Lets' ZUMBA!

Kongsikan senaman2 yang anda tahu di sini.

Lets' ZUMBA!

Postby aurelia » Mon Dec 27, 2010 11:17 am

Sape kat sini pernah menari tarian Zumba? Di bawah ini infonya.

Sy kopipes kat sini bawah yer.

About

Let's face it, working out can be healthy, rewarding and beneficial. Working out can be lots of things, but it's never been known to be an exhilarating experience…UNTIL NOW!

The Zumba® program fuses hypnotic Latin rhythms and easy-to-follow moves to create a one-of-a-kind fitness program that will blow you away. Our goal is simple: We want you to want to work out, to love working out, to get hooked. Zumba® Fanatics achieve long-term benefits while experiencing an absolute blast in one exciting hour of calorie-burning, body-energizing, awe-inspiring movements meant to engage and captivate for life!

The routines feature interval training sessions where fast and slow rhythms and resistance training are combined to tone and sculpt your body while burning fat. Add some Latin flavor and international zest into the mix and you've got a Zumba® class!

In the past years, the Zumba® program has become nothing short of a revolution, spreading like wildfire, and positioning itself as the single most influential movement in the industry of fitness.

As of October 2010, the Zumba® program is being taught at over 90,000 locations in 110 countries, has sold millions of DVDs, and has changed the lives of Zumba® Fanatics worldwide with an astonishing 10 million participants taking Zumba classes every week.

Why? Because it's the best party around. LINK.



Ramai org yg dah kurus dgn mengamalkan tarian Zumba (plus i'm sure healthy diet juga). Tarian ni direka khusus utk seluruh anggota tubuh. Tangan, kaki, punggung, pinggang, just name it. Yg menarik tentang tarian Zumba ni ialah, ia dtg dari Amerika Latin dan step2 tariannya tidaklah membosankan kerana ada muzik/lagu latarbelakang yg happy.

X taulah klu kat mesia ada latihan menari Zumba, rasanya ada kot. Sy beli cd ori masa sy kat luar negara, mahal gak la, dkt Rm400 utk 1 seut. Tapi sy fikir, klu ia berbaloi utk jangka masa panjang, why not? Tarian Zumba ni dah meletup2 seluruh dunia. Pengasas dia, "Beto" Perez (Colombian) pun dah kaya raya hasil design last-minute dia ni. Very impressive guy!

So sapa2 yg ada cd Zumba atau dah aktif dlm Zumba, blh la sembang2 kat thread n yer. Chaiyok! o0
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: Lets' ZUMBA!

Postby Nura Azata » Tue Jan 18, 2011 11:08 am

i da ade cd zumba tp blom test lgi
skang ni tgh kecoh2 psl zumba--oraitla kalo cube
coz care terbaek nk kurus adlh dgn senmn
tp x rmi yg rajin, ade mase
nura ni pn curi2 mse , mlm2 ari gne treadmill/aerobic

nnti kalo da start zumba, nura akn bgtau respon
ha ha
Nura Azata
Newbie
Newbie
 
Posts: 18
Joined: Mon Jan 17, 2011 1:33 pm

Re: Lets' ZUMBA!

Postby aurelia » Tue Jan 18, 2011 12:01 pm

Nura beli dvd tu ada 3 keping kan? I skg ni dah takde masa nak berzumba, bulan depan dah start buat 2 kerja sehari, lagilah takde masa nak berzumba segala tehehehe...

I rasa nak let go la my ORIGINAL ZUMBA DVD, ada sapa2 nak beli tak? I beli dlm RM450, dalam tu ada 3 keping DVD, siap masih dlm cover dia lagi. Masih baru coz baru sekali pasang. Sapa2 nak beli, i kasi separuh rege jek. Cpt2 pm me, sapa cpt dia dpt. Tehehehe... (mintak maaf admin, mengiklan sekejap.... :lol: )
~ secretavalon blogspot ~
User avatar
aurelia
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 577
Joined: Sat Oct 02, 2010 10:16 am
Location: Kuala Lumpur

Re: Lets' ZUMBA!

Postby eiddamajid » Thu Mar 24, 2011 11:55 am

i ada try zumba class di gym...
best kalau ada instructor yg superb... huhuhu
http://LadyUgly.blogspot.com

RESTART! 1st January 2011!!!

Image
User avatar
eiddamajid
Full Member
Full Member
 
Posts: 241
Joined: Tue Mar 16, 2010 9:20 am

Re: Lets' ZUMBA!

Postby noorss » Thu Jan 26, 2012 11:59 am

eiddamajid wrote:i ada try zumba class di gym...
best kalau ada instructor yg superb... huhuhu



sya ada gi kelas arobik.. mcm mcm ada. zumba , belly dance dan earo dance.. batuka latin.. sangat laah enjoy kalau kita buat by group.. mmg benar dengan senaman ni boleh membentuk badan kita lebih cantik dan langsing.. kena cuba tu...
noorss
Full Member
Full Member
 
Posts: 108
Joined: Wed Jan 11, 2012 11:10 am

Re: Lets' ZUMBA!

Postby Cik Nur » Fri Jan 27, 2012 6:00 pm

ye ker mcm menarik jaa bila dgr tentang zumba nie nur pun harus cuba nie cari dvd ker kan??
(L) (L)
Image
Cik Nur
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 386
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:31 pm

Re: Lets' ZUMBA!

Postby noorss » Mon Jan 30, 2012 3:18 pm

Cik Nur wrote:ye ker mcm menarik jaa bila dgr tentang zumba nie nur pun harus cuba nie cari dvd ker kan??
(L) (L)



mmg best zumba ni.. kalau buat beramai ramai lagi best dan enjoy. mahu berpeluh banyak nyer....
noorss
Full Member
Full Member
 
Posts: 108
Joined: Wed Jan 11, 2012 11:10 am

Re: Lets' ZUMBA!

Postby Cik Nur » Tue Jan 31, 2012 10:22 am

hurm tuh la kalo ramai2 tuh yg ssh sbb tak byk2 kawan nur yang suka benda2 yang keluar kan perluh nie huhh
Image
Cik Nur
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 386
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:31 pm

Re: Lets' ZUMBA!

Postby noorss » Tue Jan 31, 2012 10:49 am

Cik Nur wrote:hurm tuh la kalo ramai2 tuh yg ssh sbb tak byk2 kawan nur yang suka benda2 yang keluar kan perluh nie huhh
t


Ya cik nor,, sya setuju masih ramai lagi nak kurus dengan cara sihat tapi tak nak bersenam. contoh nyer kat ofis saya rata rata tak minat dengan apa apa pon senaman. mmg susah nak cari kawan yang minat sama dengan kita. sya pon begitu juga.. apa yang saya buat ialah cari pusat fitness centre dan dapat kawan sama minat dengan kita. kalau kita deit tak buat senaman tak bagus jugak... nak bentuk balik badan kita sebab dah kurus tu. (L) (L) ;D selamat memcuba ya cik nor..
noorss
Full Member
Full Member
 
Posts: 108
Joined: Wed Jan 11, 2012 11:10 am

Re: Lets' ZUMBA!

Postby Cik Nur » Tue Jan 31, 2012 11:49 am

hehehehe yer ker skang nie prefer try arobik dekat you tube buat sorang jaa dekat rumaaah
kadang2 adik2 join jgak la mcm tuh jer la nur buat pun heee :P
Image
Cik Nur
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 386
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:31 pm

Re: Lets' ZUMBA!

Postby noorss » Thu Feb 02, 2012 4:54 pm

ok jugak tu .. terusakan minat anda berzhumba..... :)
noorss
Full Member
Full Member
 
Posts: 108
Joined: Wed Jan 11, 2012 11:10 am


Return to Jom Senaman!!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests