd replacement ke pil diet. Letak la pic dia, kalau seminggu turun 2kg dah cukup berbaloi. ;D
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXgMysf/]
Image
[/url]
User avatar
princefrog
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4117
Joined: Wed May 05, 2010 5:26 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby princefrog » Wed Jul 07, 2010 1:01 pm

Google jumpa info ni.

Image
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXgMysf/]
Image
[/url]
User avatar
princefrog
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4117
Joined: Wed May 05, 2010 5:26 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby sellina gomez » Wed Jul 07, 2010 1:02 pm

zubaidah wrote:Ok Suri.. terbayang pulak muka mak mah pelakon tu.. he he..

Sellinna, memang saya tengah copy paste semua info, resepi pun saya copy sekali... pening tu tak pe, nak cantik punya pasal... masa 2-3 hari makan litchin pun pening jugak, badan terkejut kut sebab tak jumpa nasik..



yang sebab pening tu x jumpa nasi..skrg ni dh ok kalau x ada nasi :o
Image
[/url]
User avatar
sellina gomez
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2084
Joined: Thu Jun 10, 2010 2:41 pm
Location: johor bahru

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby sellina gomez » Wed Jul 07, 2010 1:13 pm

mahal nye :o
Image
[/url]
User avatar
sellina gomez
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2084
Joined: Thu Jun 10, 2010 2:41 pm
Location: johor bahru

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 1:41 pm

Aik... tak sempat nak input, dah jumpa iklan litchin ye... dia serbuk campur air, enzim untuk siang, fiber untuk malam..

memang mahal sikit RM290.00 untuk 10 hari... day 6 dah turun 2kg, pas tu jarum timbang tak nak gerak sampai hari nie (Day 10).. tu yang tengah pikir, nak beli lagi ke atau nak buat atkin pulak..

Princefrog, saya baca diari you, atkin macam serasi untuk you.. tak payahlah cuba yang lain...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 2:26 pm

zubaidah wrote:Aik... tak sempat nak input, dah jumpa iklan litchin ye... dia serbuk campur air, enzim untuk siang, fiber untuk malam..

memang mahal sikit RM290.00 untuk 10 hari... day 6 dah turun 2kg, pas tu jarum timbang tak nak gerak sampai hari nie (Day 10).. tu yang tengah pikir, nak beli lagi ke atau nak buat atkin pulak..

Princefrog, saya baca diari you, atkin macam serasi untuk you.. tak payahlah cuba yang lain...


aah dlm metro pun slalu kua riklan ni..tp mhl sgt..xtermampu dek tgn nk korek duit dlm purse... :D :D :D :D
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Jul 07, 2010 2:33 pm

Itu yang buat saya fikir 10 kali kalau nak sambung lagi.. kalau turun lagi 2kg tak pe jugak.. takut stagnant je..nak buang 6kg lemak lagi nie.. pening-pening..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby missmahsuri » Wed Jul 07, 2010 2:35 pm

zubaidah wrote:Itu yang buat saya fikir 10 kali kalau nak sambung lagi.. kalau turun lagi 2kg tak pe jugak.. takut stagnant je..nak buang 6kg lemak lagi nie.. pening-pening..


ok la tu sminggu 2kg...sbb dh bese xmkn nsi leh r try atkins lak
target = 61kg...(☞゚ ∀゚ )☞... go ! go !
[img][url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wWuLazu/]
Image
[/url][/img]
User avatar
missmahsuri
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jun 26, 2010 9:54 am
Location: Pahang

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby yati_101kg » Wed Jul 14, 2010 12:04 am

Miahahah try jer Atkins tuh.. kalau bebetul seminggu leh turun 3 KG (ahahaha dulu saya pon dah buat Atkins nee.. 2 minggu Induction).. Nak lagi best, actually baca la buku Atkins nee ( as suggested by my mentor dulu, cik Syima ;) ) lagi detail nak paham and more knowledge..

Ahah! Jangan ditanya kenapa saya stop Atkins ya ;)

By the way, apa rasa Litchin tue? Ada tak rase cam ajinomoto (cam satu product nama Mel***a ).. Ngeeeee ;D
Image
User avatar
yati_101kg
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 935
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:01 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Thu Jul 15, 2010 8:02 am

Sorry lambat reply, saya memang dah stop litchin tapi belum kuat lagi nak cuba atkins, cuma sekarang nie saya kawal pengambilan karbo, aerobic 2 x seminggu dan sauna 3-4 kali seminggu sebab memang dah beli sauna tu so kenalah fully utilised.. he he

Litchin enzim rasa dia macam jus honey dew tak de gula tapi pahit sikit, yang fiber rasa macam jus kiwi tak de gula ... okeylah.. tekak saya ni dah telan macam-macam ubat jadi dia masuk terus je... tak delah macam ajinomoto tu...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby princefrog » Thu Jul 15, 2010 9:12 am

zubaidah wrote:Sorry lambat reply, saya memang dah stop litchin tapi belum kuat lagi nak cuba atkins, cuma sekarang nie saya kawal pengambilan karbo, aerobic 2 x seminggu dan sauna 3-4 kali seminggu sebab memang dah beli sauna tu so kenalah fully utilised.. he he

Litchin enzim rasa dia macam jus honey dew tak de gula tapi pahit sikit, yang fiber rasa macam jus kiwi tak de gula ... okeylah.. tekak saya ni dah telan macam-macam ubat jadi dia masuk terus je... tak delah macam ajinomoto tu...


X pe Zue, buat low carb dulu nanti badan dah imune nak tolak banyak carb baru start dengan induction. ;D Exercise pon dah ok, insyaAllah kalau kekalkan memontem ni akan ada penurunan kg nanti. o0
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXgMysf/]
Image
[/url]
User avatar
princefrog
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4117
Joined: Wed May 05, 2010 5:26 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Thu Jul 15, 2010 10:48 am

Thanks Prince, sekarang pun dah mula nampak penurunan kg dan inchi, jangan bulan puasa naik balik sudahlah..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby Princess » Fri Jul 16, 2010 7:34 am

zubaidah wrote:Sorry lambat reply, saya memang dah stop litchin tapi belum kuat lagi nak cuba atkins, cuma sekarang nie saya kawal pengambilan karbo, aerobic 2 x seminggu dan sauna 3-4 kali seminggu sebab memang dah beli sauna tu so kenalah fully utilised.. he he

Litchin enzim rasa dia macam jus honey dew tak de gula tapi pahit sikit, yang fiber rasa macam jus kiwi tak de gula ... okeylah.. tekak saya ni dah telan macam-macam ubat jadi dia masuk terus je... tak delah macam ajinomoto tu...



Litchin enzim tu kena amik 2 paket dan litchin fiber 1 paket sehari kan? saya ada tanya dulu dengan pengedar tuu...tapi mahal..dan ...belum ada keyakinan untuk mencubanya...

anyway...have a great diet... (L)
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Fri Jul 16, 2010 8:40 am

Iye.... maybe it's work for some people, tapi kurang berkesan pada saya,, first 5 days je yang mendadak turun 2kg pas tu stagnant je... bila saya stop, start count carbo, senam dan sauna.. baru this morning nampak turun another 700grm.. okeylah kan.. dari tak turun langsung...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby d » Sat Jul 31, 2010 11:48 am

hai zue....
teruskan okie.....
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wspLC10/]
Image
[/url]

TUHAN beri kita beluncas untuk kita dapat rama-rama yang cantik
d
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1855
Joined: Wed Apr 15, 2009 9:14 am
Location: shah alam

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby naniehanie » Mon Aug 16, 2010 10:38 am

sedap ke rase litchin debella ni ?
naniehanie
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 08, 2010 9:10 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Mon Aug 16, 2010 10:50 am

Tak le sedap sangat, macam honey dew tak de gula.. tapi saya ngan jiran-jiran yang cuba semua dah stop, first 10 days je saya turun 2.3kg, pas tu tak gerak-gerak sampai habis 3 kotak... bila saya tanya consultant tu tak habis-habis dia kata saya minum tak cukup air.. saya jadi sakit hati jugaklah sebab saya tak akan habiskan RM655 kalau saya tak betul-betul yakin yang saya boleh minum 5 liter air putih sehari..

Sekarang, saya jaga makan, kurangkan nasik, sauna & aerobic je.. setakat nie dah turun another 2 kg, bulan posa ni saya taklah sauna/senam.. tak sempatlah.. tapi terawikh pun dah buat kita berpeluh..
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby naniehanie » Mon Aug 16, 2010 11:21 am

ye ke....seb bek xbli lg. harge leh tahan mahal. tp tu la takot tekak plak xleh telan
naniehanie
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 08, 2010 9:10 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby mizz_aurora » Tue Aug 17, 2010 3:34 pm

hai... sy pon baru kt cni
jom kita sama2 start diet k
semoga berjaya o0
Image
User avatar
mizz_aurora
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:45 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Tue Aug 17, 2010 4:10 pm

Ye lah Mizz, meh kita start diet untuk sihat... tapi posa ni timbang macam ting-tong sikit, kejap turun sekilo, kejap naik sekilo... yo-yo betullah... nak cuba atkin nafsu pulak tak tahan, nanti bila masak untuk anak-anak berbuka, mak mesti nak balun sekali..... aduhai, nak turun lagi 5 kilo pun seksa sangat nih....
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby princefrog » Tue Aug 17, 2010 5:26 pm

zubaidah wrote:Ye lah Mizz, meh kita start diet untuk sihat... tapi posa ni timbang macam ting-tong sikit, kejap turun sekilo, kejap naik sekilo... yo-yo betullah... nak cuba atkin nafsu pulak tak tahan, nanti bila masak untuk anak-anak berbuka, mak mesti nak balun sekali..... aduhai, nak turun lagi 5 kilo pun seksa sangat nih....


X pe Zu kayuh pelan2 (L) diet cara sihat, mahal tul ubat diet tu ye. X pe try buat diet low calorie dulu, tapi lebihkan makan protein insyaAllah mesti ada hasilnya.
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXgMysf/]
Image
[/url]
User avatar
princefrog
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4117
Joined: Wed May 05, 2010 5:26 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby minah chubby » Wed Aug 18, 2010 1:38 pm

hurmm xmampu ler MC nk beli... :o :(
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wyvZSBW/]
Image
[/url]
User avatar
minah chubby
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 290
Joined: Sat Jul 17, 2010 4:32 pm
Location: jitra kedah

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Wed Aug 18, 2010 1:43 pm

Frog, tu untuk 3o hari, nak lawa punya pasal, korbankan jugaklah.. akhirnya menyesal..

MC tak yah belilah, saya pun menyesal jugak, tapi sebab terover excited, konon tak nak mengalah.. last-last hampeh jugak...
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby faizah79 » Wed Aug 18, 2010 10:57 pm

Hai..Sy faizah orang baru.. tgk tajuk macam menarik. Kat website mana kalau sy boleh browse utk tahu lebih lanjut pasal Diet Atkin.

Macih :)
faizah79
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 17, 2010 10:56 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby zubaidah » Thu Aug 19, 2010 8:32 am

Salam Faizah, saya banyak copy paste dari senior-senior kat kelab nie, tapi tak reti nak attach kat sinilah, bagi e-mail nanti saya e-mail semua info atkin yang saya ada yek.. good luck.
zubaidah
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:13 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby minah chubby » Thu Aug 19, 2010 8:53 am

faizah79 wrote:Hai..Sy faizah orang baru.. tgk tajuk macam menarik. Kat website mana kalau sy boleh browse utk tahu lebih lanjut pasal Diet Atkin.

Macih :)



hai faizah...welcme to KDO...kalu nk lebih laju baca blog neh...http://taknakgemuk.blogspot.com/ kt sini diterangkn secara detail n semagat tau.. (L) (L) selamat memcuba o0 o0
url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wyvZSBW/]
Image
[/url]
User avatar
minah chubby
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 290
Joined: Sat Jul 17, 2010 4:32 pm
Location: jitra kedah

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby noureen » Sat Aug 28, 2010 8:38 am

salam ...
boleh saya kongsi pengalaman sikit. Sblm tu tu nak boleh ke saya tahu selepas 10hari zu ambil litchin tu pergi x timbang balik? tengok komposisi tubuh. kekadang body fat x turun tp masa tu viseral fat yang turun. atau tengok komposisi air dalam badan adakah air yg byk diminum td badan kit gunakan atau semuanya terbuang semasa kita buang air kecil tu. mcm saya dgn litchin saya turun 17kg dlm masa 48 hari. pd 10 hari pertama hanya 3 kg shj. seterusnya masa tu period pulak turun x sampai 2 kg tp yg kurang ialah viseral fat dan inchi body. baju yg ketat dah loose sikit. selepas tu start turun balik 4 kg. then pada bln puasa ni saya telah hilang sbyk 9kg dlm masa 2 mgu shj.skrg berat saya dah normal dr obbesiti tahap 2. tp saya bersyukur sbb ditemukan dengan konsultan yg betul pasal produk ni. memang byk air diperlukan semasa mkn ni ,x kurang dr 2 liter sehari tp boleh makan nasi sbb makan tu amat perlu. sbb tu kita kena kerap scan komposisi tubuh kita untuk tahu berapa sebenarnya BMR badan kita perlukan masa tu. kalau makan x secukup BMR sepatutnya mcm mana litchin nak tolong otot2 kita bakar lemak2 dalam badan kita tu. kalau rasa nak tahu detail lg e-mail la saya boleh kita tukar2 pandangan nurinnzz @yahoo.com.coz saya x pernah mengalami masalah berat badan selama ini tetapi tiba-tiba berat saya naik mendadak lebih kurang hampir 20 kg . Berbagai masalah pula timbullah masalah period x regular , sakit tapak kaki n muka habis dipenuhi jerawat. sblm litchin saya ada gak cuba satu produk tu dah nak masuk kotak ke tiga berat x gak turun. alhamdulillah semua masalah tu berakhir. kaki x sakit lg period dah mula regular kembali .
noureen
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Fri Aug 27, 2010 9:09 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby Princess » Wed Sep 01, 2010 3:53 pm

noureen wrote:salam ...
boleh saya kongsi pengalaman sikit. Sblm tu tu nak boleh ke saya tahu selepas 10hari zu ambil litchin tu pergi x timbang balik? tengok komposisi tubuh. kekadang body fat x turun tp masa tu viseral fat yang turun. atau tengok komposisi air dalam badan adakah air yg byk diminum td badan kit gunakan atau semuanya terbuang semasa kita buang air kecil tu. mcm saya dgn litchin saya turun 17kg dlm masa 48 hari. pd 10 hari pertama hanya 3 kg shj. seterusnya masa tu period pulak turun x sampai 2 kg tp yg kurang ialah viseral fat dan inchi body. baju yg ketat dah loose sikit. selepas tu start turun balik 4 kg. then pada bln puasa ni saya telah hilang sbyk 9kg dlm masa 2 mgu shj.skrg berat saya dah normal dr obbesiti tahap 2. tp saya bersyukur sbb ditemukan dengan konsultan yg betul pasal produk ni. memang byk air diperlukan semasa mkn ni ,x kurang dr 2 liter sehari tp boleh makan nasi sbb makan tu amat perlu. sbb tu kita kena kerap scan komposisi tubuh kita untuk tahu berapa sebenarnya BMR badan kita perlukan masa tu. kalau makan x secukup BMR sepatutnya mcm mana litchin nak tolong otot2 kita bakar lemak2 dalam badan kita tu. kalau rasa nak tahu detail lg e-mail la saya boleh kita tukar2 pandangan nurinnzz @yahoo.com.coz saya x pernah mengalami masalah berat badan selama ini tetapi tiba-tiba berat saya naik mendadak lebih kurang hampir 20 kg . Berbagai masalah pula timbullah masalah period x regular , sakit tapak kaki n muka habis dipenuhi jerawat. sblm litchin saya ada gak cuba satu produk tu dah nak masuk kotak ke tiga berat x gak turun. alhamdulillah semua masalah tu berakhir. kaki x sakit lg period dah mula regular kembali .




satu saranan yang baik dan boleh membantu rakan2 :)
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby naniehanie » Tue Sep 21, 2010 12:27 pm

zubaidah wrote:Sorry lambat reply, saya memang dah stop litchin tapi belum kuat lagi nak cuba atkins, cuma sekarang nie saya kawal pengambilan karbo, aerobic 2 x seminggu dan sauna 3-4 kali seminggu sebab memang dah beli sauna tu so kenalah fully utilised.. he he

Litchin enzim rasa dia macam jus honey dew tak de gula tapi pahit sikit, yang fiber rasa macam jus kiwi tak de gula ... okeylah.. tekak saya ni dah telan macam-macam ubat jadi dia masuk terus je... tak delah macam ajinomoto tu...



klo amik litchin ni same cam jm5 ke kene jage kalori ?
naniehanie
Newbie
Newbie
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 08, 2010 9:10 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby ila_asyiffa2010 » Thu Sep 23, 2010 9:12 am

salam semua,
ok i just join this blog, isu berat badan nih memang dah jadi isu penting sejak married, alkamlumlah cik abang nak kita maintain macam anak dara dulu, malahan sometimes he expect me to be far more better that masa anak dara, anyway, saya pun nak tau experience kengkawan, especially yg dah married,
macam mana u apply diet atkin nih
my baby dah nak masuk 2 tahun - i breastfeed him,
so from what i baca diet atkin nih more kurangkan carbo intake, jadiknye camana n apa nak replace nasi ek
as takut gak dulu pernah join marie france abis ribu2 tapi hasil aduhai tak memuaskan, diet yg diaorng bagi strict gila,sampaikan i jadi psycho, at last i makan sebanyak mungkin sebab tak dapat nasinye pasal
please tolong i, i nak advice dari kengkawan, o yea by the way dulu selalu gak g bersenam, sign up gym, sejak dah kawin senam kat umah dengan keje2 umah jek,
i really need an advice on how to handle this atkin diet based on my situation.as i really frustrated with my body....i rasa i dah gemuk sangat.. please help me...million thanks
-ila-
ila_asyiffa2010
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Thu Sep 23, 2010 8:47 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby kidkithun » Fri Sep 24, 2010 9:09 am

salam semua..sy member baru di sini.. :) just nak share pengalaman la.. macam saya skrg ambil produk litchin de bella.. so far it works for me.. tapi ada juga sy terbaca dkt sini yg tak berkesan.. mgkn bergantung dgn badan individu itu sendiri..

berat asal saya 77.8kg dan tinggi 158cm.. sy mula ambil produk ni bln ogos lalu.. alhamdulilah berat sy turun.. 9/8-6/9 berat saya turun dari 77.8kg ke 72.4kg.. baru nie sy timbang 22/9 berat saya turun lagi ke 70.9kg.. insya allah sy nak turunkan sampai 55kg..

kalo baca testi org yg ambik produk nie setakat nie blm ada yg tak trn berat badan.. mmg kena minum banyak air supaya badan boleh flush balik apa yang ada dlm badan macam toksik.. sy makan mmg takde pantang..semua saya makan..kalo nak cepat turun, kena jaga makan betul2.. o0

sblm ambik produk ni kena scan badan dlu..so that kita tahu tahap kesihatan badan.. brp berat badan, kadar lemak dalam badan, kadar metabolisma, kandungan air dan yg paling penting lemak dkt organ kita.. walaupun kita reduce weight, tapi lemak yg lekat pada organ tetap tinggi..

apapun bergantung dgn disiplin individu itu sendiri.. kdg2 org ambik berat turun, ada juga yg tidak.. badan setiap individu berbeza..
Last edited by kidkithun on Fri Oct 01, 2010 10:30 am, edited 1 time in total.
kidkithun
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Jun 28, 2010 10:28 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby StokisDeBella » Fri Oct 01, 2010 2:15 am

Image

Image

Nampak x saya di atas tu bersama sahabat baik saya.. Elena :)
Alhamdulillah, usaha saya dalam menurunkan berat badan saya sudah pun berhasil. daripada 77kg hinggalah ke hari ini saya dah turun 58kg (1/10/2010). Bersyukur sangat ke Hadrat Ilahi dengan berkat rezekiNya. Wajah kami berdua, cikrose bersama eLena a.k.a sahabat karib a.k.a adinda a.k.a teman seperjuangan dalam dunia perniagaan telah pun di keluarkan di dalam akhbar Kosmo 2 September 2010.

Rahsia kami, ada di De Bella Litchin. dengan hanya mengikuti program pengawalan berat badan selama 1 bulan bersama Litchin, kami dapat mengurangkan sebanyak 10-11kg sekali gus memecahkan rekod berat badan cikrose yang sebenarnya x penah pun sampai mencecah 58kg since dah dewasa nih. ehehehe. inilah yang ku idam2kan. Cikrose masih lagi meneruskan program penurunan berat badan ini sehinggalah tercapainya berat ideal cikrose dalam lingkungan 48kg. Marilah sama-sama dengan cikrose di dalam mengecapi zaman kecantikan dan kegemilangan dalam menjaga bentuk tubuh dan juga kesihatan.

Semoga dengan perkongsian cikrose ini dapatlah sahabat handai cikrose menilai diri dan poket sendiri. Buat apa berduit andai badan x sihat. betul x? Jangan berfikir2 lagi. Cepat hubungi cikrose untuk sama2 berkongsi ilmu, Bagaimana untuk menurunkan berat badan, menjaga berat badan sekaligus mengawal berat badan apabila dah capai berat yang ideal/normal? Jawapannya ada pada Litchin dan cikrose sebagai Stokis De Bella Litchin akan berkongsi ilmu ini pada anda yang benar2 inginkan perubahan o0 (L) ;)

Layari laman web kami : http://stokisdebellalitchin4416.wordpress.com
Last edited by StokisDeBella on Wed Dec 15, 2010 3:56 pm, edited 1 time in total.
Layari laman web kami: http://stokisdebellalitchin.com untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang Litchin
User avatar
StokisDeBella
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 01, 2010 2:02 am
Location: KL-Cheras-Semenyih-Neg9-JB

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby nazayu » Tue Oct 05, 2010 10:27 am

nak tya sket,, produk litchin de bella tu selamat ke? dah ada kelulusan kementerian kesihatan ke?
nazayu
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 05, 2010 10:15 am

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby StokisDeBella » Wed Oct 06, 2010 12:47 am

nazayu wrote:nak tya sket,, produk litchin de bella tu selamat ke? dah ada kelulusan kementerian kesihatan ke?


Sila lihat kembali di website ini ---> http://stokisdebellalitchin4416.wordpress.com/product/
jawapan soalan cik zu tu ada di sini. :) Bagus kerana bertanya.
Layari laman web kami: http://stokisdebellalitchin.com untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang Litchin
User avatar
StokisDeBella
Newbie
Newbie
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 01, 2010 2:02 am
Location: KL-Cheras-Semenyih-Neg9-JB

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby shamzye » Wed Oct 06, 2010 6:25 am

nazayu wrote:nak tya sket,, produk litchin de bella tu selamat ke? dah ada kelulusan kementerian kesihatan ke?



saya pun dah cuba litchin... alhamdulillah dah turun 8 kg. baju dari saiz 46 sekarang 40 hanya dalam masa 35 hari... litchin memang ada surat perakuan dari kementerian kesihatan..boleh refer di FB/traderlitchin.
ada info2 menarik di situ..
shamzye
Newbie
Newbie
 
Posts: 21
Joined: Sun Sep 19, 2010 1:02 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby syahilwa » Wed Oct 06, 2010 4:05 pm

salam..bukan nk promote litchin ni...tp saya pun puashati gak la..saya baru start 3/10..dr berat 74.3kg dan hari ni (6/10) berat dah 72kg..so far serasi la plak...rase mahal ker?? ntah laa...sbb saya x wat 10 hari...saya amek 1 fiber n 1 enzim sehari..sbb x cukup budget...so, ia masih berkesan..hope terus ader penurunan..diet?? x jugak...cuma saya amek enzim pkol 6.30 pagi...pastu...pastu fiber pkol 10 mlm..start pkol 7 mlm, saya x makan aper2....saya mkn jer aper saya nak..cuma saya perasan, saya x lalu nk mkn byk2...tp saya minum hampir 8liter air sehari...sbb saya sntiasa dahaga...mungkin air yg byk mmbntu menurunkan kg...hope ader penurunan lagi....nanti saya cter diet saya kat sini lagi...InsyaAllah..
syahilwa
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Sat Oct 31, 2009 10:08 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby noureen » Wed Oct 20, 2010 3:14 pm

Alhamdullillah dah ramai yg nak kongsi pengalaman tentang Litchin...
dah ramai yang ambil litchin dah x obes lg rasanya kalau minum air betul2 cukup 2 bulan pun dah cukup banyak penurunan berat kalaupun berat x turn byk inchi kat bdn mesti berubah punya kalau x percaya cubalah rasanya kalau jumpa consultan yg betul mesti x mengecewakan......
noureen
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Fri Aug 27, 2010 9:09 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby Mayasara » Mon Nov 29, 2010 10:26 pm

noureen,

saya Dill..nk tanya..utk menu diet masa ambik litchin mcmmane ye masa u consume litchin dulu?..sj..nk tau...
i baru gi scan body fat,berat air sumer kat konsultan ptg td.i ingat i dh byk minum air..rupa2nya % I utk berat air masih xcukup..byk jugak la kena tampung lagi...maybe makanan bergaram yg I ambik(mcm sosej,daging burget,nugget kot) yg byk serap air yg I minum..blow review lagi kat internet..jap lagik nk tgk..patutla I still rasa haus wpun i rasa i dh byk minum air waktu siang...
Mayasara
Newbie
Newbie
 
Posts: 47
Joined: Wed Oct 13, 2010 6:24 pm

Re: De Bella Litchin dan Diet Atkin.....

Postby whydoucare » Tue Nov 30, 2010 7:18 pm

Mayasara wrote:noureen,

saya Dill..nk tanya..utk menu diet masa ambik litchin mcmmane ye masa u consume litchin dulu?..sj..nk tau...
i baru gi scan body fat,berat air sumer kat konsultan ptg td.i ingat i dh byk minum air..rupa2nya % I utk berat air masih xcukup..byk jugak la kena tampung lagi...maybe makanan bergaram yg I ambik(mcm sosej,daging burget,nugget kot) yg byk serap air yg I minum..blow review lagi kat internet..jap lagik nk tgk..patutla I still rasa haus wpun i rasa i dh byk minum air waktu siang...



cuba check out dis video ttgk ape comment jillian micheal
http://www.youtube.com/watch?v=VzZPT4NY8iw
jom belajar HACK WIFI SECURITY KEY guna PENDRIVE!!
PRIVTE MESSAGE ME OR SMS AT 0133182730
whydoucare
PENIAGA
 
Posts: 138
Joined: Thu Apr 29, 2010 3:04 am

Next

Return to Celoteh diet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron