diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Anda sedang berdiet? Jom kongsikan catatan diet anda di sini.

diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Sun Jul 12, 2009 10:26 pm

salam all.....
kak ann dah beberapa cuba nak berdiet...tapi semuanya hampa...
tapi kali nie kak ann nak cuba balik...
sebelum start diet kawan kak ann ada bagi pill diet...
so kak cubalah..tapi kak ann xsetkan diri untuk berdiet...
cuma just hentamkan saja...
tapi dalam masa yg sama dok main tarik tali ngan diri...
jika tui2 berdiet camana...
n jika suka2 camana...
hasil dia...jika niat nak berdiet...mak oii...mmg cam sengaja nak mengada2....lapaq menjadi2....
tapi jika xberdiet...xmakan pagi pun xpa...tengahari nasik separuh je..jika ambik penuh comfirm xhabis....pastu...malam kalau xmakan pun xpa....
betui2 xpahamlah ngan diri nie.....psiko kut....
ok...11/7/2009...kak ann gi jumpa doktor....minta nasihat dia...dan jugak ubat diet....nama ubat tu "adipex retard capsule"...
doktor nasihatkan...agar kurangkan kanji dan jugak lemak....dan jugak excersice.....
sebelum nie berat kak ann dalam 93kg...dalam bulan 6 ri tu kak ann makan ubat yg kawan bagi...dan 11/7/2009 kak ann timbang di klinik berat kak ann 86kg...dan berat ideal antara 49-61kg....kak ann fokus 60kg...so kena berusaha untuk kurangkan 26kg....
masalahnya sekarang....sebelum betui start diet..camana nak motivasikan diri...ikutnya hari nie hari pertama kak ann berdiet....tapi bagi dikata macam disuruh je untuk extra makan...sungguh menyakitkan hatikan....
hmmm :knuppel2: apa nak wat ha.......


http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wH2WXjR/]
Image
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Mon Jul 13, 2009 8:06 am

salam kak ann,

wah buka juga diary :D :D :D
apa pun kak ann jgn putus asa, permulaan diet mmg mcm tu..lama2 imun ler dgn bdn, mcm yan dulu pun x blh klu x amik nasi. tp disebabkan disiplin tu kuat, pastu time tu mmg disiplin giler2 dgn JDM tu yg blh tu. tgk nasi pun x heran, tp yan x amik dh jdm, yan diet sdiri aje :erk:

Tapi syukur yan blh diet sdiri, semuanya berkat disiplin yan masa amik jdm, so yan terbawa2 dgn rules jdm ;D ;D

so akak kena kuatkan semangat, jgn risau selagi akak rajin masuk sini selagi tu akan ramai yg blh bg sokongan dan semangat pada akak ok.

Lepastu kan klu kita nak diet betul2 nie kena bnykkan membaca pasal diet2 nie, baru senang dan mudah diet kita. sambil diet sambil enjoy. so pendek kata kita enjoy dgn diet yg kita buat disamping berat tu turun..klu x enjoy x guna jugak, nnti mulalah nak mengeluh itu mengeluh ini..huhuhhu..pastu dlm kepala kena set ler kan kata nak kurus..

lagi satu tips..ewah..mcm pro aje, akak kena kira BMR akak, blh kira kat sini http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/ pastu akak akan dpt berapa jumlah kalori yg akak blh amik dlm sehari. jgn lebih tau..kurang takpe...hehhee..pastu pasnie kenalah rajin2 kira kalori yea..

wah..brape bnyk dh yan berleter kat sini..ekekeke...
dan yg paling penting minum air masak banyak2 tau...

ok sekian...hahhaa..panjang lebar rupanya..mengalahkan tuan rumah :lol: :lol: :lol:
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 8:57 am

salam n pagi semua...
hehe tq yan..kak ann sukakan leteran awak tu....leh membantu...hmm untuk permulaan kak ann nak dengar cakap doktor...jgn setkan diri untuk berdiet...dia cakap kita bukan robot...buat pelan2...
so yan n semua...kak ann perlukan bantuan semua untuk kuatkan diri...

ok untuk pagi nie...
minum pagi...1 cawan kopi dan 5 ulas goreng cempedak.. :crazy:
sampai opis dah minum sekeret botol mineral 600ml.....

tu untuk pagi nie.... :)
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Mon Jul 13, 2009 9:17 am

salam kak..betul ikut lah nasihat doktor tu yea. apa pun semoga berjaya. o0

hem...cempedak goreng tu..bnyk tu 5 ulas...huhuhu..takpe slow2kan xleh mengejut..tp yg air masak tu bagus minum bnyk2 ok!
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 10:30 am

nasihat doktor n pandangan kekawan disini kak ann akan guna untuk motivasi diri....
hmm...percubaan awai untuk menegluarkan peluh hari nie...
k.ann baru je balik dari jkr as...k.ann parking keta jauh2 dari bangunan pastu jalan kaki je kesana.....naik tingkat 3...
naik turun tangga..pastu maraton sorang2..membuatkan k.ann agak berpeluh sekarang...
balik opis teguk air mineral lagi....
kak ann nie jenis kurang berpeluh.....
hmm harap2 sebelum kui 12 kak ann dapat habiskan 600ml air mineral...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby "Asma" » Mon Jul 13, 2009 10:32 am

hai k.an cayunk.. (L)
sori ek semalam kredit asma abes la xsmpat nk topup..
gayut sgt dgn boypren sbb 2 kredit abes..hehehe..
amacam diet hr ni?
asma pn dh kantoi senjak kbelakangan ni..
hari ni asma start wat induction atkins diet..
petang lak asma g tasik joging 2-3 round..dah seminggu dok jog kt c2..
kat c2 ramai orang jog ari2 wlwpn asma pegi sorang2 tp rasa sronok je..
asma harap k.an ambik la masa untuk wat senaman sebab senaman dapat membuang toksin dalam badan, pecahkan lemak, menyegarkan badan dan yg sewaktu dengannya..
klw k.an nk mula jgn terus beri tekanan pada badan k.an. cukup dengan senaman ringan seperti bjalan selama 30 min, regangan badan, main badminton ke.. bila bdn dh rasa x letih br la mula jog, skipping, lompat bintang dsbg..
dengan senaman + diet (kawal pemakanan bukan xmakn lgsng!) penurunan berat pasti lebih cepat..lg 1 bykkn study tentang diri sendiri and study ttg jenis2 diet..
ada byk diet yg blh kita wat rujukan cthnya atkins diet, south beach diet, low carbo diet, low fat diet, morning banana diet dsbgnya. k.an leh rujuk kt ( http://www.everydiet.org/ ) untuk lbh byk info ttg jenis2 diet..
try la diet mana yg kita rasa sesuai dengan diri kita pasti k.an akn puas dengan pncapaiannya.. tp yg paling penting bg asma disiplin n motivasi pada diri sendiri..
User avatar
"Asma"
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 356
Joined: Fri Dec 19, 2008 11:08 pm
Location: kL & Kedah

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby "Asma" » Mon Jul 13, 2009 10:41 am

bagus la k.an,bjalan n naik tangga 2 pn senaman gak.. jgn manjakan diri kita sgt, biaq bepeluh n busuk ketiak..yg penting kita dpt kuarkan peluh.. ;D asma klw naik LRT asma pilih naik tangga dr eskalator @ lif..bila penat asma ckp kt diri sendiri at least aku dpt kurangkn stengah kilo ari ni..so xla rasa letih sgt bila asma bjln jauh..hehe.. lg 1 walaupn kemana asma g, air mineral mesti bawak pnya..hjg minggu lak klw asma x g jog, asma g window shoping pakai sport shoe pusing mall dari pg smpai ptg br blk..xkisah la ketiak busuk janji peluh keluar..hehehe
klw org terbau mau jd mcm ni la.. :afro:
hahaha :lol:
User avatar
"Asma"
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 356
Joined: Fri Dec 19, 2008 11:08 pm
Location: kL & Kedah

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby d » Mon Jul 13, 2009 12:30 pm

kite kene enjoy walaupun sedang berdiet

eh, lupe nak hai kat kak an

d pun anak amik poin² dari yan & asma tu
d
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1855
Joined: Wed Apr 15, 2009 9:14 am
Location: shah alam

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 12:38 pm

[quote=""Asma tp yg paling penting bg asma disiplin n motivasi pada diri sendiri..[/quote]


xpa asmah...semalam dah leh wat....
hmm nak displin n motivasikan diri tu yg susahnya....
tu lah...nak kena start joging baliklah nampaknya..
tapi sekarang bz sgt...
pas kejer je dah letih siot...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 12:39 pm

d wrote:kite kene enjoy walaupun sedang berdiet

eh, lupe nak hai kat kak an

d pun anak amik poin² dari yan & asma tu


hai d...tulah otai2 kat sini banyak ilmu diet...tapikan bila je baca dia org punya cite..perr..bertabah jelah nak wat camgitu...

hmm...sampai jam nie baru mampu habiskan sebotol mineral 600ml....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby d » Mon Jul 13, 2009 1:25 pm

d dah masuk botol ke dua

x pe.. slow².. nanti leh jadi tahap otai gak
d
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1855
Joined: Wed Apr 15, 2009 9:14 am
Location: shah alam

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 3:33 pm

hmm..sungguh menyedihkan...kak ann nak update menu tengahari nie..
tetiba kawan dr kl call..n dia org ada kat as...
ajak lunch.....bila sampai je semua dah terhidang kat meja...
nasik penuh tapi makan xhabis...
ikan tuka bakar...
gulai kawah.....kak ann ambik kuah je...
cabai tumbuk....
sup daging.....
n air sirap...

:potpet: komen plz....
dah hancuq diet ri nie.....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Mon Jul 13, 2009 3:47 pm

aduhai kak an, napa gulai kawah tu amik kuah je, sepatutnya amik lauk..hehehe...kuah tu bnyk lemak...berminyak dan bersantan...
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Jul 13, 2009 3:57 pm

yanmie wrote:aduhai kak an, napa gulai kawah tu amik kuah je, sepatutnya amik lauk..hehehe...kuah tu bnyk lemak...berminyak dan bersantan...


yan :'( ....kesian kak ann kan...dugaan hari pertama...bertabah jelah...
tetiba je....dah tu siap terhidanglak...apa nak kata..terpaksa bismillahlah jawapnya...

hmm baru nak minum botol mineral ke 2 untuk hari nie...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Mon Jul 13, 2009 4:29 pm

takpe kak ann, mula2 mmg mcm tu..slow2 ok..yg penting masih dlm kawalan..ekekeke...jgn lupa kira kalori tau!

hem..bagus2 bnykkan minum air kosong bnyk2..nnti akan meneutralkan segala benda2 yg kak ann mkn td...
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Tue Jul 14, 2009 8:54 am

salam n morning all...
ok kak ann nak update yg kemarinnyer....
selepas ambik lunch...
balik rumah kak ann cuma minum milo je.....

untuk pagi nie kak ann dah ambik sekeping jacobs sunlife...hmm sedap gak..dan habiskan mineral yg tinggal separuh kemarin....

hari nie breakfast kat opis je...lewat sikit...

air kosong tetap xleh lebih.....tapi harap2 hari nie leh ambik lebih..
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby "Asma" » Thu Jul 16, 2009 9:13 am

salam.. selamat pg k.an..
macam mana diet??
jgn kantoi2 tau nanti asma tibai :knuppel2:
hehehe..
alhamdulillah..asma dh 4 hari wat atkins..
ada 10 hari lg dugaan..hehe..
mula2 rasa susah tp bila asma wat2 fobia dgn karbo n gula br la asma dpt menangkis godaan depan mata..hehehe :D
User avatar
"Asma"
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 356
Joined: Fri Dec 19, 2008 11:08 pm
Location: kL & Kedah

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby hajar » Thu Jul 16, 2009 5:36 pm

hai kak ann.
hajar org bru disini..
klu ade ape2 silalah tunjuk ajar ye..
semoga kite leh trunkan berat bdan sesama okeh..
(L)
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQBipUm/]
Image
[/url]
User avatar
hajar
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 568
Joined: Fri Jul 10, 2009 12:39 pm
Location: johor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Jul 29, 2009 11:54 pm

salam all...
hmm lama xupdate diary diet nie.....

eh plzz kawan2....dah baca artikel nie...

PETALING JAYA: Kelibat ramai gadis jelita yang kerap muncul di sebuah klinik swasta di bandar raya ini, membongkar rahsia aktiviti sulit pusat kesihatan itu yang dikesan menjual ‘pil kurus goyang’ secara haram.

Lebih memeranjatkan, pil pelangsing ‘istimewa’ itu bukan hanya boleh menguruskan tubuh penggunanya, malah boleh disalahgunakan menjadi pil khayal persis Ecstasy jika diambil melebihi dos dibenarkan.

Kegiatan menyalahi peraturan terbabit terbongkar selepas sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Penguat kuasa Farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melakukan risikan selepas mendapat maklumat orang ramai.

Sumber berkata, hasil siasatan mendapati klinik terbabit kerap dikunjungi gadis dan wanita muda yang datang ke kaunter untuk membeli pil berkenaan yang dikenali sebagai
Adipex retard

nama ubat nie sama ngan yg kak ann ambik..biaq betui...ri tu sungguh2 kak ann tanya doktor bahay ker tak ubat nie....doktor kata selamat...ubat nie xkuat...tapi artikel nie betui2 wat kak ann takut...komen plz...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Jul 29, 2009 11:56 pm

hajar wrote:hai kak ann.
hajar org bru disini..
klu ade ape2 silalah tunjuk ajar ye..
semoga kite leh trunkan berat bdan sesama okeh..
(L)



hai hajar....
kak ann pun baru je join...tapi disebabkan lately nie extra bz..
jadi xsempat nak pedulikan diri...n xberani nak update diary coz diet kantoi....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby putrizahraa » Fri Jul 31, 2009 10:08 am

hye ann..samat bkenalan... (L)
User avatar
putrizahraa
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1794
Joined: Thu Jan 29, 2009 2:03 pm
Location: kuala lumpur

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Fri Jul 31, 2009 8:25 pm

putrizahraa wrote:hye ann..samat bkenalan... (L)



hai tuan putri....salam pengenalan jugak..... :cool:
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Sat Aug 01, 2009 8:08 am

shehan wrote:salam all...
hmm lama xupdate diary diet nie.....

eh plzz kawan2....dah baca artikel nie...

PETALING JAYA: Kelibat ramai gadis jelita yang kerap muncul di sebuah klinik swasta di bandar raya ini, membongkar rahsia aktiviti sulit pusat kesihatan itu yang dikesan menjual ‘pil kurus goyang’ secara haram.

Lebih memeranjatkan, pil pelangsing ‘istimewa’ itu bukan hanya boleh menguruskan tubuh penggunanya, malah boleh disalahgunakan menjadi pil khayal persis Ecstasy jika diambil melebihi dos dibenarkan.

Kegiatan menyalahi peraturan terbabit terbongkar selepas sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Penguat kuasa Farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melakukan risikan selepas mendapat maklumat orang ramai.

Sumber berkata, hasil siasatan mendapati klinik terbabit kerap dikunjungi gadis dan wanita muda yang datang ke kaunter untuk membeli pil berkenaan yang dikenali sebagai
Adipex retard

nama ubat nie sama ngan yg kak ann ambik..biaq betui...ri tu sungguh2 kak ann tanya doktor bahay ker tak ubat nie....doktor kata selamat...ubat nie xkuat...tapi artikel nie betui2 wat kak ann takut...komen plz...


salam kak ann, fuh takutnyer..........better kan ann behentia amik ok! maybe dok tu nak untung aje kot..huhuhu...sabar yea
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Sun Aug 02, 2009 8:51 am

tu lah yanie xker kes nayakan...
kita dah rujuk doktor tapi doktor pun xbetui...
hmm sapa nak jawapkan.....
apa pun kak ann tetepa nak gi jumpa doktor tu n minta dia jelaskan..
nasib baik kak ann baru je ambik...
kalau dah makan tahun...ha sapa nak jawap sedaq2 dalaman dah ajdi teruk...tapi ok jugak sbb doktor nie xbuang label ubat nie...ada satu klinik dia masukkan ubat nie dalam botol kecik n xde label...so pengguna xtahu jenis ubat yg dia ambik...

hey nak update my dairy...
pagi nie xambik breakfast lagi..
hey kalau xsempat nak gi joging ker...sauna leh membantu tak ha..?
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yanmie » Sun Aug 02, 2009 9:15 am

tulah kak...takpe nnti cek blk dgn doktor ok. harap2 semuanya ok.

bekfes jgn tinggal..itu sgt2 ptng.

joging blh gantikan ngan sauna kak, mcm yan mmg x joging..yan buat sauna aje...sbb sgt2 terbatas pergerakan yan dgn anak2 nie. sauna 20 minit blh bakar 400-600 kalori sama dgn berjoging selama 40 minit...hehhee
User avatar
yanmie
Moderator
Moderator
 
Posts: 3330
Joined: Fri Apr 03, 2009 3:18 pm
Location: Klang, Selangor

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Sun Aug 02, 2009 8:26 pm

hari2 mesti ambik breakfast tapi ri nie extra bzlah yan...
selalunya stok biskut jacod mesti ada dalam beg xpun dalam laci opis...
pun habis...hehehe..
tengahari baru ambik nasik...
nasik goreng kampung...tapi disebbakan perut dah amsuk angin...
makan pun separuh je...
pastu asyik minum air je kat opis...
tu je untuk hari nie....
hmm kak ann nak kena amalkan sauna..seminggu sekali pun jadilah..
dr xwat langsungkan...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby yuena » Sun Aug 02, 2009 9:27 pm

iii akak selamat berkenalan :)
yuena
Full Member
Full Member
 
Posts: 202
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:16 pm
Location: N9

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Aug 03, 2009 10:06 am

hai yuena,,,selamat berkenalan... o0

hehehe pagi nie kantoi kuaq breakfast ngan kawan...
roti canai + teh tarik >:D
sedap dimakan tapi kantoi diet.... :'(
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby MamaNajah » Mon Aug 03, 2009 10:16 am

hi sehan selamat berkenalan...
heheheh :knuppel2: :knuppel2: dah kantoi pg2 ye...
tghari kena kurangkan skit la makan tu ye.... o0
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wsBFl6T/]
Image
[/url]
MamaNajah
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 923
Joined: Tue Jun 30, 2009 4:37 pm
Location: Shah Alam

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Aug 03, 2009 10:32 am

hehehehe tu lahkan mama..
lama xjumpa kawan...
pagi buta dah mesyuarat tingkat kat kedai mamak....

hehe tengahari nnt kena sedarkan dirilah jawapnya...
kenapalah susah sgt nak kurus ha........
kekadang terfikir nak je makan tanpa had..
pastu lantak pi apa nak jadi...
tapikan bila gi shopping...tgk je baju lawa2...
hmmm dok pikiaq bila tahun la boleh pakai.... :'(
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby MamaNajah » Mon Aug 03, 2009 10:45 am

emmm...sabar byk2 jgn ikutkan hati
nanti diri sendiri yg susahkan..... :potpet:
ha..tu tgk baju lawa2 xleh pakai,kan x best
mcm tu....nak diet ni bak kata kawan2 yg
lain kita musti gumbira dgn apa yg kita buat,
xmau tensen2 nanti x jd seksa diri ada la...
bak kata syima, kita kena enjoy dgn diet
kita. sapa kata diet xleh mkn mcm2, leh pa....
cuma kita kena hadkan jumlah dia la....
mama pun nak enjoy dgn diet mama,
JOM kita enjoy!!!!!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wsBFl6T/]
Image
[/url]
MamaNajah
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 923
Joined: Tue Jun 30, 2009 4:37 pm
Location: Shah Alam

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Aug 03, 2009 11:06 am

hahahaha nie yg best bila jumpa kawan yg paham,,,,
xdelah rasa hampez je hati bila kawan2 kurus cakap..
"hmm camana nak kurus dah makan gitu..
cuba jgn makan nasik..jgn makan tu..jgn makan nie.."
cakap mmglahkan coz depa xalami sendiri...

hmm apa pun tq mama...jom kita enjoy.............
hmm org cakap..org big saiz nie mmg sentiasa happy...
ye ker...?
tapi rasanya iye kutkan... :F
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby MamaNajah » Mon Aug 03, 2009 12:18 pm

shehan wrote:hahahaha nie yg best bila jumpa kawan yg paham,,,,
xdelah rasa hampez je hati bila kawan2 kurus cakap..
"hmm camana nak kurus dah makan gitu..
cuba jgn makan nasik..jgn makan tu..jgn makan nie.."
cakap mmglahkan coz depa xalami sendiri...

hmm apa pun tq mama...jom kita enjoy.............
hmm org cakap..org big saiz nie mmg sentiasa happy...
ye ker...?
tapi rasanya iye kutkan... :F


pissstt...dah dkt lunch ni, dah fikir ke apa nak makan..
jgn kantoi lak... :knuppel2:
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wsBFl6T/]
Image
[/url]
MamaNajah
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 923
Joined: Tue Jun 30, 2009 4:37 pm
Location: Shah Alam

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Mon Aug 03, 2009 12:28 pm

>:D hehehe yes bos...
takut je tkt kayu tu....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Aug 19, 2009 11:09 pm

hmm lama xupdate diary.....
hmm....eh camana ha untuk bulan puasa nie...
kak ann nie kalau bulan puasa...jenis xsahur....
nak makan time berbuka je...
so tlg ye bg pendapat diet dibulan puasa....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby syima » Wed Aug 19, 2009 11:12 pm

utk diet, sahur ni cam wajib2 kekekekeke
sebab nak speedkan metabolism
slalunya kalu bulan posa yang turun adalah muscle dan air. lemak mungkin sikit jer.

so kalu leh biarla lemak tu turun skali.. sahur ni buat la 1-2 jam before tido ke.. atau sebelum smayang subuh tu.. skejap ja.. makan sikit apa2..
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Aug 19, 2009 11:29 pm

tulah kan rasa pelik je..tgh tidur pastu bangun untuk makan....
banyak tui pantang larang diet nie.....
tapi bila nak kurus terpaksalah ikutkan.....
sahur before tidur....
rasanya tu yg terbaik tuk kak ann kut......
dah lama xtimbang tapi rasanya cam turun sikit coz skirt jeans yang dah lama xmuat tapi sekarang dah leh zip....sabar jap...nnt bulan puasa mungkin leh pakai dalam keadaan selesa,,,,
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby missza » Thu Aug 20, 2009 9:35 am

salam k.ann..selamat berdiet.saja jenguk2 diari kak ann.Mmg dugaan bg kita nk start diet.tp ada caranya.k.aan cuba sblum jamah mknan yg sedap2 tu minum dulu air masak segelas(order la segelas air kosong)..pastu jangan la order air teh tarik,milo ais ka,order limau suam.sure turun lemak2 tu.okeh.tu kalau mkn kt kedai la.Lagi satu sblum kita makan,sambil baca doa makan tu tenung dulu mknan yg kita nk mkn tu berminyak ke,goreng ke,ada santan ke,kukus atau rebus.masa tu buatla pilihan yg bijak utk tubuh kita.ok.kita diet utk elak penyakit ..gooluck k.ann. (L) (L)
User avatar
missza
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 565
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:21 am
Location: pahang

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Thu Aug 20, 2009 12:41 pm

HEHEHE..DUGAAN..APA PUN TQ MISSZA...NAK JUGAK JENGUK DIARI KAK ANN....
UNTUK TENGAHARI MMG DAH XDE MASALAH COZ SEKARANG JUST AMBIK NASIK SEPARUH...YG BERMASALAHNYA TIME KUAQ NGAN KEKAWAN PAS KEJER,,,,PAHAM2 JE LAHKAN....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby elina83 » Thu Aug 20, 2009 12:44 pm

salam kak an..

selamat berjuang..

caiyok2!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNS3o4K/]
Image
http://elina83.blogspot.com
http://www.ProjekCopyCat.com/elina83

SIY..walla!~
User avatar
elina83
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1301
Joined: Sun Jun 21, 2009 3:48 pm
Location: Key EL

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Thu Aug 20, 2009 1:01 pm

ya u too alina...perjuangan kita masih jauh.........
harap berat nie bila dah turun sikit clah naik balik..
penat tau nak turunkan berat..
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Tue Aug 25, 2009 10:02 am

selamat berpuasa semua...
kejab je dah empat hari kita berpuasa...
hmm...hari ketiga berpuasa kak ann dah kena gastrik...
dalam kui 4 pagi gastrik menyerang....
dah 2 hari camni...
ok kak ann nyer menu..
kak makan time berbuka...nasik separuh...
bab lauk xrisau sgt coz kalau bulan puasa menu kat rumah daging bakar n air asam...kira makanan berlemak kuranglah...kecuali kuih...
malam kak ann xambik makan...
esoknya time sahur baru kak ann makan..tu pun ambik nasik suku..
agaknya mana salahnya yang leh wat gastrik menyerang....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby nia65 » Tue Aug 25, 2009 10:06 am

hi ann kak nia orang baru kat cini selamat berkenalan. cuba ann ambil susu kalau tak jadi ambil antacid sebelum tidor kalau tak jadi bagi tau nanti akak tanya dr nak buat cam ne
Image
User avatar
nia65
Full Member
Full Member
 
Posts: 246
Joined: Wed Aug 19, 2009 5:45 pm
Location: Terengganu

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Aug 26, 2009 8:55 am

terima kasih kak nia...
balik kejer nnt saya try cari antacid tu nak try...
malam je gastrik menyerang..
alhamdulillah sebelah siang rasa leh bertahan je...
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby Princess » Wed Aug 26, 2009 1:32 pm

Salam Ann..harap menjadi seorang ahli kelab diet kat sini menjadi pemangkin semangat buat Ann..macam2 jenis diet ada di sini..banyak perkara boleh dipelajari di sini..kami semua akan teruskan perjuangan kami.... (L)
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Wed Aug 26, 2009 3:41 pm

tq tq princess....
harap2 bulan posa nie berat makin berkurang...
n berbuka bukan satu alasan makan tanpa pandang kiri kanan...
tapi wat masa nie alhamdulillah...berbuka ala kadar je..
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby Princess » Thu Aug 27, 2009 7:46 am

oooo Ann ada gastrik..sama lah...tips nya..bila bangun pagi2 ..minum air suam...paling kurang segelas...tapi biasanya saya amik 2 gelas air suam sekaligus..lepas 5 minit baru makan.....kalau berbuka pun sama..2 gelas air suam..rest jap 5 minit..kemudian ambil buah dahulu lepas tu rehat jap 5 minit...ambil makanan berat sikit...ada gastrik ni..elakkan makanan yang bersantan..pedas..memang kena tolak....kalau bergoreng tu boleh..tapi lebih baik ambil bakar atau bersup..jangan terlalu makan makanan yang berat...pasal nanti effect kat perut..cuba lah tips ni ::)
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby shehan » Fri Aug 28, 2009 11:14 pm

kalau awai pagi ambik air suam tu ok lagi...tapi kalau time berbuka tu..hehehe paham2 je lah.....tgk je air ice cam best sgt....
shehan
Newbie
Newbie
 
Posts: 49
Joined: Mon Jun 15, 2009 2:18 pm
Location: alor setar

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby missza » Sat Aug 29, 2009 6:43 am

laa siannye shehan kene gastrik plak.tp nasb baik mlm aje kene.kalau kene siang..tak tahan tu.ape2 pun moga cepat sembuh yer.teruskan berdiet utk hidup lebih sihat ;) selamat berpuasa (L)
User avatar
missza
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 565
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:21 am
Location: pahang

Re: diary diet ann...just try..bantulah saya.....

Postby Princess » Tue Sep 01, 2009 8:00 am

jangan amik ais..masa time buka nak2 air manis..badan jadi lemah dan payah nak turun :-[
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am


Return to Diari Diet

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 0 guests

cron