Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Ceritakan pengalaman diet dengan produk untuk panduan bersama. 1 topik untuk 1 produk. Pastikan tidak membuka topik yang sama. Topik berunsur promosi tidak digalakkan.

Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby siti3243 » Sun Oct 10, 2010 12:06 pm

Hai kawan2..

Saya masih baru dalam kelab diet..
Saya baru 4 hari diet disusuli makan FIgure Up + bersauna (20minit) setiap hari..

So far perut kempisla sebab saya dah kurang makan..
Tak sure FU ni wat kenyang atau di psycho oleh diri sendiri sebab nak kurus..tapi saya tak pernah pon bersenam...masa tidak mengizinkan..kat ofis byk kerja duduk je dgn aircorn nyer..

Makan pon mana ada depan mata tapi tak byk sgt...Kalau tang air tu banyak rasa nya minum pagi - tghari dalam 1.5L..tghari - petang dalam 1L...then bersauna sambung minum 1L..

Boleh bantu saya bg idea untuk kurus dgn lebih cepat...Part senaman mmg susah sebab sy pg kerja jam6.00 pagi sampai rumah jam730 petang..Jam 800 malam sauna...penat makan sket terus tidor...

Tolong bantu saya.... :) Sy pnh pggi slimming centre harap turun 2 kg,tu pon macam nak mati die suruh diet.. :(
siti3243
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 10, 2010 11:53 am
Location: Selangor

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby payne81 » Sun Oct 10, 2010 10:11 pm

sauna dekat rumah atau gym..
I selalu sauna and steam bath after gym so far ok..
payne81
Newbie
Newbie
 
Posts: 40
Joined: Sat Jan 16, 2010 8:56 am

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby siti3243 » Mon Oct 11, 2010 8:09 am

sauna kat rumah...kira tak da masalh la ye kalau saya sauna + makan produk..sebab takut produk tu ilang die nyer keberkesanan... :)
siti3243
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 10, 2010 11:53 am
Location: Selangor

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby biocantik » Wed Oct 13, 2010 11:35 am

kekerapan bersauna akan mengakibatkan badan terhidrasi.. mengakibatkan banyak kehilangan air...

fakta
didalam tubuh badan kita 70% adalah air.. kehilangan air yang banyak akan mengakibatkan badan anda lemah dan terhidrat...

pastikan anda minum 2 kali ganda dari jumlah kehilangan air dari badan air...
lawati blog saya untuk ketahui rahsianya
http://biocantik.blogspot.com
biocantik
Newbie
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Mon Oct 11, 2010 7:16 pm
Location: Bukit Subang

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby princefrog » Thu Oct 14, 2010 2:48 pm

siti3243 wrote:Hai kawan2..

Saya masih baru dalam kelab diet..
Saya baru 4 hari diet disusuli makan FIgure Up + bersauna (20minit) setiap hari..

So far perut kempisla sebab saya dah kurang makan..
Tak sure FU ni wat kenyang atau di psycho oleh diri sendiri sebab nak kurus..tapi saya tak pernah pon bersenam...masa tidak mengizinkan..kat ofis byk kerja duduk je dgn aircorn nyer..

Makan pon mana ada depan mata tapi tak byk sgt...Kalau tang air tu banyak rasa nya minum pagi - tghari dalam 1.5L..tghari - petang dalam 1L...then bersauna sambung minum 1L..

Boleh bantu saya bg idea untuk kurus dgn lebih cepat...Part senaman mmg susah sebab sy pg kerja jam6.00 pagi sampai rumah jam730 petang..Jam 800 malam sauna...penat makan sket terus tidor...

Tolong bantu saya.... :) Sy pnh pggi slimming centre harap turun 2 kg,tu pon macam nak mati die suruh diet.. :(


Salam kenal Siti ;) btw selang selikan la sauna tu macam x berapa elok kalau buat hari2 seminggu 3 kali ok lah kot. Bab bersenam kalau x de masa, try buat skipping je awal pagi atau pas balik keje, kalau x larat gak just berjalan kaki je kat mana2 shopping mall. ;D Ikut teori seeloknya makan 5 kali sehari tapi jumlah sikit2, ianya baik untuk bolehkan metabolism badan bekerja dengan lebih lancar. Protein pun elok untuk membina otot mengantikan lemak, sebiji putih telur rebus hanya ada 17 calorie dan tinggi protein so kalau di makan kerap akan membantu lagi penurunan berat badan dan mengenyangkan. (L)
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXgMysf/]
Image
[/url]
User avatar
princefrog
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4117
Joined: Wed May 05, 2010 5:26 pm

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby siti3243 » Sun Oct 17, 2010 2:57 pm

:) ooo..saya dah kurangkan sauna kepada 3 kali seminggu..sebab saya realize bila saya buat 5-6kali seminggu badan saya rasa penat dan saya rasa sangat lemah...

masalah sya takleh amkan telur, nanti naik jerawat...susah jugak..sea food pun alah jugak...masaah betul...mekased ye atas nasihat..

So far lepas 10 hari diet dan just makan 3 sudu nasi dan minum figure up..saya tgk tiada sebarang penurunan inch ata berat..rasa down dan mengecewakan.................... :'(
siti3243
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 10, 2010 11:53 am
Location: Selangor

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby suffah » Wed Oct 27, 2010 12:22 am

siti3243 wrote: :) ooo..saya dah kurangkan sauna kepada 3 kali seminggu..sebab saya realize bila saya buat 5-6kali seminggu badan saya rasa penat dan saya rasa sangat lemah...

masalah sya takleh amkan telur, nanti naik jerawat...susah jugak..sea food pun alah jugak...masaah betul...mekased ye atas nasihat..

So far lepas 10 hari diet dan just makan 3 sudu nasi dan minum figure up..saya tgk tiada sebarang penurunan inch ata berat..rasa down dan mengecewakan.................... :'(


Alahai .. dah sampai sini siti .. Utk info .. figure up bukan slimming perlu kawal makan siti .. cara nak kurangkan kalori if jadi pilihan siti juga kena betul ..

FU musti makan 3 menu makan utama. Apa kesan FU?? Tak semestinya kenyang tau. Jgn terkejut yg gasstrik amik FU dia jadi nak makan je. Tp alhamd yg gastrik ni lagi laju turun dr yg lain. Pelik kan? Tp itulah kebenarannya ..

Bila makan kerap ni, metabolisme kita akan up sekaligus membantu bab pengurusan berat badan siti ... Kuantiti kalori, ni lah fungsi FU. Mmg cukup je intake kalori, perut akan rasa penuh and mual if masuk lg. So jgn seksa smp makan 3 sudu nasi. If too less kalori .. cemana metabolisme nak up? Pembakaran lemak pun perlukan kalori tau

Pesan akak .. makan cam biasa 3 menu makan utama, bekfast, lunch, dinner. Pastu tambah lagi 2 menu makan di antara 3 menu makan ni utk kekalkan keaktifan metabolisme .. dgn snek ringan, buah, and sayur .. susu segar. Kuantiti biasanya mmg terkawal pas amik FU. IF rasa makan banyak hehe biasa jadi nk dekat2 period or metabolisme tgh up tu. Cuma peratikan kuantiti makanan yg masuk, biasanya mmg takleh telan lebey ...

Hope ada improvemnet utk 3 kotak FU. Lepas 3 kotak if still takde kesan then leh stop FU. Kalau sekotak mmg tak memadai utk burn fat bertahun2 huhu. Yess mmg ada yg boleh turun smp 3-5kg sekotak .. tp depends on metabolisme, toksin etc faktor lain. If combine dgn sauna make sure air 4-5 liter sehari b4 7pm. Bantu recover air yg ilang, aktif sel badan, bakar lebih 200 kalori dar biasa ..

And bila sauna kalori intake jangan too less. If less than 1000 kcal jadi susah utk proses burn fat berlaku. Semua proses biokimia lam body kita termasuk burn fat perlukan kalori tau. Bila sauna jadi letih tu dah satu tanda kalori intake siti tak mencukupi so cemana FU nak bertindak lebih jauh melalu up metabolisme, detox and burn fat??

Ramai yg sangkan dgn less makan leh kurang berat badan tp JANGAN SAMPAI TERLALU KURANG coz FU not meal replacement siti. And jgn terkejut yg makan nasi lagi laju turun dari yg terlampau menyekat kalori ni ..

email : nursufi81@yahoo.com
ym : nursufi81
hp : 0196199811
suffah
Newbie
Newbie
 
Posts: 22
Joined: Fri Jun 18, 2010 7:03 am
Location: Puchong/Putrajaya

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby suffah » Wed Oct 27, 2010 12:35 am

siti3243 wrote:Hai kawan2..

Saya masih baru dalam kelab diet..
Saya baru 4 hari diet disusuli makan FIgure Up + bersauna (20minit) setiap hari..

So far perut kempisla sebab saya dah kurang makan..
Tak sure FU ni wat kenyang atau di psycho oleh diri sendiri sebab nak kurus..tapi saya tak pernah pon bersenam...masa tidak mengizinkan..kat ofis byk kerja duduk je dgn aircorn nyer..

Makan pon mana ada depan mata tapi tak byk sgt...Kalau tang air tu banyak rasa nya minum pagi - tghari dalam 1.5L..tghari - petang dalam 1L...then bersauna sambung minum 1L..

Boleh bantu saya bg idea untuk kurus dgn lebih cepat...Part senaman mmg susah sebab sy pg kerja jam6.00 pagi sampai rumah jam730 petang..Jam 800 malam sauna...penat makan sket terus tidor...

Tolong bantu saya.... :) Sy pnh pggi slimming centre harap turun 2 kg,tu pon macam nak mati die suruh diet.. :(


Hehe perut kempis tu kira ada perubahan inchi la siti hehe .. apapun igt pesan akak k .. jgn too less kalori .. sbb dia leh bantutkan proses burn fat oleh FU tadi. Mmg company pesan jgn sekat2 malah got case dia sekat makan huhu nak jadi cam gastrik tau. FU bukan meal replacement so jangan sekat ... Tambahan siti sauna lagi. So intake kalori kena lebey. Kurang air dalam badan juga satu hal lagi, leh bantutkan penurunan kg tau. Coz air bantu sel body utk kekal aktif melaksanakan tugasann FU tadi ... so air 4-5 liter sbb siti sauna sekali ..

Bab dinner tu, yg cantiknya b4 8pm. Tapi mmg ramai je yg sental makan ada yg 9-10 malam coz lapar. Sbb tu bgtau FU mmg totally lain. If rasa nak makan mmg kena makan. Tkleh nak tahan, if tahan leh jd gastrik. Cuma nnti kuantiti makanan mmg takleh pergi jauh. Success tau diorang makan malam ni 6kg sebulan. Tp if kita tak rasa lapar jgn sental lak ekeke. Lapar ke kenyang ke, menandakan FU tgh berbuat sesuatu kat dalam so jgn pelik kay ..

Akak tunggu biter baik dari siti kay ... (L)
email : nursufi81@yahoo.com
ym : nursufi81
hp : 0196199811
suffah
Newbie
Newbie
 
Posts: 22
Joined: Fri Jun 18, 2010 7:03 am
Location: Puchong/Putrajaya

Re: Ada kesan buruk ke diet makan Figure Up + Sauna serentak?

Postby suechubby » Sun Nov 21, 2010 12:11 am

salam..
sy org baru kt cni..tp best gak bile sebut pasal FU ni. sy ade gak mkn FU ni..setakat ni dh mnm 4koak.masa mula2 mnm adelah penurunan dlm 3kg kotak yg prtama..mase tuh dekat nak puasa.bln puasa ade lh turun smpai 5kg.tp yg frustnye bile ry melantak xingat.badan pun nek balik.pastu mkn FU dh xdisiplin.tp yg best mnm FU ni perut mmg kempis then sy ni lak jenis ssh nk membuang.alhamdulillah dgn FU mmg membuang.pastu lagi satu,sy ni BF anak sy yg mase tuh br 6bln.anak sulong lak tuh..susu kurang..tp dgn mnm FU ni susu byk lak.walau bulan puasa ok..smpai pum xyah tggu lame2 laju je.sahur sy mmg mkn byk..sebb sgt2 berselera walhal sebelum ni mn pernah sahur..huhu..tp skang dh give up dgn FU sbb dh xnmpk penurunan.tp ttp mnm gak selang seli kalo ssh nk membuang.nk mnm ari2 asyik je lupe..hehehe
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5hPQ6R/]
Image
[/url]
suechubby
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Sat Nov 20, 2010 11:59 pm
Location: KL


Return to Diet Dengan Produk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests