Alkisah selepas London Weight Management ..

Anda sedang berdiet? Jom kongsikan catatan diet anda di sini.

Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby shakira » Thu Nov 05, 2009 7:49 am

Sambungan ....

Selepas raya ni , berazam semula saya nak slim down & pakai balik baju - baju yg tersimpan kat wardrobe tu ...hehehe..

Menu semalam ..4/11/2009

Breakfast
nasi goreng telur ( tak pe lah ...)
nescafe

lunch
roti gandum 2 kpg jekk
mayo skit jekk

dinner
stir fry dada ayam
sayur buncis + lobak stir fry
(azam baru ....)

ari ni 5/11/2009
breakfast
omellete
nescafe

lunch
ikan asam
sayur

dinner
tak figure out lagi ...?

2 minggu ni no nasi , no karbo hyper , no oily foods ...
chayokkk..6kg to go offf...
Mariah Carey nyer style diet
Jgn makan sayur sejuk such as salad , it will make your stomach bloat
makan sayur yg hot ..such stir fry atau grill it ..yummy ...

my performance
http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wClJSW1/
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wClJSW1/]
Image
[/url]
shakira
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Wed Nov 04, 2009 4:16 pm
Location: KL

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Wed Nov 11, 2009 1:56 pm

London weight?
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby shakira » Fri Nov 13, 2009 8:54 am

London weight management ...
yg ada kat ntv7 ...sapa yg tgh terfikir 2 nak gi tu ..saya nasihatkan baik jangannnn...kopak duit ...
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wClJSW1/]
Image
[/url]
shakira
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Wed Nov 04, 2009 4:16 pm
Location: KL

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Fri Nov 13, 2009 2:08 pm

hmm pernah try? kawan princess pernah try...
turun gak..naik gak ke angka asal....installment lum habis bayar tapi berat dah naik :potpet:
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby putri » Mon Nov 16, 2009 12:20 pm

kira pernah pagi ke
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJQj25p/]
Image
[/url]
User avatar
putri
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2384
Joined: Tue Mar 04, 2008 5:40 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby mz_muffin » Thu Nov 19, 2009 1:08 pm

LWM tu cam cekik darah sket la... kata tak nak pon...dia pakse gok. gerammmm...kopak duit aku sehh..
mz_muffin
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 18, 2009 3:43 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby syima » Thu Nov 19, 2009 1:29 pm

sebulan spend rm300 utk beli makanan sihat2 lebih berbaloi dari join tu.. dah la kena bayar sesi, tak leh makan plak.. choiiiiiiii
User avatar
syima
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2503
Joined: Tue May 19, 2009 4:17 pm
Location: setapak

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby zahirahana » Thu Nov 19, 2009 5:25 pm

mz_muffin wrote:LWM tu cam cekik darah sket la... kata tak nak pon...dia pakse gok. gerammmm...kopak duit aku sehh..


Betol2...kawan saya pi slimworld berabis kat 20k turun hanya 10kg++ sian kawan saya tu...yang lagi sorang pulak rm 3k tapi turun hanya berpapa kilo sahaja...
Image
zahirahana
Newbie
Newbie
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 16, 2009 8:04 pm
Location: KL

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby putri » Thu Nov 19, 2009 5:43 pm

tu la nnt putri nk cakap hubby...dia nak sgt putri pi slimming center ni utk perut jer..x bersyukur langsung...x tahu la nk besar mn dh
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wJQj25p/]
Image
[/url]
User avatar
putri
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 2384
Joined: Tue Mar 04, 2008 5:40 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby ladybirdz » Thu Nov 19, 2009 5:44 pm

putri wrote:tu la nnt putri nk cakap hubby...dia nak sgt putri pi slimming center ni utk perut jer..x bersyukur langsung...x tahu la nk besar mn dh

ish..bukan ka putri dah selim melim la nih..nak p slimming center apa ke heynyer lagi..huish..aje gila roghper ini.. >:(
ladybirdz
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1535
Joined: Thu Oct 01, 2009 5:15 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Wed Nov 25, 2009 1:58 pm

hmm pernah try one session punya jenuh pasal duk tak berhenti2 suruh sign up 10 K wahhhh...kalau jadi model tak apa lah ..artis ke apa ke....ini sendiri mau lihat weh!!!! lebih baik beli SIY ..kalau 10K tu dah beli berapa kotak dah......

Putri dah kurus...hmm kalau bab kembung tu rasanya soal rahim....tak cantik dah...kalau hubby kata ada problem gak..senang citer..campurkan kapur makan dengan air limau...sapu dan pakai bengkung.....tiap2 malam..insyaALlah......atau beli Dolla Cantik ..sapu dan pakai bengkung..pun jadi... (L) ..ada mahal ke? cuma kena rajin baaa
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby mav5555 » Wed Nov 25, 2009 10:35 pm

salam. LWM..memang best treatment dia..tapi bab tak leh makan dan supervisor call berkali2 dlm sehari untk tanya makan setiap hari..tue yg tencion :knuppel2: . harga treatment saya 10K ( ibu byr)..pastue tak jaga makan..kuang2..naik balik. cian ibu saya..dia bersungguh2 nak tgk anak dara dia nie kuwus cam anak dara org lain..uwaaa. nasihat saya..tak payah la pi slimming centre nie..diet sendiri sudahhh..simpan duit tue..lagi bagus.. (L) (L) .
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wU9SgEH/]
Image
[/url]
mav5555
Full Member
Full Member
 
Posts: 161
Joined: Fri Sep 04, 2009 1:34 pm
Location: melaka

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Thu Nov 26, 2009 7:43 am

:P ..simpan duit
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Jasmeen » Mon Nov 30, 2009 5:32 pm

saya ada experience kat satu slimming center yg popular gak la.ada la beberapa selebriti yg jadi duta..saya buat 10session.kopak jugak la duit.turun 6kg.kiranya tak capai target ideal weight and dorg paksa tambah 10session lg (riban ringgit la!).saya tak setuju.pastu badan naik lagi 4kg!masa saya buat treatment tu, adala beutycian tu borak ngn saya.dia gitau sorg selebriti ni (duta) dah lama tak dtg buat treatment sb sibuk.so, berat badan selebriti ni naik mendadak 10kg!so, cepat2 la slim center ni paksa selebriti tu datang buat treatment balik sb dia duta...
so, skg ni saya diet sndiri guna JM5, senam dan menjaga pemakanan.hari sabtu aritu timbang 69.7kg dan hari selasa turun 65kg!tak sangka dlm 3 hari turun mendadak camtu.tp saya dah biasa la sb badan saya cepat turun.
Jasmeen
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Tue Nov 17, 2009 4:21 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Tue Dec 01, 2009 7:50 am

tahniah Jasmeen (L)
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Jasmeen » Tue Dec 01, 2009 11:13 am

thanks princess..saya skg tgh berusaha utk dapat berat badan ideal ni..samala2 kita berusaha..caiyok2..
Jasmeen
Newbie
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Tue Nov 17, 2009 4:21 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby sitiworld88 » Wed May 04, 2011 6:38 pm

Salam, saya baru dlm forum ni...

saya dah terambik treatment london weight tu...rasa macam tertipu pulak..kos nya hampir RM8000 untuk 20 treatment...itu pun kata mereka dah diskaun lebih 50%..betul ke...

saya dah buat 2 treatment...rasanya..mmg sah menipu dan nak makan duit orang aje...sebb asyik dok suruh saya beli barang..beli barang...

saya decided nak berhenti dan nak bayar treatment yang dah buat.

Tengah berusaha... ada sesapa ada pengalaman tak mcammna nak buat cancellation ni...

tolong...
sitiworld88
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Wed May 04, 2011 6:27 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby positive » Thu May 05, 2011 8:31 am

dear..

i pun pernah kena tipu.. tapi dgn bizzybody.

ada lagi 8 session dan x habis lagi.

mulut manis wooo macam2 janji - kita pun yg tgh desperate setuju je.
maklumlah lepas deliver, tiba2 pandang perut rasa down giler.. dahla penuh dgn stretch mark..

dia promise i boleh dapat berat dan no more stretch mark lepas 40 session kos 8k.. gile ape!!!

last2 dia pujuk2..dia jadikan 4k dengan 20 session -
lepas 12 session i just hilang 2kg dan kurang 1 1/2 inch je

i mengamuk dan marah2 promoter dia tu..
i kata nak cancel dan nak refund balik duit..

tapi silap i sebab x baca betul2 terms & conditions masa sign..
x dibenarkan cancel

tapi sebab i mengamuk2 kot.. so, dia kata i boleh la transfer session tu pada sesiapa yg nak datang.. so.. i pun tgh la cari2 kot2 ada x org yg nak beli session i tu..


so, u tgk balik apa terms & conditions masa u sign.. kalau dia xde mention ape2 pasal cancellation.. then, u boleh blah je macam tu kalau u xbuat full payment lagi sebab dia xboleh nak amik apa2 tindakan kat u..
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wIhyZNJ/]
Image
[/url]
positive
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 318
Joined: Wed Dec 29, 2010 12:15 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby linaleasya » Thu May 05, 2011 8:40 am

salam...saya baru join kelab ni,yeke..saya baru nak g sliming center juga, tp bila dah baca pengalaman you all,terus tak jadila...huhu...sayang pulak duit ye..masa kita nk buat tu,dia mmg dah promote pekege yg mahal2 ke,atau ikut kita nak?
linaleasya
Full Member
Full Member
 
Posts: 170
Joined: Wed May 04, 2011 9:42 am
Location: kuala terengganu

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby PiCaDiLLy » Thu May 05, 2011 4:10 pm

Huhu... my advice kan... try la any slimming method yg banyak kat sini daripada waste ur money kat slimming2 centre ney...

Sy dah spend RM22k... result? not as worthy kut... ended up sama jek bila kita xgi treatment... means kene continue je? (wah, i don't have that much money to spend :D)

But tidak dinafikan ada yang boleh achieve weight yg diinginkan dengan pergi ke slimming centre ni...

Jadi, make ur right decision.. think about it wisely ;)
PiCaDiLLy
Newbie
Newbie
 
Posts: 45
Joined: Fri Mar 04, 2011 9:09 am
Location: Selangor

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby linaleasya » Thu May 05, 2011 4:16 pm

PiCaDiLLy wrote:Huhu... my advice kan... try la any slimming method yg banyak kat sini daripada waste ur money kat slimming2 centre ney...

Sy dah spend RM22k... result? not as worthy kut... ended up sama jek bila kita xgi treatment... means kene continue je? (wah, i don't have that much money to spend :D)

But tidak dinafikan ada yang boleh achieve weight yg diinginkan dengan pergi ke slimming centre ni...

Jadi, make ur right decision.. think about it wisely ;)



wow piCa dah spend 22k banyak tu...dapat alza sebijik...huhu...sblm kawen ade juga,masa tu buat yg murah2 he...300lbh..tp mmg best...cuma mahai la...tak mampu...
linaleasya
Full Member
Full Member
 
Posts: 170
Joined: Wed May 04, 2011 9:42 am
Location: kuala terengganu

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby sitiworld88 » Sun May 08, 2011 12:45 am

Saya pun tengah cari akal macammana nak cancel ni...masa sign tak baca detail pun, dia orang pun macam tak bagi peluang kita baca...dia citer kat kita...suruh kita sign je.. Kita ni pun trust kat dia..sbb nampak macam nak tolong kita...mulut manis.

Mulanya dengan promosi 1 sesi percuma la ni...

so, kengkawan, skrg pun tengah ada promosi sesi percuma tu..janganlah gatal2 nak cuba yang free tu....nanti mereka paksa sampai amik sesi yang berbayar dgn mcm janji manis. Selepas dah amik, paksa pulak beli macam2 barang....

Problem paling besar ialah i guna kredit kad dgn instalment free interest tu... so, credit limit dah mmg kena blok dgn that much...

doakan saya berjaya cancel ...tak sanggup nak berhutang 2 tahun, tapi result tak der nanti.

Sebenarnya...nothing is free..itu semua helah orang nak berniaga...

:(
sitiworld88
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Wed May 04, 2011 6:27 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby linaleasya » Sun May 08, 2011 9:03 am

sitiworld88 wrote:Saya pun tengah cari akal macammana nak cancel ni...masa sign tak baca detail pun, dia orang pun macam tak bagi peluang kita baca...dia citer kat kita...suruh kita sign je.. Kita ni pun trust kat dia..sbb nampak macam nak tolong kita...mulut manis.

Mulanya dengan promosi 1 sesi percuma la ni...

so, kengkawan, skrg pun tengah ada promosi sesi percuma tu..janganlah gatal2 nak cuba yang free tu....nanti mereka paksa sampai amik sesi yang berbayar dgn mcm janji manis. Selepas dah amik, paksa pulak beli macam2 barang....

Problem paling besar ialah i guna kredit kad dgn instalment free interest tu... so, credit limit dah mmg kena blok dgn that much...

doakan saya berjaya cancel ...tak sanggup nak berhutang 2 tahun, tapi result tak der nanti.

Sebenarnya...nothing is free..itu semua helah orang nak berniaga...

:(

betul tu...rasa tak jd la...nk join..tkt duit hbs pdn tk kecik juga...huhu
linaleasya
Full Member
Full Member
 
Posts: 170
Joined: Wed May 04, 2011 9:42 am
Location: kuala terengganu

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Mon May 09, 2011 1:26 pm

sitiworld88 wrote:Saya pun tengah cari akal macammana nak cancel ni...masa sign tak baca detail pun, dia orang pun macam tak bagi peluang kita baca...dia citer kat kita...suruh kita sign je.. Kita ni pun trust kat dia..sbb nampak macam nak tolong kita...mulut manis.

Mulanya dengan promosi 1 sesi percuma la ni...

so, kengkawan, skrg pun tengah ada promosi sesi percuma tu..janganlah gatal2 nak cuba yang free tu....nanti mereka paksa sampai amik sesi yang berbayar dgn mcm janji manis. Selepas dah amik, paksa pulak beli macam2 barang....

Problem paling besar ialah i guna kredit kad dgn instalment free interest tu... so, credit limit dah mmg kena blok dgn that much...

doakan saya berjaya cancel ...tak sanggup nak berhutang 2 tahun, tapi result tak der nanti.

Sebenarnya...nothing is free..itu semua helah orang nak berniaga...

:(


kena call kad credit tu
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby positive » Mon May 09, 2011 2:09 pm

cancel sebelum terlmbat..

good luck dear
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wIhyZNJ/]
Image
[/url]
positive
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 318
Joined: Wed Dec 29, 2010 12:15 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby malik80 » Tue May 10, 2011 11:10 pm

kesimpulannya slimming center menipu aja ... tolongla sebarkan ...
malik80
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 367
Joined: Wed May 05, 2010 10:35 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Alysa » Fri May 13, 2011 12:04 pm

Tahun 2008...

Alys gi LWM... konon nak kuyus lah.. Hubby pon bg semangat + nak sponsor... 15 session + free 2 session RM 2800.00 bsemangat... jaga mkn bagai habis semua session.. Alys juz dpt turunkan berat 3kg je dr 70kg.. lepas sebulan naik balik + Alys pegnen... hahahaha mmg rugi.. baik RM2800 kita cuti2 Malaysia + shopping kan... :D
My new target for year 2012 -->> 55kg

1st -----> 60kg
2nd -----> 55kg


Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group
Image
User avatar
Alysa
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 610
Joined: Sat Mar 20, 2010 10:46 am
Location: TBI, JB.

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby mamakuruswo » Fri Jul 08, 2011 4:51 pm

Assalamualaikum..

Well, byk betol reply negative di sini..

sye pon baru join 2 minggu lebih, and harge yg sye amek, mmg agak mahal... 15 session.. tapi meh sye share.. bru 2 minggu lebih, sye dh turun 6 kg.. sumpah wallah..

Mcmni lah.. konsep hidup, klu xdiet, mmg xsah.. xjge pemakanan, tak ikut rutin yg betul.. memang le, pergi london weight management, kos nyer mahal, pemakanan kene jage.. dah tu, tau kos nyer mahal, kene lah buat betol2.. ikut ape consultant tu ckp..

baru 5 session, sye dh turun 6 kg.. ade 10 lg.. bukan sye ikut treatment tu je.. sebab juge sye berusaha diet dan senam ringan sendiri.. klu nak berjaye, kte kene berusaha.. bukan bayo beribu2, bior mesin yg usahakan.. kte??? balek melantak bagai giler, dah tu ble berat tak turun2, mengamok..

maaf klu sye menyinggung perasaan, tapi insha allah, dgn berusaha, kte akan berjaye.. set dlm minda, "DIET ITU PENTING".. xkire dimane jua anda berada.. ala tambahan lagi, dtg LWM ni, die siap bg air diet lagi, sedap plak tu.. then, oat.. mcm2 lg.. so, no worries, nak join, kene ade duit, kene ade azam, and tetap hati.. ^-^ ^-^

that's it..

Wassalam
mamakuruswo
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 08, 2011 4:40 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby suewit » Wed Sep 07, 2011 10:53 pm

Dgn segala dukacita sy ingin maklumkan bahawa tak semua org sesuai ngan LWM.. utk pengetahuan semua sy juga pernah try benda alah ni... pada awalnya sy semangat giler ngan programnya yg menjanjikan bulan& bintang.. sudahnya berat badan sy sama saja.... yg paling menyedihkan, bila terpaksa berlapar dan sering keletihan... tp xjugak turun berat badan saya ni..masa tu sy dh sign-up utk 10 treatment..treatment seminggu skali seolah-olah x bg apa2 kesan pun...sy juga tlh dinasihatkan utk minum kopi LWM tu...tp xde efek pun

bila nampak xberkesan slps 3 treatment sy dipaksa utk mengambil pakej lain plk...katanya utk detox... huhuhu... so dgn berat hati, sy ambik jugak sbb nak kurus punyer pasal.... minggu pertama, menu makan saya hanya buah2an shj tanpa nasi@makanan lain... end-up sy rasa sgt letih dan tak bermaya...bila sy ckp ngan consultant yg sy tak larat, dia suggest kat saya pakej lain pulak...lps tu sy dipaksa utk membeli lotion pulak sbb sy dh xnak amik mana2 pakej yg ditawarkan... so sy beli....sbb katanya kalau sy x ikut, mungkin sy xleh kurus spt yg diorg janjikan tu...ternyata produknya xsesuai ngan sy....kulit sy naik rashes...... xpasal2 plak sy kna habis kan beratus2 ringgit utk sembuhkan rashes tu...tp bila ckp ngan consultant tu, dia just tukar ngan kopi jer...bkn nak refund ke haper...yg tu xpe lagi....

so selama 4bln sy gagahkan juga ke LWM just sbb nak habiskan treatment yg dh dibayar tu...sbnrnya byk kali consultant sy paksa amik beberapa pakej lagi..tp sy beri 1001 alasan utk tak amik pakej2 yg ditawarkan sbb sy dh berenti kerja dan sy dah cancel semua kredit kad... sampaila jun aritu.. rasanya itu la last day sy akan jejak kat LWM walaupun sy masih ada total 17 sesi lagi(lbh krg 5 visits)...

consultant sy paksa sy amik pakej baru lagi sbb berat badan xturun jugak...mula2 tanya cash pastu tanya kad kredit...bila dh sy dh ckp sy xder semua tu, diorg bawak (drive) sy ke RHB lbh krg 3 km dr pusat rawatan LWM.... utk cek samada sy boleh buat loan@tak... tp nasib baik pegawai bank RHB mengesahkan sy tidak boleh buat pinjaman peribadi sbb sy tidak bekerja& tidak mengguna kad kredit... yg ni mmg sy xleh terima!!!! :potpet: mentang2 sy ni jenis yg sporting,suka suki diorg jer nak paksa org utk amik pakej yg diorg ada....masa tu sy dh mula mengamuk... bkn sbb sy xkurus2 jugak... tp cara pemasaran yg tak beretika macam tu... THAT'S TOO MUCH!!! sy dh lodge report :police: sy harap sgt xder lagi mangsa yg menerima nasib spt sy....utk pengetahuan semua, sy dh belanjakan lbh dr rm10k utk kuruskan badan sy ni...sy just harap company scam mcm ni akan diambil tindakan!!! bungkus!!! :knuppel2:
suewit
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 07, 2011 10:06 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Mida22 » Wed Sep 07, 2011 11:56 pm

Saya ade jugak exp dgn lwm, sumpah xmo pegi dah...lantakla ade balance lg...biar staff dieorg call byk kalipun, malas nk pegi dh.. Kopak duit satu, yg paling benci nk kene tunggu turn..klu org biase nk kene tunggu lame, klu vip or vvip terus dpt rawatan..hampeh.. Pastu paksa2 soh tmbh sesi...mahal satu hal...sekejap2 je treatment die...i abis 10k... Tp xkuruspun....
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Mida22 » Thu Sep 08, 2011 12:02 am

Suewit

I pon kene paksa, them all sampai tarik i pegi atm machine.teruk sgt... Melampau...i serik nk tunjuk muka kat dieorg, biarla sesi x abih pun..
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby nur mia amelia » Thu Sep 08, 2011 5:08 pm

Mida22 wrote:Suewit

I pon kene paksa, them all sampai tarik i pegi atm machine.teruk sgt... Melampau...i serik nk tunjuk muka kat dieorg, biarla sesi x abih pun..


Mak aiii gitu sekali teruk nya. u ada buat laporan kat pihak berwajib? ni dah tahap memeras...
nur mia amelia
Full Member
Full Member
 
Posts: 129
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:19 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Siti11 » Thu Sep 08, 2011 7:38 pm

Hi, saya pun baru di sini....

Saya pun jadi mangsa terbaru mereka...15 treatment RM5500....installment 36 bulan. Selepas 4 hari I signup, I call dia org kata nak cancel, dia org kata tak leh sb dah hantar ke hq...i ckp sudah jd kes gaduh ngan suami psl ni...dah bgtau diaorg i tak nak tp paksa jugak.kira sampai ansuran yg paling rendah dan paling lama ..tak bagi balik....pujukpujuk..mulut manis, baby kecil i tgh menunggu kat rumah...

Baru dpt sms dari dia orang, kata dah try dua kali...hq kat singapore kata tak leh cancel jugak..dtg je treatment....

I tak start lagi treatment ngan dia orang...i kata nak cancel jugak....i mmg dah kebuntuan....

boleh siapa2 ajar saya mcm mana nak cancel dan dpt refund...boleh menerusi Tribunal Pengguna ke (NCCC)? Ada sesiapa yg berjaya dpt balik refund dia org ke atau berjaya cancel....tolong cerita dan ajar kat i yea.... :'(
Siti11
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 08, 2011 7:19 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby suewit » Fri Sep 09, 2011 5:57 pm

Siti11 wrote:boleh siapa2 ajar saya mcm mana nak cancel dan dpt refund...boleh menerusi Tribunal Pengguna ke (NCCC)? Ada sesiapa yg berjaya dpt balik refund dia org ke atau berjaya cancel....tolong cerita dan ajar kat i yea.... :'(


siti11,

sy sampai skrg pun blm dpt refund...maybe ada dikalangan kawan2 kita yg dh dpt refund boleh tolong... ;).... sy pun dh xtau brp kali dh gaduh ngan hubby sbb ni...nasib baik hubby sy cool skit jer....kalo tak, rasanya mau dia "kung tao" diorg ni....hehehehe...
suewit
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 07, 2011 10:06 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby suewit » Fri Sep 09, 2011 6:04 pm

Mida22 wrote:Suewit

I pon kene paksa, them all sampai tarik i pegi atm machine.teruk sgt... Melampau...i serik nk tunjuk muka kat dieorg, biarla sesi x abih pun..


kalau stakat tarik ke atm machine tu dh biasa...bbrapa kali sy kna..pastu diorg suruh sy tunjuk kat diorg brp saving sy ms tu tp nasib baik sy hanya bawak kad yg xder baki...tp ni dah sampai bawak sy ke bank utk amik loan.. tu dah melampau la... silap sy x rakam masa diorg bawak sy ke bank aritu.. kalo x, habis la diorg....
suewit
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 07, 2011 10:06 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Mida22 » Fri Sep 09, 2011 10:13 pm

suewit wrote:
Mida22 wrote:Suewit

I pon kene paksa, them all sampai tarik i pegi atm machine.teruk sgt... Melampau...i serik nk tunjuk muka kat dieorg, biarla sesi x abih pun..


kalau stakat tarik ke atm machine tu dh biasa...bbrapa kali sy kna..pastu diorg suruh sy tunjuk kat diorg brp saving sy ms tu tp nasib baik sy hanya bawak kad yg xder baki...tp ni dah sampai bawak sy ke bank utk amik loan.. tu dah melampau la... silap sy x rakam masa diorg bawak sy ke bank aritu.. kalo x, habis la diorg....


Melampau sgt sampai bwk ke rhb paksa buat loan..mcm tuttt jer dieorg nih.dahla menipu..mase timbang nape nk kene tarik towel ke atas..pelik arr..meragukan sungguh....tp kite ni melayu gak yg kene tipu dan tertipu..
Mida22
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Mon Aug 22, 2011 10:57 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby whydoucare » Wed Sep 14, 2011 10:39 am

suewit wrote:Dgn segala dukacita sy ingin maklumkan bahawa tak semua org sesuai ngan LWM.. utk pengetahuan semua sy juga pernah try benda alah ni... pada awalnya sy semangat giler ngan programnya yg menjanjikan bulan& bintang.. sudahnya berat badan sy sama saja.... yg paling menyedihkan, bila terpaksa berlapar dan sering keletihan... tp xjugak turun berat badan saya ni..masa tu sy dh sign-up utk 10 treatment..treatment seminggu skali seolah-olah x bg apa2 kesan pun...sy juga tlh dinasihatkan utk minum kopi LWM tu...tp xde efek pun

bila nampak xberkesan slps 3 treatment sy dipaksa utk mengambil pakej lain plk...katanya utk detox... huhuhu... so dgn berat hati, sy ambik jugak sbb nak kurus punyer pasal.... minggu pertama, menu makan saya hanya buah2an shj tanpa nasi@makanan lain... end-up sy rasa sgt letih dan tak bermaya...bila sy ckp ngan consultant yg sy tak larat, dia suggest kat saya pakej lain pulak...lps tu sy dipaksa utk membeli lotion pulak sbb sy dh xnak amik mana2 pakej yg ditawarkan... so sy beli....sbb katanya kalau sy x ikut, mungkin sy xleh kurus spt yg diorg janjikan tu...ternyata produknya xsesuai ngan sy....kulit sy naik rashes...... xpasal2 plak sy kna habis kan beratus2 ringgit utk sembuhkan rashes tu...tp bila ckp ngan consultant tu, dia just tukar ngan kopi jer...bkn nak refund ke haper...yg tu xpe lagi....

so selama 4bln sy gagahkan juga ke LWM just sbb nak habiskan treatment yg dh dibayar tu...sbnrnya byk kali consultant sy paksa amik beberapa pakej lagi..tp sy beri 1001 alasan utk tak amik pakej2 yg ditawarkan sbb sy dh berenti kerja dan sy dah cancel semua kredit kad... sampaila jun aritu.. rasanya itu la last day sy akan jejak kat LWM walaupun sy masih ada total 17 sesi lagi(lbh krg 5 visits)...

consultant sy paksa sy amik pakej baru lagi sbb berat badan xturun jugak...mula2 tanya cash pastu tanya kad kredit...bila dh sy dh ckp sy xder semua tu, diorg bawak (drive) sy ke RHB lbh krg 3 km dr pusat rawatan LWM.... utk cek samada sy boleh buat loan@tak... tp nasib baik pegawai bank RHB mengesahkan sy tidak boleh buat pinjaman peribadi sbb sy tidak bekerja& tidak mengguna kad kredit... yg ni mmg sy xleh terima!!!! :potpet: mentang2 sy ni jenis yg sporting,suka suki diorg jer nak paksa org utk amik pakej yg diorg ada....masa tu sy dh mula mengamuk... bkn sbb sy xkurus2 jugak... tp cara pemasaran yg tak beretika macam tu... THAT'S TOO MUCH!!! sy dh lodge report :police: sy harap sgt xder lagi mangsa yg menerima nasib spt sy....utk pengetahuan semua, sy dh belanjakan lbh dr rm10k utk kuruskan badan sy ni...sy just harap company scam mcm ni akan diambil tindakan!!! bungkus!!! :knuppel2:


10k?????gila arr beb
lgi baik workout dekat umh je
burn all fat and shred weight the tradisional way
kurus pun kurus...abnd dapat amalkan gaya hidup yg sihat

a little hardwork pays BEAUTIFULLY
jom belajar HACK WIFI SECURITY KEY guna PENDRIVE!!
PRIVTE MESSAGE ME OR SMS AT 0133182730
whydoucare
PENIAGA
 
Posts: 138
Joined: Thu Apr 29, 2010 3:04 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby lmnazyzy » Thu Sep 15, 2011 12:48 am

shakira wrote:Sambungan ....

Selepas raya ni , berazam semula saya nak slim down & pakai balik baju - baju yg tersimpan kat wardrobe tu ...hehehe..

Menu semalam ..4/11/2009

Breakfast
nasi goreng telur ( tak pe lah ...)
nescafe

lunch
roti gandum 2 kpg jekk
mayo skit jekk

dinner
stir fry dada ayam
sayur buncis + lobak stir fry
(azam baru ....)

ari ni 5/11/2009
breakfast
omellete
nescafe

lunch
ikan asam
sayur

dinner
tak figure out lagi ...?

2 minggu ni no nasi , no karbo hyper , no oily foods ...
chayokkk..6kg to go offf...
Mariah Carey nyer style diet
Jgn makan sayur sejuk such as salad , it will make your stomach bloat
makan sayur yg hot ..such stir fry atau grill it ..yummy ...

my performance
http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wClJSW1/


x payah susah2 buat menu.makan je produk eazy slimming sebiji sehari selama sebulan gerenti turun 4=5kg sebulan. masuk web nusantara bioherbs and beauty care order terus.mmmm mcm.x caya.
lmnazyzy
Newbie
Newbie
 
Posts: 17
Joined: Wed Sep 14, 2011 3:02 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Tue Oct 18, 2011 8:42 am

LWM tu kawan saya pun ada sejarah..sekarang dah habiskan lebih rm20 K...teruk ek...bagi saya la nak slim ni..tak susah..bukan pasal saya slim..pasal dulu2 berat sy 80 kg skrg berat sy 53kg...paling mahal pun product yang saya amik sebulan rm600 shj sebulan..tu pun berjaya turun 7 kg sebulan..alhamdulilah..then product2 lain tu lagi murah..then saya diet sendiri juga cuma amik supplement....tak la mahal juga ..ada la habis dalam 360 sebulan..tp untuk kesihatan...bukan slim sahaja tapi? perubahan luaran seperti kulit pun bertambah baik..

apa2 pun tak perlu nak habiskan ribu2 ke slimming center begitu juga dengan New York Skin tu.atau Yunnam tu semua adik beradik...cuba pandang kiri kanan..ada satu tu..ada lah lagi dua...
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby pencuri bunga » Tue Oct 18, 2011 9:35 am

Princess wrote:LWM tu kawan saya pun ada sejarah..sekarang dah habiskan lebih rm20 K...teruk ek...bagi saya la nak slim ni..tak susah..bukan pasal saya slim..pasal dulu2 berat sy 80 kg skrg berat sy 53kg...paling mahal pun product yang saya amik sebulan rm600 shj sebulan..tu pun berjaya turun 7 kg sebulan..alhamdulilah..then product2 lain tu lagi murah..then saya diet sendiri juga cuma amik supplement....tak la mahal juga ..ada la habis dalam 360 sebulan..tp untuk kesihatan...bukan slim sahaja tapi? perubahan luaran seperti kulit pun bertambah baik..

apa2 pun tak perlu nak habiskan ribu2 ke slimming center begitu juga dengan New York Skin tu.atau Yunnam tu semua adik beradik...cuba pandang kiri kanan..ada satu tu..ada lah lagi dua...


hebatnya o0 ..bg tips mcm mana leh sampai ke tahap normal bmi tu...huhuhu bunga nak gak..
“A diet is a plan, generally hopeless, for reducing your weight, which tests your will power but does little for your waistline.” ~Herbert B.
pencuri bunga
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Wed Sep 07, 2011 4:07 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby rohaidahani » Tue Oct 18, 2011 11:39 am

waa..bila baca komen-komen kt sini baru terbuka minda..nk tunjuk kt hubby suh dia baca..bukan pe..my hubby sibuk suh pi LWM ke..SlimmingWorld ke..atau mane2la center utk kuruskan badan..alasan my hubby kesian tgk saya diet kt umah n wat workout tp trun skit jek..lagi satu dia ckp nnt klu saya kurus pun akan nmpak menggelembir kt bhgn perut la..lengan la..saya mmg xnk pi..tp hubby suh gak..ha..blik keje ni nak tunjuk kt dia entry pasal ni..:) tapi yelah..mungkin kita kgkadang terpengaruh dgn iklan - iklan yang ada..tu yang excited nk pi tu kot..

skrg ni saya diet dgn cara tersendiri jek..tak kisahla turun berat tu perlahan..asalkan ada penurunan..hehe..
rohaidahani
Newbie
Newbie
 
Posts: 38
Joined: Tue Sep 13, 2011 9:19 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Nur amni » Tue Oct 25, 2011 4:24 pm

salam semua...sy baru jer kat forum ni...
alkisahnya...sy pon pestime pg LWM ni sbb dpt treatment free tuk 1 sesi.
Dah siap treatment diaorg pjuk2 suh amik treatment sbb bdn sy dah lbh BMI dah..so,sy ckp tak nak...sy bkn org berduit..last2 dia ofer yg pakej RM600 utk 5sesi...alhamdulillah pas pg 2sesi...berat trn 3kg...time free treatment tu trn 2kg...maybe sy ni gmuk air kot..tu yg cpat trn..
kn diet la,smgu 2x jer mkn ns...yg lbh2 tu...sy mkn spt biase cm dlm kuantiti yg sikit.skdr tk merasa...lbhkan makan sayur2 sayuran...ini pengalaman sy la..
Nur amni
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Oct 25, 2011 4:12 pm
Location: Pahang

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Thu Nov 10, 2011 1:41 pm

Nur amni wrote:salam semua...sy baru jer kat forum ni...
alkisahnya...sy pon pestime pg LWM ni sbb dpt treatment free tuk 1 sesi.
Dah siap treatment diaorg pjuk2 suh amik treatment sbb bdn sy dah lbh BMI dah..so,sy ckp tak nak...sy bkn org berduit..last2 dia ofer yg pakej RM600 utk 5sesi...alhamdulillah pas pg 2sesi...berat trn 3kg...time free treatment tu trn 2kg...maybe sy ni gmuk air kot..tu yg cpat trn..
kn diet la,smgu 2x jer mkn ns...yg lbh2 tu...sy mkn spt biase cm dlm kuantiti yg sikit.skdr tk merasa...lbhkan makan sayur2 sayuran...ini pengalaman sy la..


pengalaman turun awal sesi tu biasa didengar..bila lebih 5 sessi penuruna macam siput pun selalu didengar..dan bila diminta upgrade kan package biasa didengar..bila berhenti...LWM..berat naik...dan susah turun pun ..banyak kali dengar
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Princess » Thu Nov 10, 2011 1:42 pm

rohaidahani wrote:waa..bila baca komen-komen kt sini baru terbuka minda..nk tunjuk kt hubby suh dia baca..bukan pe..my hubby sibuk suh pi LWM ke..SlimmingWorld ke..atau mane2la center utk kuruskan badan..alasan my hubby kesian tgk saya diet kt umah n wat workout tp trun skit jek..lagi satu dia ckp nnt klu saya kurus pun akan nmpak menggelembir kt bhgn perut la..lengan la..saya mmg xnk pi..tp hubby suh gak..ha..blik keje ni nak tunjuk kt dia entry pasal ni..:) tapi yelah..mungkin kita kgkadang terpengaruh dgn iklan - iklan yang ada..tu yang excited nk pi tu kot..

skrg ni saya diet dgn cara tersendiri jek..tak kisahla turun berat tu perlahan..asalkan ada penurunan..hehe..



keadaan tubuh badan kita pada hari ini adalah merupakan manifestasi gaya /diet yang kita amalkan selama ini dan gaya hidup santai atau aktif..atau dll
Image
User avatar
Princess
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 4374
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:48 am

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Nurul Natasha » Tue Nov 29, 2011 11:51 am

hai everyone.....i'm new here.....i hope it is not too late for me to join you guys.... :D
i also went to london weight management and have the same experience what you guys go through....
Nurul Natasha
Newbie
Newbie
 
Posts: 47
Joined: Sun Nov 27, 2011 6:56 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby Nurul Natasha » Tue Nov 29, 2011 11:51 am

hai everyone.....i'm new here.....i hope it is not too late for me to join you guys.... :D
i also went to london weight management and have the same experience what you guys go through....
Nurul Natasha
Newbie
Newbie
 
Posts: 47
Joined: Sun Nov 27, 2011 6:56 pm

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby nurlina » Tue Nov 29, 2011 12:31 pm

Nurul Natasha wrote:hai everyone.....i'm new here.....i hope it is not too late for me to join you guys.... :D
i also went to london weight management and have the same experience what you guys go through....



Salam kenal tasha.....xder istilah terlambat utk memulakan sesuatu...
Nanti tasha buka la satu diari yer......leh kita berkongsi memu, aktiviti & pendapat kan.... (L) (L)
Don't cry for yesterday, dont fear tommorrow...!!

Image
User avatar
nurlina
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 7133
Joined: Tue Nov 11, 2008 4:59 pm
Location: Pasir Gudang

Re: Alkisah selepas London Weight Management ..

Postby lisa sam » Tue Feb 14, 2012 4:34 pm

sitiworld88 wrote:Salam, saya baru dlm forum ni...

saya dah terambik treatment london weight tu...rasa macam tertipu pulak..kos nya hampir RM8000 untuk 20 treatment...itu pun kata mereka dah diskaun lebih 50%..betul ke...

saya dah buat 2 treatment...rasanya..mmg sah menipu dan nak makan duit orang aje...sebb asyik dok suruh saya beli barang..beli barang...

saya decided nak berhenti dan nak bayar treatment yang dah buat.

Tengah berusaha... ada sesapa ada pengalaman tak mcammna nak buat cancellation ni...

tolong...
Salam,saya pun ada pengalaman nak share bila pg LWM ni.. geram memang marah sgt kt amoi2 cina ni.. memanglah mula2 kite ni xcited nk kurus kite pun bayarlah 7.5k utk 20 sesi. bila kita dah buat dlm 2 sesi dia akan pakse kite amik produk pulak. dia kt untk bantu cepat turunkan berat badan. pastu kite pun belilah sebap baru 2 sesi jalani treatment mustilah nak sgt cpt trun n beli ptoduk tu dgn harga 3800k. mcm bodo jer..lepas tuh bila dah abis bayar duit produk tu dia pujuk lagi amik treatment sampingan 15 sesi untuk buang toksin dlm bdn dgn harga 3200k. saya pun pujuk suami n bayarlah juga.. pulak dorg ni nak komisen dorg dikira dlm bulan tu juga dorg akan memaksa kite bayar n call byk kali. jenis dorg ni kalo kite x byr treatment ni lg mampos dorg xkan bg wt treatment. abis benda yg kite dah byr kite nak pg pon x selese kalo kite tgh rilex2 wt treatment dorg asik tya je. siap tya lg kite pakai kad ape,debit ke ape.. memang geram lah..yang paling BENCI N BENGANG ngan amoi2 ni kalo kite dah abis bayar dia buat body kite nak xnak je. geram x????? kalo nak memujuk kite abis kelengkang kite pun dia nk sental..uihh memang xtawlah nk ckp ape..kalo nak wet balik memang xda la..jgn harap.. sesape yg teringin nak pg tu hentikanlah niat tuh.. sama je kalo pg sana kena diet.lg satu kat sana buang air dlm bdn je balik minum air segelas naik balik.. kalo perasan,amoi2 tu xkan bagi kite minum air sblm timbang lepas sesi macine tu. lepas tu baru dia bg oat ngan air. sungguhhh kengkwn... baik kita diet cara sihat je...
lisa sam
Newbie
Newbie
 
Posts: 24
Joined: Mon Feb 13, 2012 12:38 am


Return to Diari Diet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests